Äjiät kouluttivat kolleja

Äjiät kouluttivat kolleja TP-Seinäjoki – FC Kiisto A-Team 0-2 (0-1)19 min 0-1 Toni Huttula64 min 0-2 Antti Klemetti (rp)FC Kiiston A-Team kaatoi TP-Seinäjoen pelattuaan juuri niin kovaa kuin heikosti ottelun tuominnut Olli-Jussi Sariola salli. Joukkue pelasi ensimmäisen puoliajan sääntöjen rajamailla ja otti fyysisyydellään luulot pois pahasti arkailleelta kotijoukkueelta. ”Siinä sai surutta torpata. Erotuomarin tehtävä on ensisijaisesti suojella pelaajia, mutta nyt ei niin käynyt. Aika lujaa sai tulla koko ensimmäisen puoliajan”, totesi kotijoukkueen valmentaja Esa Haanpää osuen oikeaan.Sen lisäksi, että vieraat käyttivät linjan sumeilematta edukseen, osasi joukkue myös puhumalla pitää nuoren tuomarin näpeissään. Moista räksytystä ei nimittäin ole kuultu, mitä Kiisto ensimmäisellä puoliajalla esitti. Toisella puoliajalla vieraat olivat selvästi tavoitteensa saavuttaneet ja pitivät suunsa supussa keskittyen kotijoukkueen pelin eliminointiin.Vieraiden ensimmäinen maali, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi, oli komea. Kiisto sai vapaapotkun paristakympistä ja Toni Huttula upotti kierteisen pallon upeasi yläkulmaan. Toinen maali syntyi puolestaan rankkarista, joka ei kenenkään muun paikalla olleen mielestä edes ollut pilkku kuin Sariolan.Kuten kuvista näkyy, oli Kiiston hyökkääjä laukonut jo pallon ja tilanteeseen syöksynyt maalivahti Petri Välimäki syöksynyt peittämään tilannetta. Jos moisesta annetaan rankkareita, silloin pilli soi kovin usein, tosin nyt se ei vastaavassa tilanteessa soinut toisessa päässä kenttää. Onneksi tuo pilkku ei sinällään ottelua ratkaissut.”Ei se siihen rankkariin ratkennut. Kyllä siinä miehet opettivat poikia. Tosin tuomari antoi heidän tehdä sen ihan niin kuin heitä huvitti. Koko ajan sai pelätä, että koska tullaan nilkoille. On ihan selvää, että tällainen harmittaa ja saumat taisivat nyt mennä. On kuitenkin nostettava hattua joukkueelle, sillä melkein koko syyskierros on menty aika ohuella materiaalilla ja joka otteluun kokoonpano on muuttunut loukkaantumisten ja muiden syiden takia”, jatkoi Haanpää.Voitollaan Kiisto nousi taistelemaan noususta takaisin Kolmoseen. Joukkue on nyt pisteen päässä sarjaa johtavasta Karhusta. TP-Seinäjoki puolestaan putosi taulukossa neljänneksi tappionsa myötä ja jäi samalla neljän pisteen päähän ensi tiistaina Seinäjoelle saapuvasta Karhusta. Realistisesti voi kai väittää, että vain pieni ihme voi enää nostaa TP-Seinäjoen ohi kärkikolmikon.Illan ottelussa Kiisto pelasi erittäin kypsästi alakerrassaan, eikä kotijoukkueella mitenkään tajuttoman paljon paikkoja ollut. Maalissa pelannut Juuso Kevari oli mies paikallaan poimien kaikki kotijoukkueen yritykset.Oranssipaidoista voi puhtaat paperit antaa oikeastaan ainoastaan keskikentällä pelanneelle Jyri Reinilälle. Ilahduttavaa oli puolestaan se, että lähes kaksi kautta kokonaan sivussa ollut Pekka Väänänen pääsi jälleen kehiin. Sopii toivoa, etteivät polvi- ja selkävaivat enää iske nuorukaisen kimppuun.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Ilpo Tuulari (46. Teemu Penninkangas), Jukka Ahola, Vesa Kivimäki (v), Jaakko Lampi (22. Teemu Ala-Lahti), Saku Koskinen, Jyri Reinilä, Pekka Väänänen (80. Vili Rajamäki), Karri Hiirikoski (70. Niko Lehdontie), Samir Bouroussi, Tommi Haanpää (80. Ramel Loddin)