Akatemia palasi voittokantaan

Akatemia palasi voittokantaan KPV Akatemia – TP-Akatemia 1-2 (0-0)67 min 0-1 Vili Rajamäki83 min 0-2 Veli-Pekka Pajula89 min 1-2 Kimi PalosaariTP-Seinäjoen nuorekas akatemiaryhmä haki kerrassaan maukkaan voiton Kipparihallista kaadettuaan KPV:n. Lähtökohdat Talenttiakatemioiden SM-sarjan lohko C:n kamppailulle olivat vierasjoukkueen kannalta kaikkea muuta kuin hyvät, mutta joukkue osoitti venymiskykyä ja tahtoa kaatamalla varsin varttuneella kokoonpanolla otteluun lähteneen isäntäjoukkueen, joka ei halunnut sairasteluista kärsineen vierailijan toiveesta siirtää ottelua.”Tällaisissa tilanteissa on sitten paras pitää vain suu supussa ja pelata. Nyt saatiin paras palkinto kentällä kun tulos oli tämä”, myhäili TP-Seinäjoen valmennuspäällikkö Petri Kangaskokko ottelun jälkeen.Kotijoukkue tuli ottelun ensimmäiset parikymmentä minuuttia todella vahvasti ja pakotti oranssipaidat puolustuskannalle. Maalissa pelannut Joonas Kuivalainen osoitti, että maalivahtiosasto on kondiksessa, sillä hän otti 2-3 todella erinomaista tilannetta kiinni pitäen vieraat pelissä mukana.”Kyllä otettiin alussa aika lujaa vastaan. KPV heitti kehiin kolme ysikymppistä, viisi ysiykköstä ja muutenkin kokeneemman ryhmän kuin mihin me pystyimme tällä kertaa. ”Jorma” piti meitä pystyssä alussa torjunnoillaan todella upeasti”, kehui ”Kane”.Toisella puoliajalla vieraat käänsivät kamppailun edukseen. Ensin Vili Rajamäki puski hienosti Jaakko Lammen vaparin verkkoon ja voittomaaliksi jääneen toisen osuman värkkäsivät ysineloset. Akatemian otteluissa debytoinut Antti Viita oli pohjustamassa toisen ysinelosen, eli Veli-Pekka Pajulan paikkaa. ”Vemmu” tulitti 16 rajalta pallon hallitusti oikeaan yläkulmaan vieden vieraat kahden maalin johtoon. KPV teki ainokaisensa vain minuutti ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä. Maalista vastasi Kimi Palosaari.”Vaikka tulos olikin meidän kannaltamme hyvä, oli pelissä edelleen hieman samaa vaivaa kuin Jyväskylässä. Emme vieläkään osaa kunnolla hyödyntää leveyttä, vaan puskemme edelleen keskustaan ihan liikaa. Siinä on meillä valmentajilla hieman itsetutkiskelun paikkaa, miksi näin on”, pohti ”Kane”.”Tulevaisuutta ajatellen on loistava juttu, että pystymme käyttämään jo ysinelosia näissä peleissä. Vaikka minuutteja ei paljon tullut, olivat pojat järkkäämässä voittomaalia. Voitto tietenkin palautti uskoa omaan tekemiseen JJK-matsin jälkeen”, jatkoi Kangaskokko, jonka suojatit ovat nyt kolmen pelatun ottelun jälkeen lohkon kärjessä tasapistein JJK:n kanssa. TP-Akatemia: Joonas Kuivalainen, Jaakko Lampi, Miika Korpela, Henri Huilla, Vili Rajamäki, Aleksi Metsä-Ketelä (79. Antti Viita), Jesse Jääskeläinen (69. Veli-Pekka Pajula), Jyri Reinilä (v), Sami Viljanen (46. Samuli Kiviaho), Saku Koskinen (v), Samir Bouroussi