Uutiset

Uutiset

Lue tuoreimmat uutiset ja ajankohtaiset tapahtumat liittyen SJK-junioreiden toimintaan.

Avoin kutsu

Kokoonnuimme viime vuonna OmaSp Stadionille TP:n veteraanitapaamiseen. Sana ”veteraani” saattaa todennäköisesti mietityttää mitkä ovat ”veteraanin” kriteerit? Millainen henkilö on veteraani?

Tänä vuonna helpotamme asiaa: Kutsumme perjantaina 23.8.2024 OmaSp Stadionille SJK-GNISTAN otteluun kaikki, joista TP-55, TP-Seinäjoki tai SJK-juniorit ovat tuntuneet omalta seuralta riippumatta oletko toiminut pelaajana, hallituksessa tai toimihenkilönä. Pelaajan vanhemmuus ja kanssaeläminen lapsen, nuoren harrastuksessa riittää. Kutsu on avec.

Tätä kutsua saa, jopa pitää levittää, mutta pitää myös muistaa, että paikkoja on rajoitetusti ja tässäkin asiassa nopeat syövät hitaat. Viimeinen ilmoittautumispäivä on pe 16.8.2024.

Kokoontuminen tapahtuu stadionin kolmannen kerroksen Atria Loungessa klo 15.30, jolloin ohjelma alkaa. Olethan ajoissa paikalla.

Ennen ruokailua ja ottelua julkaistaan TP-55:den 70-vuotishistoriikki ja kirjan voi ostaa 30 euron hintaan tässä tilaisuudessa. Maksutapana käteinen tai kortti. Muuten kirjan hinta on 35€.


Osallistumismaksu tilaisuuteen on 50 euroa/henkilö, (käteinen tai kortti). Hinta sisältää ottelulipun, ruokailun Atria Loungen seisovasta pöydästä, kaksi juomalippua ja paikat ”mersupenkeillä.” Kausarin Atriaan omaavat voivat toki käyttää sitä tullessaan tähän tilaisuuteen.


Ottelun jälkeen Atria Loungessa meitä viihdyttää Thö Bulizongs-yhtye, jossa musisoivat mm. Akkeri ja Timo Ristimäki, Jaatu Nisula, Jarmo Haukilahti ja Mika ”Mustis” Koivumäki.


Ilmoittautumiset Saarijärven Jukalle joko maililla tai Whatsappina.
Jukka Saarijärvi
044 2373775
jukka.saarijarvi@netikka.fi

Energialiiga 2024

Tämä vuosi on Energialiigan 51. toimintavuosi. Eliiga alkoi 1973 Matti Ristimäen toimesta Törnäväliigan nimellä. Ensimmäisen Törnäväliigan voitti AC Milan, kertoo vuoden 1973 toimintakertomus.

Sittemmin Törnäväliigan nimi on muuttunut Seinäjokiliigaksi ja sen jälkeen Seinäjoen Energialiigaksi. Pelipaikkoina ovat olleet Törnävän koulun piha, Pappilan kenttä, Törnävän kenttä, Lyseon kenttä, Ravirata ja Prunttimäki.

Tänä vuonna aloitamme sunnuntaina 2.6. klo 15.00 OmaSp Stadionilla, jonka jälkeen seuraavat kolme kertaa ennen taukoa tiistaisin Prunttimäessä. Otteluohjelmat, joukkueiden nimeäminen sekä säännöt löytyvät täältä: sjk-juniorit.fi – seura – Energialiiga.

Olennaista on muodostaa Eliigajoukkueet mahdollisimman tasaväkisiksi eikä pelata esim. samoilla kokoonpanoilla, joilla pelataan ns. virallista sarjaa.

