B/2 tyrmäsi sarjakakkosen

Sepsi-78 – SJK 0-11 (0-8)

02 min 0-1 Markus Rajamäki 05 min 0-2 Onni Valakari (rp) 10 min 0-3 Oskari Aunula 14 min 0-4 Kasper Unkuri 17 min 0-5 Kasper Unkuri 27 min 0-6 Oskar Pihlaja 34 min 0-7 Kasper Unkuri 39 min 0-8 Kasper Unkuri 47 min 0-9 Kasper Unkuri 72 min 0-10 Joona Mäkelä 76 min 0-11 Kasper Unkuri

Suomen Palloliiton Vaasan Pallopiirin II divisioonassa kakkosena ollut Sepsi-78 ei ehtinyt hippaa saada vierasjoukkueena Prunttimäen viheriöllä pelanneesta SJK-junioreista, vaan lukemat kertovat tylyllä tavalla kaiken joukkueiden tasoerosta.

– Pojat noudattivat hienosti sovittua taktiikkaa hyytävistä olosuhteista huolimatta. Kentällä näkyi todella paljon treenattuja juttuja, kehui ottelussa valmennusvastuuta kantanut Jari Kujala suojattejaan.

Toki on helppo sanoa, että muutama BSM-joukkueen pelaaja oli vahvasti esillä, mutta päävastuun maalinteosta kantoi maanantainakin VIFK Bluen verkkoon hattutemöpun urheillut Kasper Unkuri iskemällä nytkin kuusi maalia, vaikka joidenkin lähteiden mukaan osumia taisi olla vain viisi, mutta näin merkittiin kirjoihin ja kansiin.

Kiitosta tuli koutsiltakin "Kapelle".

– Sovittiin ennen peliä, että "Kappe" tekee sellaiset 4-6 maalia ja hän toteutti kirjaimellisesti maaliruiskun hommansa, ylisti Kujala kahdessa pelissä miltei kymmenen maalia tykittänyttä kärkimiestä.

Otteluhan oli ohitse jo kymmenen minuutin jälkeen SJK-junioreiden otettua siinä ajassa kolmen maalin johdon. Tahti jatkui koko ensimmäisen puoliajan murhaavan tehokkaana, mutta toisella jaksolla orastava hypotermia taisi hiipiä kummankin ryhmän jäseniin, sillä harvoin on sää muuttunut noin radikaalisti muutamassa tunnissa.

Kentällä ratkaisut tapahtuivat nopeasti Markus Rajamäen avattua maalihanat jo parin minuutin pelin jälkeen. Toinen osuma syntyi kun Onni Valakaria rapattiin sukille melko huolella rangaistusalueella ja nuori virtuoosi pisti itse pallon pussiin pilkulta. Kolmannen osuman viimeistellyt Oskari Aunula taisi olal illan iloisin tuulettaja voltteineen.

Siistissä ottelussa tuomaristolla ei ollut paljoakaan harmeja. Oli hieno huomata, etteivät kummanakaan joukkueen pelaajat sortuneet halpamaisiin temppuihin, vaan matsi pelattiin siistinä loppuun saakka.

Voitollaan SJK-juniorit ohitti Sepsi-78:n ja siirtyi sarjan kakkoseksi ilman pistemenetyksiä porskuttavan VPS-j/3:n kantaan.