Huilla vaihtaa vapaalle – Saarijärvestä uusi toiminnanjohtaja

SJK-junioreiden toimisto siirtyy uuteen komentoon vuoden 2022 alusta. Seuraa pitkään loistavasti palvellut Hannu Huilla vaihtaa vapaalle siirtyen perhesyiden vuoksi sivuun toiminnanjohtajan tontilta. Uudeksi toiminnanjohtajaksi tulee toisen polven seuramies, Jussi Saarijärvi.

Peräti 33 vuotta seuran palveluksessa monimuotoisissa rooleissa työskennellyt Huilla jättää tehtävänsä toiminnanjohtajana hyviin, osaaviin ja nuorempiin käsiin. Toiminnanjohtajana Huilla työskenteli peräti 27 vuotta. Vaihdokseen ei liity isoa dramatiikkaa, ei kriisejä, eikä draamaa.

Seura halusi tilanteenvaihdon sujuvan hallitusti ja kontrolloidusti. Viimeisen parin vuoden aikana on seuraan rekrytoitu pari uutta työntekijää. Haku oli avoin, mutta sen anti ei ollut erityisen hedelmällinen. Tehtäviin saatiin lopulta hyvät tekijät, mutta hakuvaiheessa kiinnostus tehtäviä kohtaan oli yllättävän vähäistä.  Niinpä nykytilannetta lähestyttiin toista kautta. Lähdettiin etsimään omasta seurayhteisöstä sopivaa toimijaa täyttämään Huillan tontti.

Jussi Saarijärvi on seuran puheenjohtajan, Jukka Saarijärven, vanhin poika, joten kokemusta ja näkemystä nuorelta mieheltä löytyy sekä Törnävän Pallo -55:stä, että SJK-junioreista. Jussi on nimittäin aloittanut oman seurauransa jo TP-55:n pallokoulussa. Viimeisen vuoden ajan Jussi on myös ollut seuran hallituksessa. Sen lisäksi hän toimii seurassa juniorivalmentajana.

Kuten jo aiemmin mainittiin, Huilla jättää paikkansa omasta halustaan ja ennen kaikkea perheensä vuoksi.

–          On ollut hienoa olla mukana rakentamassa seuraa sellaiseksi mitä se nyt on; yksi Suomen arvostetuimmista juniorikasvattajaseuroista. Se on aikamoinen kasvutarina Törnävän Pallon kyläseurasta Suomen huipulle. Tästä jää monia upeita muistoja.

–          Sivuun jään omasta halustani ja toiveestani. Siihen on luonnollisestikin muutamia syitä, joista on aivan ensimmäiseksi mainittava se, että haluan antaa enemmän aikaa kotiin vaimolle, lapsenlapsille ja myös itselleni, valottaa Huilla syitä eläköitymiselleen.

Huilla kokee myös, että nyt on otollinen aika lähteä hyvillä mielin, koska tilanne on seuran kohdalla stabiili ja seuraaja löytyi omasta lähiympäristöstä jouhevasti.

–          Toinen painava syy on se, että SJK-juniorit on tällä hetkellä hyvässä kunnossa sekä urheilutoiminnassa että taloudellisesti. Omasta näkökulmastani  seura on nyt laillaan ”valmis” kun seurassa ovat tytöt, pojat, naiset, miehet ja kaikki toimivat tasa-arvoisesti, jatkaa Huilla.

–          Itselläni ei ole enää voimavaroja tai kykyjä kehittää ja viedä seuraa seuraavalle tasolle, joten nyt on oikea hetki antaa ”viestikapula” uudelle johtajalle. Pitää olla myös rehellinen seuraa kohtaan ja tunnistaa omat rajallisuutensa, joten on myös seuran etu nyt vaihtaa veturia.