ENERGIALIIGASSA ANNETAAN PELAAJIEN PELATA ILMAN TIUKKAA VALMENNUSOHJAUSTA. ENERGIALIIGA EI OLE HARJOITUS/VALMENNUSTILAISUUS. ANNETAAN LASTEN PELATA, ONNISTUA JA TEHDÄ VIRHEITÄ JA NAUTTIA LIIKUNNASTA.

Pelinohjaajina tulevat toimimaan 2010-syntyneet pojat ja tytöt. Arvostakaa heidän rohkeuttaan ottaa vastuu ottelun tapahtumista. Virheitä tulee pelaajille, pelinohjaajille, tuomareille jopa MM-tasolla. Toivottavasti ei kuulla typeriä kommentteja aikuisilta, mikä on ollut syynä monen nuoren pelinohjaajan, erotuomarin lopettamiseen. Tämä homma ei toimi ilman pelinohjaajia, tuomareita. Tämä koskee luonnollisesti joukkueiden aikuisia sekä katsojia.

Pelataan neljässä lohkossa:

A-lohko -15 pojat, -14 tytöt

B-lohko -16 pojat, -15 tytöt

C-lohko -17 pojat, -16 tytöt

D-lohko -18 pojat, -17 tytöt

Gourmet-ravintola Vasen Pakki toimii 2015-syntyneiden poikien vanhempien toimesta ja vastaa paatuneimmankin kulinaristin odotuksiin.

Parkkialue tulee olemaan täynnä liikenteenohjauksesta huolimatta. Suosikaa kimppakyytejä!

Jukka Saarijärvi, 044-2373775, jukka.saarijarvi@netikka.fi

Petteri Kokko, 040-5429144, petteri.kokko@anvianet.fi

Ville Tikkasen Jalkapallokoulut

Kuva: Mika Alavesa

SJK-juniorit ja OP Etelä-Pohjanmaa järjestävät Ville Tikkasen Jalkapallokoulut kesäkuun alussa Seinäjoella, OmaSp Stadionin loistavissa olosuhteissa.

Leireillä valmentajina toimii SJK-junioreiden valmentajia. Vierailijoina jalkapallokoulussa nähdään myös SJK:n edustusjoukkueiden pelaajia. Jalkapallokoulu on avoin kaikille tytöille ja pojille. Myös muista seuroista osallistujat ovat erittäin tervetulleita mukaan nauttimaan.

Ensimmäinen leiri 3.–4.6. on suunnattu 2014–2017 syntyneille pelaajille. Ilmoittautuminen leirille loppuu 24. toukokuuta.

Toinen leiri 10.–11.6. on suunnattu puolestaan 2011–2013 syntyneille pelaajille. Ilmoittautuminen loppuu 31. toukokuuta.

Jokainen leiripäivä alkaa klo 8.30 ja päättyy klo 14. Päiväohjelmaan kuuluu kaksi harjoitusta, pelaajakoulutus ja lounas molempina päivinä. Kaksipäiväisen jalkapallokoulun hinta on 95 € / pelaaja.

Leirille ilmoittautuminen tapahtuu MyClubin kautta. Leiri laskutetaan myös MyClubin kautta ilmoittautuneilta.

2014–2017 syntyneet 3–4.6.

https://sjk-juniorit.myclub.fi/flow/events/6963124

2011–2013 syntyneet 10–11.6.

https://sjk-juniorit.myclub.fi/flow/events/6963187

SJK Para matkalla kohti MM-mitalia ja Suurta Erityisjalkapallopäivää

SJK:n Parajoukkue on juuri ilmoitettu osallistumaan CP-jalkapallon seurajoukkueiden maailmanmestaruuskilpailuihin. Vastaan mitalikamppailussa asettuu joukkueita muun muassa Kataloniasta, Tanskasta ja Algeriasta.

Täyden kokoonpanon ja joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla auttavan valmennuksen ja huollon saaminen matkaan edellyttää kuitenkin vielä tukea. Liity siis SJK.n Paratiimiin tai ota isommissa yhteistyökuvioissa yhteyttä toiminnanjohtajaan (jussi.saarijarvi@sjk-juniorit.fi).

