Akatemia rynni jatkoon

Akatemia rynni jatkoon TP-Seinäjoki – FC Vaasa Talentit 4-1 (3-1)06 min 0-1 Kim Böling08 min 1-1 Ville Pakkala11 min 2-1 Saku Koskinen17 min 3-1 Anssi Syrjämäki77 min 4-1 Tommi HaanpääTP-Seinäjoki otti akatemioiden SM-sarjan lohko C.n ratkaisevassa kamppailussa selvän 4-1 (3-1) –voiton FC Vaasa Talenteista ja varmisti samalla paikkansa jatkopeleissä.Ottelu alkoi mahdollisimman synkästi kotijoukkueen kannalta maalivahti Olli Ala-Fossin avauksen osuttua suoraan Kim Bölingille. Vaasalainen ajoi kohti aluetta ja sijoitti pallon varmasti takanurkkaan vieden vieraat johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen.Päät eivät kuitenkaan painuneet, vaan TP-Seinäjoki tasoitti ottelun käytännössä heti seuraavasta tilanteesta. Jos Ala-Fossi tarjoili ensimmäisen osuman vieraille, lahjoitti Mikael Hakala vaasalaisten maalilla toisen isännille pudottamalla pallon suoraan Ville Pakkalalle, jolla eli perin helppo työ ohjata peliväline verkkoon.Maalin jälkeen kotijoukkue ottikin pelin haltuunsa ja teki nopeassa tahdissa kaksi maalia lisää. Maaleista ensimmäisen viimeisteli mainion ottelun piilokärkenä aloittanut Saku Koskinen Pakkalan esityöstä ja jälkimmäisen laukoi komeasti tolpan kautta Anssi Syrjämäki saatuaan haltuunsa uudella tontilla laitapakkina pelanneen Timo Rauhalan upean puolenvaihdon.Maalien jälkeen Vaasa sai otetta pelistä kehitellen muutaman erinomaisen paikan kavennukselle. Laukaukset painuivat kuitenkin järjestään taivaan tuuliin, joskin kertaalleen Ala-Fossi esitti hienon torjunnan onnistuen tippaamaan pallon yli riman.Vielä ennen tauko TP-Seinäjoella oli hyviä paikkoja kasvattaa johtoaan, mutta tauolle lähdettiin kahden maalin johdossa.Toisella puoliajalla pelin leppoisa tempo laski entisestään. Siihen nähden miten tärkeästä matsista oli kysymys, tuntui jalka kummallakin painavan yllättävän paljon. Toki Vaasalta puuttuivat joukkueen kirkkaimmat tähdet, Robin Nordlund ja Kalle Carlsson. Voisi toki todeta, että myös kotijoukkueelta oli sivussa koko joukko Akatemiaan mahtuvia pelaajia, mutta niillä pelataan, ketä on käytettävissä.Toisella puoliajalla joukkueiden syöttöpeli oli varsin vaatimattomalla tasolla, mutta yksi maali nähtiin ennen jatkopaikan lopullista varmistumista poikkeuksellisesti laitalinkkinä pelanneen Tommi Haanpään päästyä sijoittamaan pelivälineen verkkoon Syrjämäen kauniista esityöstä.Kokonaisuutena ei ollut selvää kumpi joukkueista oli parempi tällä kertaa. Akatemia-otteluissa voimasuhteet kuitenkin heittelevät, mutta oranssipaidoilta ei voi ottaa mitään pois. Saavutettu jatkopaikka on oivaa kehitystä kolmivuotisella akatemiataipaleella.TP-Seinäjoki: Olli Ala-Fossi, Jaakko Lampi, Jukka Ahola, Tero Mäntylä, Timo Rauhala, Anssi Syrjämäki, Juho Pajula (77 min Jaakko Vähäpesola), Sami El-Bash (62 min Samir Bouroussi), Tommi Haanpää (77 min Karri Hiirikoski), Saku Koskinen, Ville Pakkala (19 min Teemu Rajala)