Akatemia avasi ryminällä

Akatemia avasi ryminällä TP-Akatemia – Oulu Akatemia 3-0 (1-0)20 min 1-0 Samir Bouroussi52 min 2-0 Samuli Kiviaho80 min 3-0 Samir BouroussiLähtökohdat TP-Akatemian uuden kauden ensimmäiseen otteluun eivät olisi voineet olla juuri huonommat, mutta se saattoi olla juuri se tekijä, joka pisti joukkueen pelaamaan erittäin vahvan ottelun ja kaatamaan oululaisjoukkueiden parhaimmistosta kootun todella kovan Oulu Akatemian tyrmäävin 3-0 –numeroin.Seinäjokelaisten valmennusporras sai huonoja uutisia ottelun alla kun Saku Koskinen, Jaakko Vähäpesola, Niko Nauholz, Teemu Penninkangas, Akseli Metsä-Ketelä ja Markus Peltola joutuivat jäämään loukkaantumisten ja sairasteluiden takia sivuun. Myös Tommi Haanpää joutui jättämään pelin väliin, vaikka penkillä olikin.Vielä kun vastaan asettui perjantai-iltana Talenttiakatemioiden SM-sarjan lohko C:n vahvasti aloittaneen Veikkausliiganousija JJK:n jälkikasvun numeroin 5-1 tyrmännyt Oulu, oli selvää, että kotijoukkue lähtee otteluun altavastaajana.Pelin ensimmäinen kymmenminuuttinen näytti kuitenkin sen, että kotijoukkue ei suinkaan ollut taitavaa olulaisjoukkuetta perässä, vaan askeleen tai kaksi koko ajan edellä. Liekö niin, että vieraiden isokokoiselta ryhmältä jalat olivat jääneet hieman bussiin, sillä jo reilun 20 minuutin kuluessa poikkeuksellisesti laitalinkkinä pelanneen Sami Viljasen kanssa totaalisesti liisterissä ollut Tatu Juntunen ja Jyri Reinilältä housuja jalasta repinyt Teemu Penttilä katselivat keltaista.Ottelun ensimmäinen todellinen tekopaikka syntyi hyvin topparina pelanneen Henri Huillan avauksesta ja tuli juuri Viljaselle, jonka laukaus ei valitettavasti maaliin painunut, vaikka hyvin laidallaan pelannut nuorukainen saikin pallon ohi veskarin. Kotijoukkueen vei johtoon ottelun 21. minuutilla upean ottelun pelannut Samir Bouroussi. Henri Huilla oli tälläkin kertaa pohjustamassa tilannetta lähettämällä alhaalta pallon kohti kärkeä. Oululaisten alakerta tumpeloi pallon kanssa sen verran pahasti, että Bouroussi otti pelivälineen, kiitti, kumarsi ja kuittasi johtomaalin.Bouroussin otteet olivat kauden avausottelussa mainioita ja nuorukainen innostui ajoittain jopa puolustamaan. Jos työmoraali vielä paranee, on luvassa kiehtova tulevaisuus. Nyt ajoittain työnteko loppuu pallonmenetyksen jälkeen. Tänään Bouroussi oli kuitenkin kentän eittämätön kuningas, sillä toisella puoliajalla hän tarjoili ensimmäistä peliään kärjessä pelanneelle Samuli Kiviaholle paikan, josta ei voinut erehtyä viimeistellen itse vielä toisen maalin ottelun loppuhetkillä. Ottelun toisen puoliajan vieraat aloittivat selvästi ensimmäistä jaksoa väkevämmin, mutta kristallinkirkkaita paikkoja ei vielä tässä vaiheessa syntynyt. TP-Akatemian jalat tuntuivat hieman puutuneen ja vastaavasti Oulu Akatemia heitti vaihdosta kentälle vereksiä voimia ottaen pelin haltuunsa. Näennäinen dominointi ei kuitenkaan paljon lämmittänyt, sillä Bouroussin esitys jatkui ja kotijoukkue meni menojaan.Fiktiivisen pelikellon oltua 52. minuutilla Bouroussi nousi vasemmalta laidalta vieden kahdesti oululaispelaajaa yksi-vastaan-yksi tilanteessa ennen upeaa syöttöä oikealta kohti rangaistusalueen rajaa ajanutta Samuli Kiviahoa, joka laukoi pallon kerrassaan näyttävästi vieraiden maaliin vieden isännät kahden maalin johtoon.Oulu Akatemia vaihtoi lisää tuoreita voimia kehiin ja pystyi painamaan kotijoukkueen ahtaalle. Miika Korpelan ja Henri Huillan johtama keskuspuolustus kesti kuitenkin hyvin Jaakko Lammen ja Vili Rajamäen pelattua hyvin laitapakkeina.Lopullinen sinetti ottelulle tuli kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Laidalta kärkeen siirtynyt Sami Viljanen karvasi ahnaasti oululaismaalista katsottuna oikeassa kulmassa ja vieraiden pakki kompuroi omiin jalkoihinsa hukaten pallon Bouroussille, joka ehti vielä hassuttaa muutaman valkopaidan ennen kuin laukoi pallon nätisti alakulmaan.Tulos oli vähintään yllättävä kaikki tekijät huomioiden. Kotijoukkueen ainoa etu taisi olla se, että vieraat olivat olleet kehissä jo perjantaina. Toisaalta kotijoukkueella ei juuri pallotuntumaa ollut, joten siinä mielessä puntit olivat varmasti melko tasan.Vieraista Rovaniemeltä viime kaudeksi Ouluun siirtynyt toppari Santeri Viitasaari on kookkaana ja rauhallisena pelaajana varmasti vahva tulevaisuudennimi. Keskikentällä pellavapäinen Arttu Hinkula oli erittäin näppärä pallon kanssa ja tuli hyvin pelattavaksi. Hinkula vain ei järin hirveästi saanut apuja muulta ryhmältä ja näin myös hänen syöttötyöskentelynsä kärsi. Muutamista paikoista, joita Oulu pystyi 2-3 maalin tappioasemassa luomaan, olisi kuvitellut miltei kenen hyvänsä viimeistelevän. Nyt pallot päätyivät huolimattomuutta Wallsport Areenan päätyverkkoihin tai suoraan Toni Koivusaaren syliin. Toisessa päässä paikkoja oli saman verran, ellei hieman enemmänkin kuin vierailla. Niistä syntyneet kolme maalia riittävät yleensä voittoon, niin nytkin.Jos Bouroussi olikin ratkaisevassa asemassa kahden tehdyn ja yhden syötetyn maalin voimin, hyvin pelasi myös keskikentällä raatanut ysikolme vuosimallin Jesse Jääskeläinen. Saman ikäluokan Sami Viljanen, Henri Huilla ja Samuli Kiviaho voivat kaikki olla tyytyväisiä otteluunsa. Voisi kai sanoa, että koko joukkue pelasi vähintään omalla tasollaan, eikä alisuorittajia löytynyt.Yhden ottelun perusteella tai muutaman ottelun tuloksia silmäillessä on turha vetää sen suurempia johtopäätelmiä. Silti voitto maistui makoisalle oranssi-mustassa leirissä.Siistin matsin hoitivat tyylikkäästi Juha Kallionpää, Jarkko Kosola ja Olli-Jussi Sariola Seinäjoen Erotuomarikerhosta.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Vili Rajamäki, Miika Korpela, Henri Huilla, Jaakko Lampi (81. Joonas Kuivalainen), Sami Viljanen, Jesse Jääskeläinen, Jyri Reinilä, Juho Pajula, Samir Bouroussi, Samuli Kiviaho