Seuran matka kohti suurta tavoitetta alkoi, kun CP-jalkapallomaajoukkueeseen kuuluva Juha Julmala pohti seurajoukkueiden MM-turnauksen olevan sopiva haaste kovassa kehitysvaiheessa olevalle suomalaiselle CP-jalkapallolle.

”Ryhdyin oitis selvittämään pelaajien ja toimihenkilöiden kiinnostusta matkaan, ja sain ilokseni koko kansallisen CP-jalkapallon parhaimmiston mukaan projektiin, jonka myötä osallistumme ensimmäisenä suomalaisena parajalkapallon seurajoukkueena arvoturnaukseen. SJK:n yhteisön, Palloliiton ja paikallisten yritysten sekä medioiden ainutlaatuisen innostuksen myötä olemme päässeet tekemään tätä juttua isosti”, hän kertaa.

Joukkueen kapteenistoon kuuluvat yli sadan maaottelun Johannes Siikonen sekä vastikään toimintaan mukaan liittynyt Adel Eid, jolla on takanaan mittava, nuorten maaotteluihin ja Veikkausliigamitaliin johtanut jalkapalloura.

”Vammaisjalkapallo avasi minulle aivan uuden ja mielenkiintoisen peliuran. On suuri kunnia toimia rohkaisevana esimerkkinä sellaisille pelaajille, jotka kamppailevat erilaisten haasteiden kanssa, mutta haluavat palavasti pelata ja olla osa yhteisöä. Jalkapallo kuuluu kaikille, ja sen eteen teemme työtä suurella ylpeydellä” Eid kertoo.

Työ uusien soveltavan jalkapallon pelaajien löytämiseksi alkaa Seinäjoella perjantaina 19.4. pelattavan SJK-Ilves -Veikkausliigaottelun yhteydessä. Ottelun ympärillä järjestettävä Suuri Erityisjalkapallopäivä avaa kaikille erilaisten haasteiden kanssa taisteleville mahdollisuuden tutustua lajiin ja seuran toimintaan. – Meillä on viisi soveltavan jalkapallon ryhmää; suuren suosion saaneet kehitysvammaisten ryhmä Tiikerit, ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten kävelyjalkapallo, sähköpyörätuoliryhmä Powerchair sekä runsaasti uusia pelaajia tarvitsevat Pikkutiikerit ja tämän kisaprojektin käynnistämä lievempien rajoitteisten kanssa kamppaileville tarkoitettu tavoitteellisempi SJK Haaste -ryhmä. Tämä tapahtuma tulee mahtavaan saumaan uusien pelaajien löytämisen kannalta. ”Meidän seurassamme jokainen pelaaja on tärkeä, ja suhtaudumme tähän erityisjalkapallon kautta toteutuvaan inhimilliseen työhön suurella ilolla ja innostuksella”, kommentoi SJK-juniorit ry:n toiminnanjohtaja Jussi Saarijärvi.

Ilarin kuulumisia

SJK-junioreiden tiedustelutrio käväisi Milanossa ja käytti ajan ja paikan hyödyksi tapaamalla Ilari Kangasniemen Interin nuorten harjoituskeskuksessa Niguardan kaupunginosassa. Harjoituskeskuksesta käytetään nimeä Interello Konami mutta myös entisen Inter- ja maajoukkuepelaajan Giacinto Facchettin nimeä käytetään harjoituskeskuksen yhteydessä.

SJK-junioreiden Board of Advisorsin jäsenet Hannu Latva-Mäenpää ja Jukka Saarijärvi tapaamassa Ilari Kangasniemeä

Ilari kertoi aloittaneensa futiksen Sepsissä mutta vaihtoi SJK:hon kymppivuotiaana. Lajivalikoimassa oli myös koripallo Lapuan Korikobrissa. Alakouluaikoina ei hänellä ollut pienintäkään ajatusta ammattilaisuudesta mutta pikku hiljaa tavoitteellisuus lisääntyi omasta halusta, pelipaikan vaihdosta topparin tontille sekä valmentajien kannustuksesta. Erityiset kreditit Ilari antaa Haanpään Eskille.

