Akatemian avaus pieleen

Akatemian avaus pieleen FC Vaasa Talentit – TP Akatemia 3-1 (0-0)57 min 1-0 Matias Mäkynen 74 min 1-1 Tommi Haanpää78 min 2-1 Markus Nordman84 min 3-1 Christer IngoTP-Seinäjoen Akatemian avausottelu noin 10 cm lumihangessa Sepänkylän tekonurmella päättyi varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen kitkerään tappioon isäntäjoukkueelle. Suurimman roolin ottelussa otti linjattomasti tuominnut Kim Ittonen heittämällä kaksi TP-Seinäjoen pelaajaa suihkuun tarjoillen näin voiton avaimet kotijoukkueelle.Ei siis ihme, että vierasjoukkueen valmentaja, Esa Haanpää, puhisi kiukusta ottelun jälkimainingeissa.”Aivan käsittämätön linja Ittoselta. Jyri Reinilä sai varoituksen 35. minuutilla ja neljä minuuttia myöhemmin Ittonen heitti hänet toisella varoituksella suihkuun aivan samanlaisesta liukutaklauksesta, joita vaasalaiset viljelivät läpi ottelun. Tero Mäntylän suora punainen oli aivan käsittämätön juttu 57. minuutilla”, noitui Haanpää.Seinäjokelaisleirissä ei voitu ymmärtää suoraa punaista tilanteesta, jossa oli ensin telottu Saku Koskinen keskiympyrässä ja kun Mäntylä sen jälkeen blokkasi vaasalaispelaajan, nakkasi Ittonen suoran punaisen, vaikka Jukka Ahola oli tilanteessa Mäntylää alempana.”Ei sitä voi käsittää. No, joka tapauksessa me pyöritimme peliä kymmenelläkin selvästi paremmin kuin vaasalaiset ylivoimalla. Vielä yhdeksälläkin pelaajalla peli oli aivan tasainen. Ensimmäisellä puoliajalla Petri Välimäki taisi sattua kerran palloon”, tilitti Haanpää.”Onneksi tämä on kaksinkertainen sarja ja tilastotappio tuli nyt”, lisäsi Haanpää.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki (46. Atte Tervasmäki), Jaakko Vähäpesola (85. Vili Rajamäki), Tero Mäntylä (ua.), Jaakko Lampi (68. Karri Hiirikoski), Jukka Ahola, Niko Lehdontie (46. Ville Pakkala), Jyri Reinilä (v+v=ua), Saku Koskinen, Anssi Syrjämäki (57. Juho Pajula), Tommi Haanpää, Samir Bouroussi