Tasapeli tupsukorvien kanssa

SJK-juniorit – Ilves/2 2-2 (1-1)

11 min 0-1 Jussi Aaltio

12 min 1-1Iiro Hautala

42 min 1-2 Kasper Sola

46 min 2-2 Juska Päivänurmi

Kahdesti meni vierasjoukkue Ilves/2 johtoon P17 Ykkösen ottelussa erittäin tuulisissa olosuhteissa Prunttimäen nurmella, mutta kahdesti tuli SJK-juniorit nopeasti tasoihin ja näin pisteet jaettiin.

Avausmaalinsa Ilves teki huolimattoman puolustamisen seurauksena lyhyen kulmapotkun jälkeen lähialueelta. Moni arveli kyseessä olleen käsivirheen, mutta maalinedessä oli moinenkin rykelmä pelaajia, joten sen havaitseminen oli vähintäänkin haastavaa.

Heti tuon maalin jälkeen kotijoukkue pelasi hienon hyökkäyksen vasemman laidan kautta ja lopuksi Iiro Hautala tulitti pallon verkkoon vain minuutti vieraiden johtomaalin jälkeen.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue pelasi myötätuuleen, mutta puuskainen tuuli teki omia tepposiaan molemmille, eikä siitä oikein onnistuttu ottamaan hyötyä irti millään tavalla.

Heti toisen puoliajan aluksi vieraat iskivät uudelleen, mutta tälläkin kertaa kotijoukkue kuittasi nopeasti. Leevi Oksasen hieno keskitys oikealta tavoitti Juska Päivänurmen maalinedustalla, eikä nuorukainen erehtynyt erinomaisesta paikasta, vaan tulitti tasoituksen.

Oikeastaan kotijoukkue oli toisella puoliajalla dominoivampi osapuoli, mikä oli hienoinen yllätys. Vastassa oli sentään sarjan kovimpiin kuuluva nippu, jolla oli nyt myötätuuli takanaan. Silti Ilves ei järin paljon saanut aikaiseksi, mitä pidemmälle ottelu eteni.

Piste olisi ennakkoon kuulostanut ihan hyvöltä tulokselta, mutta hiukan jäi hampaankoloon, sillä peli olisi ollut kyllä voitettavissa.

– Tämä oli ihan hyvä peli meiltä tänään. Lähinnä ottelusta jäi harmittamaan nuo vastustajan tekemät maalit, sekä omat hukatut tekopaikat, sillä voittoonkin olisi ollut mahdollisuudet olemassa, joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju muotoili avausajatuksensa ottelusta ollen siis juurikin noilla linjoilla, joista aiemmin mainittiin.

– Kummatkin maalit tulivat vastustajalle selkeistä nukahduksista, mutta näistä opitaan taas jatkossa. Tämä oli kuitenkin selvästi parempi peli meiltä kuin viime viikonloppuna Rovaniemellä. Nyt pystyttiin pitämään ja kontrolloimaan pelin tempoa paremmin, jatkoi "Jylppy".

– Homma meni vähän kuitenkin liiankin suoraviivaiseksi ajoittain etenkin ensimmäisellä jakoslla. Silloin ei liioin pystytty rakentamaan peliä monipuolisesti, Hietaharju kävi ottelua läpi.

Joukkueella on nyt juhannustauko, jonka jälkeen on luvassa kevätkierroksen viimeinen matsi vieraskentällä Haukiputaan Palloa vastaan.

Tasapeli tarkoitti sitä, että Ilves/2 menetti kärkisijansa RoPS:lle, joka otti viikonloppuna voiton VPS-junioreista kotikentällään numeroin 3-1. Vastaavasti Tervarit otti ja hävisi kotonaan PJK:lle, joten SJK-juniorit jatkaa kolmantena yhdessä PJK:n tasapisteissä.