Valinta ja peliaika poikamaajoukkueissa palkittiin kutsulla Interin testileirille, eikä siellä tarvinnut käydä kuin kerran viime joulukuussa. Sen jälkeen jo tammikuussa käytiinkin uudelleen Milanossa vanhempien kanssa allekirjoittamassa sopimus. Ensimmäisen Inter-viikon äiti oli mukana ja molemmat vanhemmat ovat menossa lähiaikoina joksikin aikaa Milanoon. Kavereita ei ole käynyt mutta yhteyttä Ilari pitää heihin lähes päivittäin Snapchatillä. Hänen omat lomansa ovat melko vähissä. Jouluna ja kesällä. Maajoukkuekomennusten aikaan muu joukkue harjoittelee mutta yhtään Interin peliä ei Ilarilta ole jäänyt väliin maajoukkuereisujen takia. Muutenkin hän on ollut avauksessa kaikissa Interi U17-joukkueen otteluissa, pelannut täydet ysikymppiset ja ovat voittaneet tähän saakka kaikki.

Vaikka kavereita Seinäjoelta ei ole vaivaksi asti Milanossa käynyt, löytyy kaupungista kuitenkin todella hyvä kaveri. Saattaa kuulosta oudolta, että hän on AC Milanin pelaaja. Mutta hän on suomalainen, HJK:n kasvatti, Suomen U17-joukkueen toinen toppari Axel Sandler. Viikoittain kaverit tapaavat joko Milanon keskustassa tai jommankumman harjoituskeskuksen lähistöllä. Toki joskus seurakin järjestää futiksen ulkopuolista aktiviteettia. ”Kerran mentiin joukkueen kanssa teatteriin. En ymmärtänyt yhtään mitään…”

Kielitaidon oppiminen on kuitenkin lähes jokapäiväinen parituntinen Ilarille ja muille ei-italialaisille. Montaa heitä ei ole: Espanja, Latvia ja Marokko. Futissanasto on opittu ja opitaan harkoissa mutta varsinaisilla kielentunneilla opetellaan vierasta kieltä kuten missä tahansa koulussa. Lisäksi Ilari opiskelee suomalaisessa nettilukiossa. Italian kielen oppiminen on välttämätöntä, koska Välimeren maissa tunnetusti englannin osaaminen ei ole kovin yleistä.

Ilari asuu seuran sisäoppilaitoksessa, jossa tapahtuu myös opiskelu ja ruokailu. Klo 7.30 herätys ja aamupala, italian tunnit klo 8 – 10, sitten nettilukio tai harjoitus riippuen päivästä, pari tuntia lepoa ja toiset harkat. Ruoka on Ilarin mukaan melko yksipuolista; pastaa, juustoa ja kastiketta vähän eri muodoissa. Kerran ehkä kahteen viikkoon on pizzapäivä. Herkkuja kämpille ei saa viedä. Tässä asiassa Ilarin omatunto ei ollut ihan puhdas… Penaltia voi tulla esim. myöhästymisistä ja muista harkkoihin, kokoontumisiin ja varusteisiin liittyvistä rikkomuksista. Näistä Ilarilla oli selkeä visio: ”En ole kokeillut, enkä aiokaan.” Seura maksaa pientä palkkaa, mutta Ilarin mukaan rahaa ei oikeastaan tarvitse, koska asuminen, ruokailu, kulkeminen ja vaatteet tulevat ilmaiseksi seuralta.

