Akatemia nousi voittoon

Akatemia nousi voittoon AC Oulu Akatemia – TP-Akatemia 1-3 (1-0)08 min 1-0 Tommi Siekkinen50 min 1-1 Timo Rauhala56 min 1-2 Anssi Syrjämäki79 min 1-3 Tommi HaanpääVaikka TP-Seinäjoen Akatemia olikin ensimmäiset 20 minuuttia melkoisessa lirissä vahvan kotijoukkueen kanssa, nousi ryhmä upeasti voittoon toisella puoliajalla. AC Oulun Akatemian riveissä pelasi viisi pelaaja, joilla on jo ripakopallinen kokemusta OLS:n edustusjoukkueesta ja kolme pelaajaa AC Oulun liigaryhmästä, eli vastustaja oli erittäin laadukas.Kotijoukkue saikin otteluun mainion alun iskemällä jo kahdeksannella minuutilla avausmaalin hienon kuvion päätteeksi, jossa Tommi Siekkinen pääsi tulittamaan päädystä tulleeseen vastapalloon voimalla.”Meidän avausryhmityksemme ei toiminut ja muutimme kenttäjärjestystä radikaalisti. Reilun 20 minuutin jälkeen aloimme päästä peliin paremmin mukaan, mutta siihen saakka meitä kyllä vietiin kuin kuoriämpäriä”, tunnusti valmentaja Esa Haanpää.”Ensimmäisen puoliajan lopussa saimme pari loistavaa paikkaa. Tommi ja Niko Lehdontie pääsivät kumpikin laukomaan hyvin, mutta toisen nappasi veskari ja toinen meni ihan hiuksen hienosti ohi. Tauolla käytiin pieni puhuttelu ja mentiin läpi asioita”, jatkoi Haanpää.Tauon keskustelu osoitti sen, että akatemianuoret ovat varsin vastaanottavaisia ja ymmärtävät jo hyvin, mitä on tehtävä.”Ensimmäisellä puoliajalla oululaiset pääsivät pelaamaan liikaa palloja keskikentän ja etutoppareiden väliin. Toisella puoliajalla otimme tilan pois ja aloimme ajaa aggressiivisemmin kiinni vastustajiin. Sillä tavalla pääsimme hyvin pallonriistoihin keskikentällä ja saimme maltilla käännettyä peliä. Keskikenttä pääsi näin paljon paremmin mukaan hyökkäyksiin ja hyökkäysten rakentelu olikin toisella puoliajalla oikein hyvää”, iloitsi Haanpää.Tasoitusmaalin TP-Seinäjoki teki 50. minuutilla, jolloin Juho Pajula pelasi pallon mainiosti Timo Rauhalalle. Jaakko Vähäpesolan mainio taustanousu repi rikki vastustajan alakerran ja ”Tinke” pääsi ajamaan vapaasti tekopaikkaan viimeistellen kauniisti vasurilla alanurkkaan.Vieraiden johtomaali syntyi vain kuusi minuuttia myöhemmin Anssi Syrjämäen toimesta. Saku Koskinen tarjoili loistavan läpisyötön Anssille ja hän nosti pallon kauniisti yli maalivahdin vieden vieraat johtoon.Lopullinen niitti isäntien arkkuun kolahti Jukka Aholan löydettyä pitkällä syötöllään vasemmalla laidalla Tommi Haanpään, joka pääsi yksi yhtä vastaan tilanteessa hassuttamaan pakin ja laukomaan etukulmaan numeroiksi 3-1 vieraille.”Pojat ottivat tauolla vinkistä vaarin ja osoittivat, että he osaavat ajatella ja viedä peliä oikeaan suuntaan. Todella positiivinen esitys meidän ryhmältämme”, lisäsi Haanpää.Merkillepantavaa oli myös se, että vieraille ei tullut ainuttakaan varoitusta ottelussa. TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Anssi Syrjämäki, Juho Pajula, Jukka Ahola, Jaakko Vähäpesola, Jaakko Lampi, Saku Koskinen, Timo Rauhala (79. Jesse Jääskeläinen), Niko Lehdontie (55. Karri Hiirikoski), Tommi Haanpää (88. Niko Nauholz), Samir Bouroussi