Akatemia opetteli nöyryyttä

Akatemia opetteli nöyryyttä JJK Akatemia – TP-Akatemia 7-2 (2-1)16 min 0-1 Saku Koskinen21 min 1-1 Eero Markkanen (rp)23 min 2-1 Patrick Poutiainen56 min 3-1 Eero Markkanen59 min 4-1 Miikka Nykänen65 min 4-2 Jaakko Lampi74 min 5-2 Eero Markkanen79 min 6-2 Eero Markkanen84 min 7-2 Eero MarkkanenViime viikonloppuna oululaisia pyörittäneen TP-Akatemian nuoriso pääsi suorittamaan syvällistä perehtymistä asian harrastamiseen nöyryyden lähteillä JJK:n kuritettua vieraitaan ex-koripalloilija Pekka Markkasen jälkikasvun, Eeron, johdolla. Markkanen iski isäntien maaleista viisi.Vierasjoukkue meni ottelussa toki johtoon reilun vartin jälkeen Saku Koskisen osumalla, mutta viitisen minuuttia myöhemmin Markkanen maalasi ensimmäistä kertaa osuttuaan pilkulta. Vain kaksi minuuttia myöhemmin isännät ottivat ottelussa johdon Patrick Poutiaisen maalilla.Yksi ottelun käännekohdista oli TP-Akatemian runkopelaajiin kuuluvan Juho Pajulan suora punainen kortti. Täysin turha verbaalinen avautuminen tuomaristolle TP:n saatua vapaapotkun tuotti kahden ottelun pelikiellon ja pisti oman joukkueen ahtaalle.”Meillä oli ihan hyvä jakso toisen puoliajan alussa ja vaikka ”Pujo” lensikin ulos, pystyimme silti painamaan. Sitten tuli sellainen kommunikaatiokatkos maalivahti Tuomas Karjanlahdelle ja toppari Henri Huillalle, jonka seurauksena isännät tekivät kolmannen maalinsa”, harmitteli akatemian valmentaja, valmennuspäällikkö Petri Kangaskokko.Markkasen ja Miikka Nykäsen vietyä isännät 4-1 –johtoon ainoana vierasjoukkueen pelaajana lähes omalla tasollaan pelannut Jaakko Lampi onnistui kaventamaan. Siinä vaiheessa Kangaskokko pisti joukkueensa pelaamaan kolmen alakerralla ja hakemaan lisämaaleja.”Se kostautui kolmena maalina lopussa, koska pakko meidän oli jotakin tehdä. Väkisinkin siinä tuli helppoja paikkoja JJK:lle kun jouduttiin menemään kolmen alakertaan ja nostettiin ”Jaska” kärkeen vaihdosta kehiin tulleen Veli-Pekka Pajulan kanssa”, selvitti Kangaskokko lopun myllerrystä.”Olin todella yllättynyt, että meidän joukkueemme ei kyennyt pelaamaan lainkaan niin kuin oli sovittu. Meillä oli tiedossa, että kenttä on pieni ja kapea. Niinpä oli tarkoitus kääntää peliä nopeasti, pelata laitojen kautta ja pistää sieltä nopeasti keskityksiä. Myös poikittaiskuljetukset piti ehdottomasti jättää pois. Kaikki nämä teesit jäivät palaveritasolle, eikä kukaan kyennyt noudattamaan sovittua systeemiä. Sen sijaan JJK pelasi juuri näillä aseilla todella hyvin ruokkien target-pelaajana pelannutta Eero Markkasta mainiosti. Me puolestamme hakkasimme päätämme heidän keskuspuolustukseensa ja linkit kavensivat liikaa, eli pelikonsepti hajosi jo siinä kohdassa totaalisesti”, analysoi Kangaskokko.Kokonaisuutena vierasjoukkueen nuorten kannattaa pitää mielessä, että joukkue on täsmälleen niin hyvä kuin edellinen tulos kertoo. Juuri nyt ei TP-Akatemia kovin hyvältä siis vaikuta.”Se on juuri näin. Tämä osoitti sen, että paljon on työtä tehtävänä jatkossa”, tunnusti Kangaskokko tilanteen.TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Jaakko Lampi, Henri Huilla, Miika Korpela, Vili Rajamäki, Saku Koskinen, Jyri Reinilä (60. Samuli Kiviaho), Jesse Jääskeläinen (v, 66. Sami Viljanen), Juho Pajula (ua. 46.), Samir Bouroussi, Teemu Penninkangas (75. Veli-Pekka Pajula)