Interin U17-joukkueella ei montaakaan pitkää vieraspelimatkaa ole. Osa on hyvinkin lähellä; AC Milan, Monza, Atalanta. Torino/Juventus on kohtalaisen lähellä mutta se pelaa jostakin syystä toisessa lohkossa.

Ajokortti-ikä lähenee, mutta kortin ajamiseen Italiassa Ilarilla on selkeä mielipide: ”Ei varmasti tule tapahtumaan Italiassa!!”  Haastattelijan röyhkeään kysymykseen tyttöystävästä miehellä on sama selkeä vastaus: ”Ei jäänyt Suomeen eikä ole täälläkään.”  Näyttää siltä, että nuorukainen on tosissaan calcion kanssa.  Molte grazie, Ilari.

SJK-junioreiden kevätkokous 24.4.2024

Seinäjoen jalkapallokerho-juniorit Ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään OmaSP Stadionin 2. kerroksen ravintolassa keskiviikkona 24.4.2024 klo 17.00. Kahvit tarjolla klo 16.30 alkaen.

Kokouksen jälkeen voi suoraan jäädä nauttimaan ravintolan palveluista ja katsomaan huippujalkapallo-ottelua SJK-HJK. Ottelu alkaa klo 19.00.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat, mm. tilinpäätös ja toimintakertomus. Kokouksessa käsiteltävät materiaalit nähtävillä seuran toimistolla 16.4. – 23.4. välisenä aikana toimiston aukioloaikoina.

Ilmoittauduthan kokoukseen 19.4. mennessä Myclubissa tai sähköpostilla jussi.saarijarvi@sjk-juniorit.fi. Kahvitarjoilu.

SJK matkalla soveltavan jalkapallon edelläkävijäksi

Seinäjoen Jalkapallokerhon soveltava jalkapallo on ottanut viime aikoina tuulta purjeisiinsa seuran järjestämän monipuolisen tarjonnan myötä. Monipuolisten harrastusmahdollisuuksien tarjoamisen lisäksi seura metsästää nyt myös koko suomalaiselle jalkapallolle ainutlaatuista arvokisamitalia.

Seuran matka kohti suurta tavoitetta alkoi, kun CP-jalkapallomaajoukkueeseen kuuluva Juha Julmala pohti seurajoukkueiden arvoturnauksen, Club World Cupin olevan sopiva haaste kovassa kehitysvaiheessa olevalle suomalaiselle CP-jalkapallolle.

  • Ryhdyin oitis selvittämään pelaajien ja toimihenkilöiden kiinnostusta matkaan, ja sain ilokseni koko kansallisen CP-jalkapallon parhaimmiston mukaan projektiin, jonka myötä osallistumme ensimmäisenä suomalaisena parajalkapallon seurajoukkueena arvoturnaukseen. SJK:n, Palloliiton ja paikallisten yritysten sekä medioiden ainutlaatuisen innostuksen myötä olemme päässeet tekemään tätä juttua isosti, hän kertaa.

Mitalisuosikkina turnaukseen lähtevän joukkueen kapteenistoon kuuluvat Julmalan lisäksi yli sadan maaottelun Johannes Siikonen sekä vastikään toimintaan mukaan liittynyt Adel Eid, jolla on takanaan mittava, nuorten maaotteluihin ja Veikkausliigamitaliin johtanut jalkapalloura.

  • Vammaisjalkapallo avasi minulle aivan uuden ja mielenkiintoisen peliuran. Minulle on suuri kunnia toimia rohkaisevana esimerkkinä sellaisille pelaajille, jotka kamppailevat erilaisten haasteiden kanssa, mutta haluavat palavasti pelata ja olla osa yhteisöä. Jalkapallo kuuluu kaikille, ja sen eteen teemme työtä suurella ylpeydellä, hän kertoo.

