Tyttöfutis hyvässä vauhdissa

Kuten seura ilmoitti hyvissä ajoin, starttaa myös tyttöfutis SJK-junioreissa jo käynnistyneellä kaudella 2021. SJK-junioreiden tavoitteena on tarjota samanlainen mahdollisuus kehittyä nyt myös tyttöfutaajille, joka on jo ollut poikajunioreilla.

Koska aiemmin ei ole välttämättä kaikkialla nähty tilannetta tällä tavoin tyttöjen kohdalla, koetaan SJK-junioreissa käytännössä jopa velvollisuudeksi antaa kaikille halukkaille toteuttaa omaa unelmaansa. Nyt se mahdollisuus on myös alueen tyttöfutareilla.

Näyttää vahvasti siltä, että ratkaisu on todellakin ollut oikea. Tähän mennessä seuran toimintaan on ilmoittautunut jo 180 tyttöä. Heidän lisäkseen innokkaita taustajoukkoja on tullut mukaan oikein loistava määrä.

Alku SJK-junioreiden tyttöfutikselle on siis ollut erinomainen. Seura toivottaa edelleen kaikki halukkaat tytöt yhtä lailla tervetulleeksi futiksen pariin musta-kultaisissa väreissä kuin pojatkin.

Seuran puheenjohtaja Jukka Saarijärvi on starttiin erittäin tyytyväinen.

– Kun ilmoitimme aloittavamme tyttöjalkapallon, emme me oikeasti tienneet, miten tässä tulee käymään. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ratkaisu on tosiaan ollut oikea ja meille tulee tyttöjoukkueet käytännössä lähes kaikkiin ikäluokkiin. Kauhavan Kanuunoiden kanssa tehtävän yhteistyön myötä SJK-junioreille tulee myös naisjoukkue, jota me emme uskaltaneet edes haaveilla saavamme jalkeille tässä kohtaa, iloitsee Saarijärvi nykytilannetta.

– Aiomme tehdä yhteistyötä muiden alueemme seurojen kanssa samaan malliin tyttöpuolella, kuin on tehty pojissakin. SJK-junioreista on kasvanut todella merkittävä tekijä suomenkielisen Etelä-Pohjanmaan alueelle, emmekä me peittele haluamme kasvaa suurimmaksi junnuseuraksi jatkossa, lisää Saarijärvi.

– Hyvää tässä kaikessa on ollut se, että meidän ei ole tarvinnut lähteä pyytelemään mukaan toimintaamme sen enempää pelaajia kuin taustajoukkojakaan, vaan imua on ollut ja luulen sen vain kasvavan jatkossa, päättää Saarijärvi tilanneanalyysinsä.