Aneeminen Akatemia tappioon

Aneeminen Akatemia tappioon TP-Akatemia – KPV Akatemia 0-1 (0-1)41 min 0-1 Petteri ForssellTP-Seinäjoen Akatemian voittotili jäi kotikentällä avaamatta Talenttiakatemioiden SM-sarjan Lohko C:ssä. Kokkolan Pallo-Veikkojen Akatemia kaatoi toistamiseen Esa Haanpään suojatit. Nyt numerot olivat niukat 1-0 vierasjoukkueelle.Pelin ainoan maalin viimeisteli taitava Petteri Forssell, joka väläytteli erinomaista tekniikkaansa ottelussa useaan kertaan, mutta samaan aikaan jätti jollakin tavalla hieman passiivisen kuvan itsestään. Eittämättä nuorukainen on kuitenkin lupaavimpia junioreita, mitä Kokkolasta on vähään aikaan tullut.Oli kotijoukkueellakin paikkansa, vaikka KPV saikin heti pelin parin ensimmäisen minuutin aikana kolme peräkkäistä kulmaa. Niistä ei isompaa syntynyt, eikä syntynyt toisessakaan päässä Ville Pakkalan päästyä yrittämään pariin kertaan maalintekoa. Ensin vieraiden pakki oli pelastavana enkelinä maaliviivalla ja toisella kerralla nosto meni hieman yli.KPV oli kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla dominoivampi ryhmä. Keskialueella Joni Panula, Jesse Iivonen ja Forssell hallitsivat peliä. Juuri Iivonen olikin rakentamassa paikkaa, josta Forssell tulitti tarkasti ottelun ainoaksi jääneen osuman.Kotijoukkue sai hiukan ryhtiä peliinsä tauolta. Silti syöttövirheiden määrä oli jotakin täysin sanoin kuvailematonta. Täysin paineettomissa tilanteissa kotijoukkueen nuorukaiset roisikivat helpotkin syötöt aivan liian usein täysin hukkaan. Elleivät syötöt menneet suoraan vieraille, painuivat ne joko sivurajasta leveäksi tai päädystä ulos. Siinä on ainakin selkeä epäkohta pelaamisessa.”Oli se nyt vähän parempaa kuin Kokkolassa, mutta itse me teimme hommasta vieläkin hankalan”, harmitteli joukkueen valmentaja Esa Haanpää ottelun jälkeen.”Yksi syy pelin tasoon oli tuo alusta. Juttelin siitä KPV:n Kim Huuhkan kanssa ja hän oli ihan samaa mieltä, että se teki molempien pelaamisen vaikeaksi. Ensimmäisen puoliajan olimme taas perässä heitä ihan selvästi. Toisella saimme peliä hieman paremmaksi, mutta on ihan totta, että liikaa tulee harhasyöttöjä”, tunnusti Haanpää.Valmentajakaksikko oli oikeassa arvostellessaan Areenan alustaa. Se alkaa olla aikansa elänyt, eikä ihme, sillä onhan aikoinaan ultramoderni kumirouhematto muuttunut vuosien saatossa antiikkiseksi. Ellei Areenan mattoa pian uusita, alkavat repsottavat saumat olla terveysriski pelaajille.Kotijoukkueesta on vaikea nimetä varsinaisia onnistujia. Harva pääsi kunnialla omalle tasolleen. Tosin, ei kukaan liioin totaalisesti pettänytkään. Jollakin lailla pelissä oli kotijoukkueen osalta aivan liian virkamiesmäinen tunnelma. Ainoat todelliset seinäjokelaiset onnistujat löytyivät musta-asuisten erotuomareiden ryhmästä.TP-Seinäjoki: Atte Tervasmäki, Juho Pajula, Jukka Ahola (33. Jyri Reinilä), Jaakko Vähäpesola, Jaakko Lampi, Tommi Haanpää (87. Vili Rajamäki), Samir Bouroussi (46. Karri Hiirikoski), Saku Koskinen, Tero Mäntylä, Anssi Syrjämäki (76. Sami El-Bash), Ville Pakkala (46. Timo Rauhala)