Työ uusien soveltavan jalkapallon pelaajien löytämiseksi alkaa Seinäjoella perjantaina 19.4. pelattavan SJK-Ilves -Veikkausliigaottelun yhteydessä. Ottelun ympärillä järjestettävä Suuri Erityisjalkapallopäivä avaa kaikille erilaisten haasteiden kanssa taisteleville mahdollisuuden tutustua lajiin ja seuran toimintaan.

  • Seurallamme on viisi erilaista soveltavan jalkapallon ryhmää: suuren suosion saaneet kehitysvammaisten ryhmä Tiikerit, ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten kävelyjalkapallo, sähköpyörätuoliryhmä Power Chair sekä runsaasti uusia pelaajia tarvitsevat Pikkutiikerit ja tämän kisaprojektin käynnistämä lievempien rajoitteisten kanssa kamppaileville tarkoitettu tavoitteellisempi SJK Haaste -ryhmä. Tämä tapahtuma tulee mahtavaan saumaan uusien pelaajien löytämisen kannalta. Meidän seurassamme jokainen pelaaja on tärkeä, ja suhtaudumme tähän erityisjalkapallon kautta toteutuvaan inhimilliseen työhön suurella ilolla ja innostuksella, kommentoi SJK-juniorit ry:n toiminnanjohtaja Jussi Saarijärvi.

Päivä lähtee tapahtuman osalta käyntiin Wallsport Areena Coach Loungessa klo 16 järjestettävällä tiedotustilaisuudella, jossa MM-kisaprojektista ja soveltavasta jalkapallosta kertovat edellä mainittujen pelaajien lisäksi joukkueen päävalmentaja ja suomalaisen CP-jalkapallon pitkän linjan kehittäjä Ville Sallinen sekä Palloliiton alueellinen seurakehittäjä Outi Järvelä.

Pelaamisen ilo alkaa klo 16:30-17:30 järjestettävissä avoimissa soveltavan jalkapallon harjoituksissa, josta siirrytään stadionille seuraamaan liigaottelua ja esittelemään soveltavaa jalkapalloa ottelussa kävijöille.

Päivän päättävät Wallsportilla klo 20 alkavat näytösottelut SJK Tiikerit – Apollo sekä SJK Para – Ilmajoen Kisailijat Naiset.

Elias Lahti HSV:n kutsumana Hampurissa

Elias Lahti vietti viikon Hampurissa Hamburger SV:n kutsumana

SJK-junioreiden 2009 syntynyt maalivahti Elias Lahti vietti talvilomaviikon HSV:n vieraana. Päivät koostuivat seuran akatemiaan tutustumisesta, maalivahtivalmentajien kanssa harjoittelemisesta sekä joukkueharjoituksista U16-joukkueen kanssa. Lahti matkusti Hampuriin maanantaina ja palasi torstai-iltana kotiin. Harjoituksia oli maanantaista keskiviikkoon ja torstaina oli ohjelmassa palautekeskusteluja ja erilaisia tapaamisia sekä akatemian esittelyä.

”Viikko meni tosi hyvin. Seurassa oli todella ystävällinen ilmapiiri ja kaikki kävivät tervehtimässä, kun nähtiin. Harjoituksissa oli kova vaatimustaso ja ne oli hyvin suunniteltuja. Akatemiassa oli hienot tilat ja ruoka oli hyvää” kertoo Lahti kokemuksistaan.

”Tämä on erityisen hienoa, että pelaajamme huomataan myös maailmalla ja he pääsevät näyttämään taitojaan” kommentoi SJK-junioreiden urheilutoimenjohtaja Jyri Hietaharju.

Toinenkin käynti tulossa

Parin viikon päästä Lahti on kutsuttu vastaavalle harjoittelujaksolle Borussia Mönchengladbachiin. ”Odotan tietysti innolla sitäkin käyntiä. On mukava päästä näkemään saman tien toinenkin saksalainen akatemia, niin tietää millaisia ne ovat” Lahti toteaa.

