Akatemia hurjana

Akatemia hurjanaTP-Akatemia – Kemijoki Akatemia 8-1 (4-0)23 min 1-0 Tommi Haanpää28 min 2-0 Tommi Haanpää31 min 3-0 Jyri Reinilä42 min 4-0 Veli-Pekka Pajula59 min 5-0 Tommi Haanpää63 min 6-0 Tommi Haanpää65 min 6-1 Valtteri Kumpuniemi85 min 7-1 Juho Pajula90 min 8-1 Juho Pajula

Talenttiakatemioiden SM-sarjan Lohko C päättyi TP-Akatemian osalta toiseen peräkkäiseen tyrmäysvoittoon. Nyt kylmää kyytiä tarjoiltiin Veikkausliigassa pelaavan Rovaniemen Palloseuran jälkikasvulle, eli Kemijoki Akatemialle. Voitto kirjattiin toistamiseen seitsemän maalin marginaalilla lukemien oltua nyt 8-1 (4-0). Samalla joukkue pisti koko kauden perässä laahanneen maalieronsakin kuntoon kerta pamauksella.
Ottelun lähtöasetelma oli selkeä: kotijoukkue tarvitsi ehdottomasti voiton varmistaakseen paikkansa kahden parhaan joukossa ja vierailija tarvitsi pisteitä mahdollistaakseen oman jatkopaikkansa. Voitolla Kemijoki olisi siirtynyt sarjan piikkipaikalle ja jättänyt pikkupruukilaiset odottelemaan muiden matsien tuloksia.
Jossitteluun ei kuitenkaan jäänyt mitään mahdollisuuksia, sen verran huikea oli joukkueiden tasoero kentällä. Kemijoki Akatemian taholta ottelua haluttiin siirtää penkkareiden vuoksi, mutta samat juhlat ne Seinäjoellakin oli, joten kamppailun siirtäminen tuonnemmaksi ei ollut minkäänlainen vaihtoehto. Eri urheilijoilla prioriteetit ovat luonnollisesti erilaisia, joten Kemijoki joutui ehkä hieman vajaamiehisenä kamppailuun, mutta siitä voi tuskin kotijoukkuetta osoitella sormella.
Joka tapauksessa kummallakin oli sallitut yksitoista pelaajaa kentällä ottelun startatessa. Ensimmäisten parinkymmenen minuutin aikana ei vielä maaleja nähty, mutta Tommi Haanpään avattua ketsuppipullon 23. minuutilla maalin muodossa, pursui maustetta yllin kyllin läpi kamppailun. Haanpää lisäsi saldoaan kahteen vain viisi minuuttia myöhemmin ja toisella puoliajalla nuorukainen iski vielä kahdesti.
Haanpään kahden osuman jälkeen tuntui vieraiden niskanikamat napsahtavan sen verran pahasti, että voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Vielä kun Jyri Reinilä ja ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa nähty Pajulan veljessarjan nuorin vesa, Veli-Pekka, tulittivat maalin mieheen, mentiin tauolle neljän maalin kotijohdossa.
Toisella puoliajalla Haanpää vei isännät jo kuuden maalin johtoon ennen kuin vieraat saivat hitusen lievittävää balsamia ruumiinvammoihinsa Valtteri Kumpuniemen maalin muodossa. Siitä tuskin kuitenkaan isommin oli iloa etenkin kun Pietari Holm järjesti itselleen suoran punaisen telottuaan Jaakko Lampea kohtuullisen ikävästi sukukalleuksiin.
Kemijoen kavennuksen jälkeen vanhempi Pajulan veljessarjan keskimmäinen, Juho, maalasi vielä kahdesti viimeistellen teurastuksen.
Voittonsa myötä TP-Akatemia nappasi myös lohkovoiton KPV Akatemian ja JJK Akatemian pelattua Kokkolassa tasapelin. Voitto tarkoittaa sitä, että TP-Akatemia saa Talenttiakatemioiden SM-sarjan ensimmäisessä karsintavaiheessa kotiottelun lohko B:n kakkosta vastaan. Ottelu pelataan yksiosaisena Seinäjoella, mutta vastustajaa setvitään aina maaliskuun alkuun saakka.
Kaksi kierrosta ennen loppua näytti vielä pahasti siltä, että TP-Akatemia pullahtaa ulos jatkosta, mutta huikea lopputykitys nosti joukkueen sarjan voittajaksi. Lohko on tasaisuudessaan ollut kuitenkin aivan ennen näkemättömän kihelmöivä ja lienee oikeutettua sanoa, että mitkä tahansa kaksi joukkuetta viidestä ensimmäisestä olisivat voineet edetä jatkoon.
TP-Akatemian parhaat maalintekijät lohkovaiheessa olivat saldonsa kahdeksaan osumaan nostanutTommi Haanpää ja viidesti maalannut Jaakko Vähäpesola.
TP-Akatemia: Tuomas Karjanlahti, Jaakko Lampi (v), Henri Huilla, Tommi Kukila, Jaakko Vähäpesola (Sami Viljanen), Tommi Haanpää (Antti Viita), Jyri Reinilä, Miika Korpela, Kalle Taimi (Vili Rajamäki), Juho Pajula, Veli-Pekka Pajula (Joonas Kuivalainen)