Seinäjoen Energialiiga

Energialiiga

sjk-juniorit - pelaajat

Energialiiga 2022

Yhtä varma kevään merkki kuin muuttolintujen saapuminen on Seinäjoen Energialiigan alkaminen. Yhteensä 40 joukkuetta on ilmoittautunut tämän vuotiseen liigaan eli kaikki sarjat ovat täynnä. Liigaa on pelattu vuosittain yli neljänkymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna on 49. kerta.

Järjestävän seuran, SJK-junioreiden, lisäksi mukana on joukkueita Sepsistä, Sisusta, Kuortaneelta, Kurikasta, Lapuan Virkiästä ja Ilmajoelta. Kaikissa lohkoissa pelataan 5v.5.

Joukkueet on jaettu neljään lohkoon. D-lohkon muodostavat liigan nuorimmat, mutta samassa lohkossa pelaavat tyttöjoukkueet saavat olla vuoden vanhempia. Nuorimmat energialiigarit ovat 2016-syntyneet pojat.

Tämän kauden ensimmäiset ottelut pelataan 31.5. ja kevätkauden viimeinen kierros tapahtuu juhannusviikon tiistaina. Elokuun alussa jatketaan ja toivon mukaan viimeinen kierros voitaisiin pelata OmaSp-stadionilla, kuten kahtena viime vuonnakin. Seinäjoen Energialiigassa ei sarjataulukoita pidetä vaan tärkein ohje joukkueiden ohjaajille, ”managereille,” on se, että kaikkien on saatava pelata eikä huudeta naama punaisena pelaajille vaan annetaan lasten tuntea peli-iloa.

Liigaa pelataan tiistaisin Prunttimäen Ikuisen Tuulen viheriöillä. Liiga on Seinäjoen suurimpia urheilutapahtumia, sillä jokainen Energialiigan pelipäivä kerää yli 1000 henkeä Prunttimäkeen. Huolimatta liikenteenohjauksesta parkkialue tulee olemaan täynnä. Suositaan kimppakyytejä.

Pienemmät eli D-lohko aloittaa aina klo 17.30 ja A-, B- ja C-lohkot klo 17.30 – 19.00 riippuen kierroksesta. Liikuntatoimi toivoo pelaajien vanhempien pysyvän kenttäalueiden ulkopuolella, että pelialue säilyisi hyvässä kunnossa.

Kenttäalueella toimii myös SJK:n 2013-junnujen gourmet-ravintola Vasen Pakki, joka täyttää paatuneenkin kulinaristin vaatimukset.

Peli-iltoihin on myös mahdollista tuoda pieneksi tai tarpeettomaksi käynyttä futiskamaa myyntiin. Tuotto myyjälle puhtaana käteen. Kuuluttajakoppi toimii markkinapaikkana.