Urheilutoimenjohtajan tilannekatsaus

Vuosi sitten meillä oli ensimmäinen sarjakausi, kun kaikki nuorisourheiluvaiheen ikäluokat saavuttivat paikkansa omissa liigoissaan. Käytännössä joukkueet pääsivät siis pelaamaan kovimmissa mahdollisissa sarjoissa ikäluokissaan. Ilokseni voin kertoa, että sama temppu toistettiin tällä alkaneella kaudella. Ikäluokat saavuttivat paikkansa joko viime kauden menestyksen perusteella, tai tämän talven aikana karsintasarjojen kautta. Näihin sarjoihin pääsemällä varmistamme pelaajillemme riittävän haastavien otteluiden pelaamisen kauden aikana. Onnittelut pelaajille ja joukkueiden taustoille. Liiga pohjoisen otteluiden lisäksi olemme tällä kaudella mukana Huuhkaja- ja Helmariliigoissa, joissa pelaamme myös maan kärkijoukkueita vastaan. Nämä tapahtumat toimivat oivana mittarina harjoiteltujen asioiden toteuttamiseen. Mainittakoon, että 2012 syntyneet pojat saavuttivat Huuhkajaliigan ylemmässä alkusarjassa mitalin. Alkusarjan pronssin myötä varmistui paikka joulukuussa pelattavaan kansainväliseen turnaukseen.

Seuran pelaajapolkuja on kehitetty jatkuvasti ja ne alkavat kestää vertailun kansallisesti. Pelaajilla on mahdollisuus sekä harrastaa että kilpailla monella tasolla seurassamme. Poikien puolella tekninen muutos pelaajapolulla tapahtui alkaneelle kaudelle, kun P17 joukkueen, tuttavallisemmin B-junnujen, toiminta siirtyi takaisin SJK-junioreiden hallintaan. B-junioreiden jälkeen pelaajapolku jatkuu SJK Akatemian joukkueissa miesten valtakunnallisissa sarjoissa, tai SJK-junioreiden puolella alueellisessa Nelosessa. T18 ikäluokka pelaa alkavalla kaudella myös kahta sarjaa, eli valtakunnallista tyttöjen Ykköstä ja alueellista Kakkosta. Nämä sarjat toimivat osaltaan ponnahduslautana naisten joukkueeseemme. Kuortaneen lukiossa ”jalkapallolinjalla” opiskelee ja valmentautuu tällä hetkellä jo kymmenen pelaajaa, jotka pelaavat tyttöjen tai naisten sarjoissa. Tavoitteemme on jatkuvasti kehittää tätä toimintaa ja mahdollistaa pelaajille oman huippunsa tavoittelu.

Yksilötasolla saavutimme uskomattoman hienoa menestystä kuluneen kauden aikana. Kirkkaimpina onnistumisina mainittakoon kasvattiemme Oskari Väistön valinta Palloliiton koko Läntisen alueen poikapelaajaksi, sekä viimeisimpänä Ilari Kangasniemen siirto Italian suurseura Inter Milaniin. Suuret onnittelut molemmille.

Seurassa on alkavalle kaudelle muutettu hieman valmentajien työnkuvia. Paavo Valakari on ottanut vastuun päätoimisesti naisten edustusjoukkueesta. Paavoa tukee valmennuksessa Jesse Koskela, joka toimii seurassa Talent-valmentajan roolissa tyttöjen puolella noin puolet työajastaan. Tämän lisäksi Jesse tukee tyttöjen nuorisovaiheen ikäluokkien valmennusta viikoittain joukkueiden arjessa.

Esa Haanpää vastaa lapsivaiheen valmentajien tukemisesta Junioripäällikön roolissa. Tämä panostus lapsivaiheen ikäluokkiin näkyy jo nyt valmennuksen laadun nousemisena joukkueiden arjessa. Tämä on todella tärkeää, jotta harjoitukset ovat pelaajillemme riittävän haastavia, ilmapiiriltään hyviä ja mahdollistavat runsaasti liikettä, sekä pallokosketuksia.

