Atik Ismail vieraana

Kolmessa SM-sarjaseurassa ja kolmessa ulkomaisessa seurassa ammattilaisena pelannut jalkapalloilijasta kirjailijaksi muuntautunut Atik Ismail vieraili Seinäjoella pohjustamassa kesäkuussa ilmestyvää seuraavaa kirjaansa. Tähän mennessä Ismail on kirjoittanut mm. omaelämäkerran nimeltään Pelimies, suomalaisista SM-sarjan huippupelureista kertovat Maestrot, sekä suomalaisista ulkomailal leipäänsä ansainneista pelaajista kertovat Ammattina jalkapallo: Suomalaisfutaaja maailmalla.

HJK:ssa palloiluoppinsa saanut Atik pelasi Suomessa pääsarjatasolla myös Kiffenissä ja Kopareissa. Ulkomailla hän edusti istanbulilaista Besiktasia, tukholmalaista AIK:ta, sekä KSV Waregemia Belgiassa. Alemmilla sarjatasoilla Atik pelasi myös Hyvinkään Apollossa, Pallo-Pojissa, kuopiolaisessa Kingsissä, JeSP:ssä ja Juankosken Pyrkivässä.

Maaotteluita Atikille kertyi yhteensä kaikissa ikäluokissa ja edustustasolla 46 ja niissä syntyi 10 maalia. Moni muistaa miehen myös siitä, että hän upotti osumallaan Liverpoolin Olympiastadionilla 1-0. Peliuran jälkeen Atik on kirjoittamisen lisäksi myös valmentanut.

Valmennuspestejä on ollutKopareissa, Juankosken Pyrkivässä, Kuopion Palloseurassa, Zulimaneissa, Kingsissä, Kiffenissä, PK-37:ssa, Jämsänkosken Ilveksessä ja Lehmon Pallossa.

Nyt on työn alla kirja Suomessa pelanneista ulkomaalaispelaajista ja sen tiimoilla mies psitäysi myös Seinäjoella viime viikolla. Ohjelmassa oli juttuhetket Hannu Huillan, Jukka Saarijärven, Mikko Lammen, Tapio Haaviston, sekä allekirjoittaneen kanssa. Muisteluissa mentiin läpi Seinäjoella vaikuttaneiden ulkomaalaisvahvistusten historiaa. Esille nousi luonnollisestikin olympiavoittoja ja MM-kisakävijä, unkarilainen Ferenc Bene, joka edusti Sepsi-78:aa SM-sarjassa.

Juttutuokioiden lisäksi Atikin kanssa kierrettiin Seinäjoen kentän ja keskiviikkona huikean pelaajauran tehnyt Atik oli katsomassa SJK – FC Lahti -ottelua. Luonnollisesti mies halusi päästä myös tutustumaan pikkujunnuihin ja tekikin sen vetämällä maalintekoharjoituksen SJK-junioreiden taitotorilla. Ismailin seuraava kirja julkaistaan kesäkuussa pelattavan Suomi – Ukraina -karsintaottelun yhteydessä Tampereella.

Kuvasetti 

Ilkan juttu

Linkki 1Linkki 2