Kausi käyntiin vastatuulessa

Kausi käyntiin vastatuulessa02.05. TP-Seinäjoki – P-Iirot 0-3 (0-0)55 min 0-1 Kalle Helin89 min 0-2 Mika Kouhi90 min 0-3 Jussi MiettinenTP-Seinäjoen sunnuntainen divariavaus jäi pisteettömäksi koleassa säässä Törnävän hiekalla. Vieraileva Rauman Pallo-Iirot haki Seinäjoelta yllätysvoiton tylyin 0-3 (0-0) -lukemin, vaikka TP näytti avausjakson dominoinnin perusteella jyräävän vastustajan totaalisesti alleen.Ottelun ensimmäinen puoliaika olikin kotijoukkueen täydellistä hallintaa. Pallo-Iirot näytti selvästi lähteneen puolustamalla hakemaan vain yhtä pistettä jättäen hyökkäyspään karvauksen kokonaan pois ja antaen siten pelin avaimet ja keskikentän suosiolla TP:lle. Jani Luukkonen saikin värjötellä toimettomana pruukilaisten maalinsuulla koko avausjakson.Vaikka kotijoukkue pyörittikin peliä näyttävästi, niin todellisia tuhannen taalan maalintekopaikkoja ei syntynyt. Parhaat tilanteet siunaantuivat pirteästi esiintyneelle Veli-Pekka Nurmelle, joka puski Pinducan antaman kulmurin vähän yli sekä Arto Jalasvaaralle, joka puolestaan ajautui lähietäisyydellä liian pieneen kulmaan. TP:n keskikenttä Nurmen johdolla rakensi peliä näppärästi, mutta keinot loppuivat rangaistusalueen rajalla. Kärjessä Marcelo Nunes oli vahva pääpelissä ja eikä Mikael Muurimäkeäkään voinut yrityksen puutteesta moittia. Pallo-Iirojen maalivahti Rami Viljanen ei vakuuttanut otteillaan, mutta toisaalta myöskään kotijoukkue ei kunnolla miehen taitoja testannut. Laukauksia maalia kohti vähän kauempaakin yleisö jäi odottamaan.Toisella jaksolla ottelun kuva muuttui täydellisesti. Joko TP jätti pelihuumorinsa koppiin tai sitten vieraat saivat jostain aivan yllättäen uutta puhtia otteisiinsa, mutta niin vain peli tasoittui ja P-Iirot jopa hallitsi tapahtumia kentällä. Kotijoukkue sai kylmää vettä niskaansa, kun puolustus ei pystynyt siivoamaan irtopalloa omalta maalinedustalta ja näin Kalle Helin pääsi siirtämään vieraat odottamattomaan johtoon.Johtomaalista huolimatta raumalaiset eivät jääneet vain passiivisesti puolustamaan asemiaan, vaan hyökkäsivät ajoittain vaarallisesti. TP sen sijaan ei edelleenkään päässyt kunnolla hätyyttelemään P-Iirojen maalia. Niinpä verkko soi jälleen kotijoukkueen päässä, kun Mika Hiekka menetti omassa päässä pallon vastustajalle. Tarkka syöttö maalinedustalle, josta Kouhi siirsi pelivälineen ohi voimattoman Luukkosen. Kun kello kävi jo yliaikaa, nöyryytettiin TP:tä vielä kertaalleen. Kulman jälkitilanteesta Jussi Miettinen sijoitti pallon läheltä helposti sisään. Pasi Oksanen oli aivan lopussa rikkoa pruukilaisten kuparisen, mutta hieno jatkoveto suoraan volleysta viuhui hitusen ohi ylänurkan.Ei olisi ikinä uskonut…Ei niin. Hannu "Köppä" Rajaniemi ihmetteli sangen aiheellisesti omiensa onnetonta esitystä ottelun toisella jaksolla ensimmäisen jakson totaalisen dominoinnin jälkeen huuli pyöreänä."Ei olisi millään uskonut, että toisella jaksolla kentällä oli sama oranssi joukkue kuin ensimmäisellä puoliajalla. Vaikka me emme suoranaisia maalintekopaikkoja ekallakaan jaksolla saaneet, niin peli oli ihan totaalisesti hallinnassa", ihmetteli Rajaniemi."Meidän piti vain tehdä pientä hienosäätöä toiselle puoliajalle ja panna pallo pussiin, mutta sitten peli menikin kokonaan kävelyksi. Ihmettelen, että miten voi ote noin täysin mennä. Toisella jaksollahan me emme päässeet edes niin lähelle maalintekoa kuin ensimmäisellä", tunnusti "Köppä"."Oikeastaan peli ratkesi siihen ekaan maaliin. Se oli sellainen liippaus ja siitä sitten sohivat sisään. Ne kaksi muuta sitten tulivat niin kuin tulivat", jatkoi Rajaniemi.Mikä sitten petti Rajaniemen mielestä pahimmin TP:n pelaamisessa sunnuntaina?"Keskikenttä ilman muuta. En tiedä, paransiko Pallo-Iirot sitten toisella jaksolla niin hurjasti, vai menikö meillä vain kivi kenkään", mietti "Köppä".