Asiaa akatemiasta

SJK Akatemian joukkueet pelaavat talvella SM-karsintoja ja Kakkosen Cupia. Tammikuussa alkaa A- ja B-junioreiden SM-karsintasarjat ja SJK U20 sekä SJK U17 osallistuvat niihin. Kakkosessa kesällä pelaava SJK U23 puolestaan pelaa talvella Kakkosen Cupia, josta parhaat joukkueet jatkavat myöhemmin Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon.

Kakkosen Cupin alkulohkossa SJK U23:n kanssa pelaa VPS J Akatemia ja FC Jazz. SJK U23 aloittaa oman urakkansa kohtaamalla ensimmäisessä ottelussa naapuriseura VPS J Akatemian Vaasassa perjantaina 25.1. klo 19:30, eli ottelu alkaa puoli tuntia myöhemmin kuin samana päivänä pelattava liigajoukkueiden kohtaaminen Suomen Cupissa Seinäjoella. SJK U23 kohtaa FC Jazzin kotikentällä Wallsport Areenassa, mutta ottelupäivää ei ole saatu vielä sovittua FC Jazzin kanssa. Yksinkertaisen sarjan jälkeen lohkon voittaja etenee jatkoon. Lopulta Kakkosen Cupin finaaliin selviytyvät joukkueet pääsevät mukaan Suomen Cupiin. SJK U23-joukkueen talven ohjelman ja myöhemmin julkaistavan kesän Kakkosen sarjaohjelman, löydät SJK:n nettisivuilta.

SJK U20, eli A-nuoret, osallistuvat ikäluokan SM-karsintasarjaan, jonka perusteella 10 parasta joukkuetta etenee kesällä pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan. Alustava otteluohjelma on jo SM-karsintaan selvillä ja löydät otteluohjelman SJK:n nettisivuilta. Ennen karsintasarjan alkua, SJK U20 kohtaa KPV-Akatemian Kolmosessa pelaavan joukkueen harjoitusottelussa Seinäjoen Wallsport Areenalla. Ottelu pelataan lauantaina 12.1. klo 13:30.

SJK U17, eli B-nuoret, osallistuvat hekin oman ikäluokkansa SM-karsintasarjaan ja myös heillä 10 parasta joukkuetta pääsee kesällä pelattavaan varsinaiseen SM-sarjaan. B-nuorten talven alustavan otteluohjelman löydät SJK:n nettisivuilta. SJK U17 osallistui joulukuussa B-nuorten junioriturnaukseen Pietarsaaressa nuorella joukkueella, jonka tarkoitus oli katsastaa mukaan nousevia pelaajia. Joukkue pelasi kolme lyhennetyllä peliajalla pelattua ottelua. Ennen SM-karsintasarjan alkua, pelataan 26.tammikuuta kaksi harjoitusottelua, kun SJK U17 kohtaa Wallsport Areenassa klo 13:45 Komeetat ja klo 15:45 FF Jaron nuoret. SJK U17 jaetaan tuolloin kahdeksi joukkueeksi ja näin kaikki saavat paljon peliaikaa harjoitusotteluissa.

Koko SJK Akatemian johtajana ja vastuuvalmentajana toimii Jani Uotinen ja hänellä on valmennusapunaan maalivahtivalmennuksesta vastaava Luis Fernando, fysiikkavalmennuksesta vastaava Mikko Kujala, hyökkääjävalmentaja Toni Lehtinen sekä SJK-junioreiden Talenttivalmentaja Brian Page. SJK U23 ja SJK U20 harjoittelevat viime vuoden tapaan yhdessä ja SJK U17 omana yksikkönään. Toni Lehtinen vastaa U17-ryhmästä ja Uotinen – Page kaksikko vanhemmista ikäryhmistä. Kaikkiaan SJK Akatemialla on 27 pelaajasopimusta ja mukana on sopimuksettomia pelaajia sekä pelaajia seuran nuoremmista ikäluokista.

SJK Akatemian uutisia löytyy Akatemian omilta Facebook-sivuilta. Sivujen lukeminen ei vaadi kirjautumista Facebookiin. Linkit otteluennakoihin ja -raportteihin löytyy aina joukkueiden otteluohjelmista SJK:n nettisivuilta. Jokaisella joukkueella on myös oma osionsa SJK:n nettisivuilla ja sieltä löytyy myös ajantasalla olevat sarjataulukot. SJK Akatemiaan kuuluu myös Jalkapallolukio. Seuran nuoremmista ikäluokista vastaa SJK-juniorit, joilla on toimintaa aina 3-5 vuotiaiden SnadiKerhosta C-nuoriin.