Asunmaa jälleen ahneena

Asunmaa jälleen ahneena TP-Seinäjoki – TePa 6-2 (2-1)10 min 1-0 Miika Asunmaa19 min 2-0 Saku Koskinen44 min 2-1 Jarkko Mäki-Maunus (om)46 min 2-2 Mika Koski58 min 3-2 Juho Pajula (rp)78 min 4-2 Miika Asunmaa79 min 5-2 Samir Bouroussi86 min 6-2 Miika AsunmaaTP-Seinäjoki pystyi tekemään Nelosen ottelusta perjantai-iltana tihkusateisessa Prunttimäessä itselleen kohtuuttoman hankalan. Vaikka numerot olivat lopulta selvät, päästi kotijoukkue aivan turhaan Kolmosesta pudonneen Teuvan Pallon peliin mukaan. Oranssi-mustat menivät varsin helposti kahden maalin johtoon. Ensin iski Miika Asunmaa jo noin kymmenen minuutin pelin kieputettuaan teuvalaisten laitapakkia pahemman kerran ennen kuin tulitti pallon Tomi Törmän hyppysten kautta yläpesään. Jatkoa seurasi jo 19. peliminuutilla. Ensin Ville Pakkala laukoi tolppaan, mutta Saku Koskinen korjasi paluupallon haltuunsa ja nosti pelivälineen kauniisti toisella yrittämällä takakulmaan yli lyhyenlännän veskarin.Kotijoukkueen peli sekosi kuitenkin totaalisesti juuri ennen taukoa Ville Pakkalan loukkaannuttua. Pakkalan ollessa huollettavana pääsi TePa ottamaan pelin haltuunsa yhden miehen ylivoimalla. Maalinsa TePa sai kuitenkin onnenkantamoisella pallon kimmottua kauden ensimmäisen pelinsä pelanneen Jarkko Mäki-Maunuksen jalasta omiin minuutti ennen taukoa.Vaikka valmentaja Esa Haanpää pitikin joukoilleen tauolla moisen palopuheen aiheena rantafutiksen pelaaminen sarjapeleissä, tuntui, ettei viesti mennyt perille. TePa nimittäin pääsi alakerran torkuttua tasoittamaan ottelun viime kaudella Kakkosen Kraftissa maaleja takoneen Mika Kosken toimesta.Vierasjoukkueen selkäranka napsahti kuitenkin niin lujaa, että kaiku kiertelee edelleen Prunttimäen metsikössä. TePan alakerta ruhjoi nimittäin 57. minuutilla Miika Asunmaan pahemman kerran rangaistusalueella ja erotuomari Jukka Rintala kiikutti pallon pilkulle. Nuori Juho Pajula asteli pakin tontiltaan pallon taakse ja tulitti sen varmasti verkkoon viimeistellen kauden viidennen maalinsa Nelosessa.Maali, pilkku ja tuomio eivät miellyttäneet maalivahti Tomi Törmää, joka läpi ottelun kitisi miltei jokaisesta tuomiosta. Tomi kuitenkin törmäili sanallisesti pahemman kerran heti maalin jälkeen auottuaan suutaan siihen malliin, että erotuomari nosti suoran punaisen maalivahdille, joka sai lähteä koppiin 58. minuutilla.Törmän punainen ja pilkusta tullut maali olivat ratkaisevassa osassa, mutta tosiasiassa joukkueet olivat tasoltaan täysin eri kastista. Kotijoukkue vei vieraitaan pelillisesti teuvalaisten tyydyttyä roiskimaan palloa pitkänä kohti taitavaa Mika Koskea. Tällä kertaa systeemi ei toiminut. Vaikka vieraiden vaihtopenkki olikin sitä mieltä, ettei kotijoukkue juuri jalkapalloa osaa, pelattiin toinen puoliaika käytännössä yhteen maaliin samaan tyyliin kuin ensimmäisen puoliajan ensimmäiset 30 minuuttia. Ja se maali oli nimenomaan vieraiden maali.Lisämaaleja tulikin vielä mukavasti. TePa kesti miehen alivoimalla kuitenkin 20 minuuttia ennen kuin Miika Asunmaa vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon ja vain minuuttia myöhemmin Samir Bouroussi lisäsi saldoa viiteen osumaan. ”Sampalle” maali oli kauden neljäs ja kolmas syyskierroksella. Kolmen maalin johtokaan ei vielä riittänyt, vaan Miika Asunmaa täydensi syyskierroksen toisen hattutemppunsa muutama minuutti ennen loppua Juho Pajulan esityöstä.Voittonsa turvin TP-Seinäjoki kapusi uudelleen sarjan kärkeen Vaasan Piirin suojelukohteen, VIFK:n, mentyä häviämään Sundom IF:lle vieraissa. Voitto maistui kotijoukkueelle, mutta valmentaja Esa Haanpää oli rahtusen kiukkuinen otteen katoamisesta ensimmäisellä puoliajalla.”Tauolla pidin palopuheen ja sanoin, ettei tuollaista rantafutista voi pelata. Meidän on oltava jatkossakin nöyriä, vaikka olisimmekin parempia. Nyt hyökättiin liian ahkerasti ja unohdettiin puolustaminen muutamissa tilanteissa. Pelikuri löystyi, mutta olin kyllä ihan varma koko ajan, että hoidamme pelin lopussa”, tuhisi Haanpää.”Meiltä oli viisi avauksen pelaajaa pois ja siinä mielessä ottelu oli vaikea. On kuitenkin hyvä, että meillä on laaja rinki ja saimme esimerkiksi ”Jaken” (Jarkko Mäki-Maunus) kehiin vihdoinkin”, lisäsi Haanpää.TP-Seinäjoelta oli kaikkiaan ottelusta poissa monista eri syistä toistakymmentä pelaajaa. Kipeimmin peliin olisi varmasti kaivattu Jaakko Lampea, Jaakko Vähäpesolaa, Timo Rauhalaa ja Ilpo Tuularia, mutta toki Olli Rintamäki, Anssi Syrjämäki, Sami El-Bash ja Juuso Pitkärantakin olisi nähty huomattavasti mieluummin kehissä kuin sivussa.TP-Seinäjoki: Petri Välimäki, Vesa Kivimäki, Jukka Ahola, Rami Sariola (76. Ville Suutala), Jarkko Mäki-Maunus (53. Juho Mäki-Maunus), Juho Pajula, Saku Koskinen (76. Ramel Loddin), Jyri Reinilä (v), Samir Bouroussi, Ville Pakkala (35. Karri Hiirikoski), Miika Asunmaa