-95 oranssille tappio

-95 oranssille tappio Ysivitosten oranssi sai vastaansa keskiviikkoiltana Joupiskan tekonurmella yhden Suomen kovimmista -95 joukkueista, FF Jaron. Jonkinlaista kuvaa vastustajan tasosta antaa se, että kyseinen ryhmä sijoittui -94 ikäluokan aluesarjassa kevätkierroksella kakkoseksi. Helsinki cupissa kyseinen ryhmä on sijoittunut kahtena peräkkäisenä vuotena kahdeksan joukkoon. Erikoisuutena Jaron joukkueesta voi mainita hyvin joukkueessa paikkansa täyttävän Anna Hultin. Tyttö hoitelee laitapakin tonttia mallikkaasti.Kotijoukkue aloitti pelin tunnustellen vastustajan tasoa ja ehkä hieman jännityskin näkyi otteissa.Jaro ei myöskään jättänyt turhaa tilaa pelin rakentamiselle. Ottelun ensimmäisen maalin teki 12 minuutilla Jaron Ivar Holti kotijoukkueen puolustuksen pelatessa ehkä hieman liian herrasmiesmäisesti. Tilanteita sai myös kotijoukkue, joista ehkä parhaaseen oli päästä Janne Silvonen pallon kuitenkin hieman karattua jalasta läpiajossa. Jaro meni 19 minuutilla 0-2 johtoon Sten Karlströmin erittäin hienolla maalilla. Ensimmäisen jakson loppu pelattiin tasaisissa merkeissä.Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli heti alusta hyvällä sykkeellä ja pystyi ottamaan peliä hallintaan. Peli pystyttiin painamaan Jaron kenttäpäätyyn ja saatiin hyviä tilanteitakin aikaiseksi, mutta viimeistely ei sitten vain onnistunut.Jaron kolmas maali syntyi vaarattoman näköisestä tilanteesta 43 minuutilla. Jaro sai pallon tuikattua maalin edustalla häärineelle Sten Karlströmille, joka ei liikoja kysellyt vaan tuikkasi pallon varmasti maaliin. Päätös numerot 0-4 syntyivät puolustuspään hieman huolimattomasta pelaamisesta ja Sten Karlström pääsi viimeistelemään hattutemppunsa. Ottelun loppu pelattiin tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkueen maali jäi syntymättä hyvistä yrityksistä huolimatta. Vaikka Jaro oli ottelussa kiistattomasti parempi, ei ehkä kuitenkaan ihan niin paljon kuin lopputulosta katsellessa voisi päätellä.Ysivitoset ovat hioneet erikoistilanteita harjoituksissa ja tämä näkyi myös ottelussa. Erikoistilanteista saatiin luotua todellisia vaaranpaikkoja ja kuviot miellyttivät myös katsomoa.Kokonaisuutena kotijoukkueelta ihan hyvä peli ja kehityssuunta on oikea, sillä keväällä pelatussa harjoitusmatsissa Jaro oli parempi luvuin 8 – 0, eikä oranssilla ollut tuolloin ”jalanjakoa”. Nyt pystyttiin jo pelissä paljon tasaisempaan suoritukseen.