Vuosien saatossa VIII vol 2.

Vuosien saatossa VIII vol 2. Vuosien saatossa on syyskuun 9. päivänä pelattu sarjaotteluita TP-Seinäjoen tai TP-55:n nimellä seitsemän kertaa. Pari vuotta sitten, kaudella 2006, nykyisin Seinäjoen Jalkapallokerhossa pelaava Juha Etelä-Aho oli erityisen hyvällä pelipäällä. Valitettavaa vain, että vielä tuolloin hän ei edustanut seinäjokelaisseuraa, vaan tulitti PS Kemi Kingsin asussa knallitempun TP-Seinäjoen verkkoon Kakkosen Lohko C:n ottelussa keskuskentällä vieraiden voittaessa 4-2 (2-0). Kotijoukkueen maaleista vastasivat nyt SJK:ssa ”Etskun” kanssa pelaavat Petri Niemi ja Ville Pajula. Vieraiden neljännen osuman viimeisteli Erkka Pätsi. Tänään TP-Seinäjoen kokoonpanossa olevista pelaajista Vesa Kivimäki ja Pekka Väänänen olivat tuolloinkin kokoonpanossa. Kauden lopussa PS Kemi oli sarjassa kakkonen GBK:n jälkeen TP-Seinäjoen sijoituttua viidenneksi.Kaudella 2001 TP-Seinäjoki pelasi Ykkösessä ja kohtasi vieraissa Närpes Kraftin. Mosedalin kentällä pisteet jaettiin numeroin 1-1 (1-0) Betinhon vietyä vierasjoukkueen johtoon 13. minuutilla. Isännät tasoittivat ottelun toisella puoliajalla nykyisin Kraft/2:n riveissä Nelosessa pelaavan Mikael Linzénin osumalla. Kauden päätteeksi TP-Seinäjoki sijoittui kerrassaan upeasti kolmanneksi Veikkausliigaan nousseiden FF Jaron ja FC Hämeenlinnan jälkeen. Kraft puolestaan sijoittui sarjassa kuudenneksi.Närpes Kraft oli vastassa myös kaudella 1995, jolloin joukkueet pelasivat Kakkosen Länsilohkossa. TP-Seinäjoki oli hyvässä syyskunnossa ja nousikin lopulta Ykköseen Keith Armstrongin valmentamana. Kraft oli kevätkierroksella kaatanut rampana matkassa olleen TP-Seinäjoen, mutta nyt isännät mursivat vieraiden puolustuksen ja ottivat voiton lukemin 2-0 (0-0). Ottelun ensimmäisen osuman viimeisteli Arto ”Jallu” Jalasvaara 49. minuutilla ja pari minuuttia ennen päätösvihellystä Jarmo ”Jape” Köykkä iski pilkulta loppunumerot valmiiksi. Voitto oli kotijoukkueelle viides peräkkäinen ja kymmenes ilman tappiota. Kraft sijoittui sarjassa yhdeksänneksi välttäen putoamisen kolmoseen neljän pisteen erolla Musan Salamaan.Kaudella 1990 TP-Seinäjoki pelasi ensimmäistä kauttaan Ykkösessä. Kauniiseen syyspäivään oli vieraaksi saatu Keskuskentälle kuopiolainen Koparit, eli pienet vihreät miehet. Kevätkierroksella Koparit kaatoi edesmenneen Hannu ”Köppä” Rajaniemen suojatit kahdella maalilla, mutta Keskuskentällä ei vierailla ollut lopulta mitään jakoa. Isännät innostuivat vahvaan menoon ja ottivat pisteet numeroin 4-1 (1-0). Kamppailun avausmaalin viimeisteli nyt FC Viikinkejä Veikkausliigaan luotsaava Toni Korkeakunnas jo viiden minuutin pelin jälkeen. Toista puoliaikaa oli ehditty pelata vain pari minuuttia Toni Siikalan iskettyä isännille toisen maalin. Harri Miettisen kavennusmaali reilun tunnin pelin jälkeen ei aiheuttanut kaaosta, vaan 82. minuutilla Mark Farthing 3-1 ja viisi minuuttia myöhemmin Toni Korkeakunnas teki päivän toisen maalinsa ja näin kotijoukkue otti pisteet numeroin 4-1. Syyskuun 9. päivänä, vuonna 1984 TP-55 kohtasi Kolmosen Lohko 8:n ottelussa kotonaan vaasalaisen Arbitrage BK-48:n. Joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin ABK-48:n voitettua kevätkierroksen ottelun kotonaan 2-1. Siinä ottelussa nykyisin TP-Seinäjokea valmentava Esa Haanpää onnistui maalinteossa. Kauden päätteeksi ABK-48 nousi Kakkoseen TP-55:n sijoituttua sarjassa neljänneksi. Kuusi vuotta aiemmin, kaudella 1978, TP-55 pelasi tämän kauden tapaan Nelosessa. Syyskuun 9. päivänä Hoppet IF Mustasaaren Helsingbystä oli vieraana Seinäjoella häviten kamppailun 1-0. Kauden lopussa TP-55 oli Nelosessa kolmas Hoppetin jäätyä sarjassa toiseksi viimeiseksi.Kaudella 1973 TP-55 pelasi myös Nelosessa. Tuolloin divisioona oli huomattavasti laajemmalta maantieteelliseltä alueelta ja syyskuun 9. päivänä oranssi-mustat vierailivat Kokkolassa kohdaten Konkarit. Maaliton tasapeli oli kauden toiseksi viimeinen ottelu. Sarjassa TP-55 sijoittui neljänneksi NoStarsin, Pedersöre Pojkarnan ja Forsby BK:n jälkeen. Konkarit oli viides tasapistein TP-55:n kanssa.Yhteensä siis syyskuun 9. päivänä on vuosien saatossa pelattu seitsemän kertaa. Näistä otteluista peräti viisi on pelattu Seinäjoella. TP-Seinäjoen saldo otteluista on mukava, eli kolme voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio. Maaliero on 10-6 oranssinuttujen eduksi.Tänään hyvää saldoa olisi mieluisaa kohentaa vielä entisestään ja samalla pysytellä mukana nousutaistelussa Kolmoseen.