B-junnuille kolmas peräkkäinen

SJK-juniorit – FF Jaro/2 3-1 (2-0)

15 min 1-0 Juho Korkeala

23 min 2-0 Matti Vähäpesola

46 min 2-1 Eddie Roos

57 min 3-1 Nuutti Salo

SJK-junioreiden B-.junnujen erinomainen syysvire sai jatkoa Ylistaron hyväkuntoisella Keskuskentällä. Joukkue otti kolmannen peräkkäisen voittonsa P17 -ikäluokan I divisioonassa kaadettuaan FF Jaro/2:n, joka oli saanut otteluun apuja SM-sarjassa pelaavasta edustusryhmästään.

Voitolla SJK-juniorit pysyi sarjaa johtavan Rovaniemen Palloseuran tuntumassa. RoPS:lla on kaksi pistettä enemmän kuin SJK-junioreilla, sillä kummallakin joukkueella on lähtöpisteitä kevätkierrokselta. Rovaniemeläisillä niitä on kolme ja seinäjokelaisilla yksi.

– Kenttä oli hyvä ja olosuhteet olivat muutenkin kunnossa tänään. Peli ei kuitenkaan ollut meiltä mikään huippumatsi ja kopissa olikin hiukan sellainen tunnelma pelin jälkeen, että paremmin olisi pitänyt pystyä pelaamaan, sanaili joukkueen vastuuvalmentaja Jyri Hietaharju matsin jälkeen.

– Ensimmäisellä jaksolla me pystyimme luomaan paremmin tilaa ja saimme sitä kautta muutaman mukavan hyökkäyksen, Hietaharju jatkoi.

Ottelun avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen erikoistilanteesta. Juho Korkeala nousi kulmuritilanteessa korkeimmalle ja puski pallon verkkoon. Toisen osuman tarjoili Oskar Pihlaja Matti Vähäpesolalle, jolla oli helppo homma pistää peliväline maaliin. Osuma oli kerrassaan hienosti pelattu tilanne.

– Toisella puoliajalla FF Jaro/2 pääsi muutamiin vaarallisiin paikkoihin kun meidän prässimme oli myöhässä ja pakka venyi sen kautta. Ei vain oltu riittävän yhtenäisiä tänään. Tokalla jaksolla yhtenäinen hyökkääminen katosi meidän pelistämme. Me emme hyökänneet joukkueena, vaan tuntui kuin olisi ollut vuorotellen kiire mennä eteenpäin ja näin peli meni sitten sellaiseksi puskemiseksi. Ei vain pelattu fiksusti, jatkoi Hietaharju pelianalyysiään.

FF Jaro nousi maalin päähän kavennettuaan 46. minuutilla Eddie Roosin toimesta, mutta kotijoukkue onnistui kuitenkin kuittaamaan tilanteen reilua kymmentä minuuttia myöhemmin Nuutti Salon tehtyä vapauttavan maalin laukomalla pallon boksin rajalta alanurkkaan.

– Paremmalla tilanteiden tunnistamisella ja laadukkaammilla ratkaisuilla yläalueella olisimme tehneet useammankin maalin lisää tänään, koska siihen todellakin oli mahdollisuuksia, harmitteli "Jylppy" peliotteen katoamista toisella puoliajalla.

– Joka tapauksessa me ansaitsimme voiton tänään ja kaikki kunnia pojille taistelusta, mutta toki jäi siis paljon parannettavaakin. Jaro tsemppasi kyllä hyvin loppuun asti ja uskon, että he tulevat ottamaan pisteitä tässä sarjassa, kun he voivat käyttää SM-sarjapelaajia ihan niin kuin tänäänkin, lisäsi Hietaharju.