–          Uskon, että rekrytoimme erinomaisen henkilön jatkamaan tässä tehtävissä. Jussi Saarijärvi tulee toisaalta seuran sisältä ja tuntee valmiiksi seuran, mutta hän tuo vahvan työkokemuksen kautta uutta energiaa ja ammattitaitoa seuran käyttöön. Hän on myös varmasti arvostettu, pätevä ja pidetty henkilö, joten siksikin on helppo jättää seura hänen johdettavakseen, lisää Huilla.

Aina sangen sävyisänä ja rauhallisena miehenä tunnettu Huilla kiittelee vuolaasti niin työkavereitaan kuin muitakin seuran sidosryhmiä.

–          Haluan kiittää hyvästä yhteistyöstä kaikkia seuran toimijoita, pelaajia, perheitä, työtovereita, yhteistyökumppaneita ja muita seuran sidosryhmiä, päättää Huilla.

Jalkapallon ja koripallon parissa niin pelaajana kuin tuomarinakin harrastanut Jussi Saarijärvi siirtyy seuran toiminnanjohtajaksi Perintäritari Oy:n toimitusjohtajan jakkaralta.

Kun vaihdoksesta kerrottiin seuran henkilökunnalle, Jussi ei lupautunut kalifiksi kalifin paikalle. Pikemminkin ajatuksena on tuoda kolme teesiä tekemiseen.

–          Kun nykyinen toiminnanjohtaja Hannu Huilla kysyi minua hänen tehtäväänsä jatkamaan, jouduin miettimään asiaa parikin kertaa. Kuitenkin harkinnan jälkeen totesin, että tämä on loistava mahdollisuus työskennellä minulle tärkeän lajin ja seuran kehityksen edistämiseksi. SJK-juniorit on erinomaisessa kunnossa oleva seura. Näen tulevan toiminnanjohtajan tehtävän mahdollisuutena ja roolin mahdollistajana.

–           Toiminnanjohtajan tehtävä on huolehtia, että henkilöstön osaamisresurssit saadaan parhaaseen mahdolliseen käyttöön ja mahdolliset ongelmat henkilöstön onnistumisten ja jaksamisen tieltä raivataan mahdollisimman tehokkaasti pois. Toiminnanjohtaja on myös suodatin henkilöstön ja hallituksen välillä, joka vie henkilöstön ajatukset päivittäisestä toiminnasta ja sen kehittämisestä hallitukselle sekä jalkauttaa hallituksen tahdon henkilöstölle ymmärrettävästi ja toteuttamiskelpoisesti, Saarijärvi avaa omaa rooliaan.

–          Seuran talous on niin ikään hyvällä mallilla. Talous on riippuvainen paitsi harrastajista, myös seuran ympärillä toteutettavasta liiketoiminnasta. Toiminnanjohtajan tehtävänä on strategian mukaisesti huolehtia taloudellisista tukijaloista ja henkilökohtaisesti haluan olla kehittämässä lisää tällaisia tukijalkoja, jotta taloudellinen menestys on taattu myös 2030-luvulla.

–          Pelaajamäärän kehitys on ollut viime vuosina huimaa ja parasta työssä onkin olla osaavan henkilöstön kanssa kehittämässä seuraa, jossa toivottavasti 2030-luvulla harrastaa enemmän kuin 1500 innokasta jalkapalloilijaa. Lähtökohta on, että jokainen harrastaja saa nauttia laadukkaasta valmennuksesta lajin parissa, kuten tähänkin saakka ja seura tarjoaa taustasta ja tavoitteista riippumatta turvallisen ja miellyttävän paikan harrastaa, jatkaa Saarijärvi tulevaisuuden mielikuvien luomista.

–          Seuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja Hannu Huilla on tehnyt valtavan työn seuran kehittämisen eteen 1980-luvulta tähän päivään. Haluan kiittää henkilökohtaisestikin Hannua hänen tekemästään työstä ja siitä pohjasta, jonka hän on luonut omalle työlleni seurassa ensi vuoden alusta alkaen, Saarijärvi tiivistää odottavat tunnelmat.