Akatemia hyvässä vireessä

Akatemia hyvässä vireessä TP-Akatemia – AC Oulu Akatemia 5-0 (4-0)11 min 1-0 Tommi Haanpää31 min 2-0 Anssi Syrjämäki39 min 3-0 Samir Bouroussi43 min 4-0 Anssi Syrjämäki58 min 5-0 Saku KoskinenTP-Seinäjoen akateemikot antoivat melkoisen oppitunnin jalon jalkapallon saloista surkealle AC Oulun Akatemialle latomalla jo taukoon mennessä neljä maalia. Toisella puoliajalla tahti hyytyi hieman ja matsi lässähti, mutta 5-0 (4-0) –numerot kertovat ottelusta sen, että oranssipaidat olivat erinomaisella pelituulella.Ainoa asia, missä AC Oulu oli täysin omaa luokkaansa, oli kirosanojen viljely ja erityisesti se v-alkuinen miellytti poikasia, joista harvalla lienee edes todellista faktaa aiheesta vielä tarjoilla. Jos pelissä olisi pidetty sitä paljon mainostettua nollatoleranssia, ei viime kaudessa Veikkausliigassa pelanneen AC Oulun jälkikasvulla olisi ollut ainuttakaan pelaajaa kentällä ottelun päättyessä.Huvittavaa oululaisten toiminnassa on myös se, että joukkueella on peräti 35 pelaajaa akatemiassa, mutta matkaan saatiin vaivaiset 12 pelaajaa. Vielä viime kaudella Oulussa oli peräti kaksi akatemiaa, nyt kun voimat on yhdistetty taso näyttää vain romahtaneen. Ehkä tämä kertoo omalla karulla tavallaan oululaisen jalkapallon tilasta. Sekundaulkomaalaiset ovat vieneet omien nuorten pelipaikat ja lopputulos on nähtävissä.Itse ottelussa kotijoukkue oli pelillisesti vahva. Palloa liikutettiin hyvin ja tilanteita syntyi sen verran, että lukemat olisivat huolellisemmalla viimeistelyllä olleet kaksinumeroiset. Toisaalta toisen puoliajan himmaamisen ymmärtää nuorukaisten innostuttua kikkailemaan ja pelailemaan.Kotijoukkueen ehdoton sankari oli vain ensimmäisen puoliajan pelannut Anssi Syrjämäki. Kärjessä pelannut Syrjämäki teki itse kaksi maalia ja syötti yhden. Maalikarkelot avasi kuitenkin kylkivaivaisena pelannut Tommi Haanpää, joka riisti pallon AC Oulun alakerralta ottelun 11. minuutilla ja tulitti tarkasti alakulmaan. Reilun puolen tunnin jälkeen oli asialla Syrjämäki, joka laukoi ottelun toisen maalin vieraiden maalivahdin torjuttua ensin Sami El-Bashin napakan laukauksen. Neljä minuuttia myöhemmin Syrjämäki vei vieraiden alakertaa syöttäen avoimen maalintekopaikan Samir Bourousille. Bouroussi avasi näin maalitilinsä tämän kauden Akatemioiden SM-sarjassa vieden isännät jo kolmen maalin johtoon.Vielä pari minuuttia ennen taukoa Anssi Syrjämäki kruunasi iltapäivänsä upealla laukauksella. ”En saanut palloa oikein hyvin mukaan ja sitten ajattelin, että veskari on ulkona. Lauoin siitä sitten ja ihan hyvin se osui”, selvensi Syrjämäki myhäillen maaliaan pallon painuttua aivan ristikosta sisään.Toisella puoliajalla oululaiset pääsivät näennäisesti peliin hieman mukaan kotijoukkueen suoritettua kaikki mahdolliset vaihtonsa. Toki myös neljän maalin johtoasema vaikutti varmasti kotijoukkueen pelaamiseen. AC Oulu sai enemmän tai vähemmän vahingossa pari paikkaa toisella puoliajalla, mutta maalissa debytoinut Joonas Kuivalainen selvitti tilanteet helposti.Ottelun viimeinen maali nähtiin jo vajaan tunnin pelin jälkeen vieraiden alakertaa lähes mielin määri kouluttaneen Samir Bouroussin lähetetty hyvän kulmurin, josta Saku Koskinen puski voimalla loppunumeroiksi 5-0.Ottelun jälkeen valmentaja Esa Haanpää oli omiensa otteisiin erittäin aiheellisesti todella tyytyväinen.”Eka puoliaika oli meiltä tosi hyvä. Nyt tehtiin ne asiat kunnolla, jotka olivat teemoina jo viimeksi. Peli liikkui erittäin hyvin sivuttaissuunnassa ja pakka pysyi pystysuunnassa kasassa”, kehui Haanpää akateemikkojaan.”Kaikki lähtee kuitenkin peruspelistä ja siitä, että oma pää pysyy tiiviinä. Pojat eivät antaneet paketin hajota missään vaiheessa, vaikka toki toinen puoliaika olikin jo pelailua. Siihen vaikutti varmasti sekä selvä johtoasema, että suuri määrä vaihtoja tauolla”, pohti Haanpää.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari (46. Joonas Kuivalainen), Juho Pajula, Jaakko Vähäpesola (61. Vili Rajamäki), Jyri Reinilä, Niko Lehdontie (46. Jesse Jääskeläinen), Tommi Haanpää (26. Saku Koskinen), Samir Bouroussi, Sami El-Bash (46. Timo Rauhala), Karri Hiirikoski (v), Jukka Ahola, Anssi Syrjämäki (46. Ville Pakkala)