Valmennusosaamisemme on kehittynyt jatkuvasti. Yhtenä mittarina pidämme luonnollisesti valmentajiemme koulutustasoja. Tavoitteemme on, että kolmasosalla valmentajistamme on UEFA tasoinen koulutus. Tällä hetkellä luku on 28 %, eli vaikka olemme hyvällä tiellä niin matkaa tavoitteeseen on edelleen. Seurassamme toimii tällä hetkellä aktiivisesti yhteensä 131 valmentajaa.

Seuramme sai mahtavan tunnustuksen, kun SJK-juniorit valittiin vuoden seuraksi Palloliiton läntisellä alueella. Valintaan on osaltaan vaikuttanut seuran määrätietoinen ote toteuttaa määrittelemiään kehitystavoitteita. Erittäin iso kiitos tästä kuuluu kaikille SJK pelaajille, toimijoille, yhteistyökumppaneille, työntekijöille ja muille seuran sidosryhmille. Tämä tunnustus on saavutettu ennen kaikkea yhdessä.

Seuran entinen puheenjohtaja Jukka Saarijärvi palkittiin oikeutetusti Palloliiton Respect palkinnolla monivuotisesta työstään seuran eteen. Lisäksi Jukka sai Pohjanmaan Urheilugaalassa elämäntyö- palkinnon. Voi todeta, että nämä palkinnot menivät täysin oikeaan osoitteeseen. Seura on erittäin kiitollinen siitä työstä mitä Jukka on tehnyt lasten- ja nuorten jalkapalloharrastuksen eteen alueellamme. Rooleja on ollut monia: valmentaja, hallituksen jäsen, kouluttaja, talonmies, organisaattori, kuuluttaja, hallituksen puheenjohtaja muutaman mainitakseni. Iso kiitos Jukka!

Seura ei ole ikinä valmis. SJK-junioreiden hallitus on aloittanut seuraavan strategiakauden suunnittelun. Haluamme myös jatkossa toimia laadukkaan seuratoiminnan suunnannäyttäjänä alueellamme. Palloliitossa rakennetaan myös uutta strategiaa tällä hetkellä ja seura kuunteleekin herkällä korvalla lajiliiton viestejä. Tulevaisuus näyttää hienolta ja erittäin mielenkiintoiselta. Toimintaa on edelleen mahdollista kehittää monella tasolla. Kuluvan kauden aikana strategiat siis rakentuvat ja niistä viestitään kattavasti myöhemmin.

terveisin,

Jyri Hietaharju

SJK-seurayhteisön pelaajaleiri

SJK-seurayhteisön pelaajaleiri 9.–10.3.2024

SJK-juniorit järjestää SJK-yhteisön seuroille pelaajaleirin. Leiri on avoin kaikille 2011–2014 syntyneille pelaajille. Pelaajaleiri järjestetään Kuortaneen urheiluopistolla.

Leirin osallistumishinta on 119 €. Leiri sisältää 6h harjoittelua ja valmennusta SJK-junioreiden valmentajien ohjeistuksella. Osallistumishinta sisältää yöpymisen 2–4 henkilön huoneissa, uinnin lauantaina, kaksi luentoa ja kaikki ruokailut opiston buffet-ravintolassa.

Mukaan tuleville vanhemmille ja huoltajille tarjoamme edullisen majoituksen leirihintaan!

Hinta vanhemmille ja huoltajille 119 €. Hinta sisältää 1 vuorokauden yöpymisen 2 henkilön huoneissa, kaikki ruokailut buffet-ravintolassa sekä perusliikuntatilojen käytön varaustilanteen mukaan.

Ilmoittautumiset joko MyClubiin tai sähköpostitse: juho.hirvensalo@sjk-juniorit.fi sunnuntaihin 18.2.2024 mennessä.