B-junnuille makea voitto

B-junnuille makea voitto VIFK – TP-Seinäjoki 2-4 (2-2)01 min 0-1 Vili Rajamäki16 min 0-2 Saku Koskinen32 min 1-2 Tommi Helminen37 min 2-2 Jimi Ruotsalainen59 min 2-3 Niko Nauholz78 min 2-4 Saku KoskinenTP-Seinäjoen B-juniorit esiintyivät Mustasaaren Botniahallissa vahvasti kaataen piiri- ja maajoukkuemiehiä vilisevän Vaasan IFK:n.Vierailijat saivat otteluun parhaan mahdollisen lähdön Vili Rajamäen keskityksen painuttua kotijoukkueen maalivahdin haparoinnin siivittämänä verkkoon jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Myös jatko sujui oranssisävelin, sillä jo 16. minuutilla johto tuplaantui Saku Koskisen unelmatykityksen seurauksena. Koskinen kajautti pelivälineen noin 30 metristä aivan yläkulmaan vieden vieraat kahden maalin johtoon.Vaikka kotijoukkue tulikin ensimmäisen puoliajan lopussa tasoihin, oli TP-Seinäjoen peli sellaista, ettei voittajasta ollut epäselvyyttä. Kotijoukkueen kavennusmaali syntyi vieraiden puolustuksen huonon purun jälkeen pallon ajauduttua kuudelletoista, mistä pallo nostettiin alueelle ja Tommi Helminen teki maalin. Vain viisi minuuttia edellisestä VIFK iski uudelleen saatuaan vaparin vasemmalta. Teuvan Pallosta vaasalaisten väreihin siirtynyt Jimi Ruotsalainen oli tasoituksen viimeistelijä 37. minuutilla.Toisella puoliajalla vieraat kuitenkin ratkaisivat pelin kahdella maalillaan. TP-Seinäjoen kolmannen ja voittomaaliksi jääneen osuman pääsi viimeistelemään loistavan pelin vasempana laitalinkkinä pelannut Niko Nauholz, joka sai viiden metrin viivalta iskeä pallon verkkoon Niko Lehdontien erinomaisesta esityöstä. Maali syntyi kun ottelua oli pelattu minuuttia vaille tunti. Aivan ottelun lopulla tuli viimeinen niitti isäntien arkkuun. TP-Seinäjoki sai vapaapotkun vasemmalta ja kolmannen maalin tehnyt Nauholz antoi sen mainiosti ja Saku Koskinen pääsi puskemaan illan toisen maalinsa.Numerot olisivat voineet olla vieläkin radikaalimmat, mikäli vieraat olisivat ottelun 49. minuutilla saaneet rankkarin, jonka erotuomari jostakin käsittämättömästä syystä jätti puhaltamatta. Tilanteessa erinomaisen ottelun pelannut Teemu Penninkangas pääsi karkumatkalle ja VIFK:n pakki veti surutta hyökkääjän takaa nurin. Tilanteesta ei tullut pilkkua, eikä muutakaan. Sangen erikoinen ratkaisu siis.Joukkueen valmentaja, Keijo Kotamäki, oli aiheellisesti erittäin tyytyväinen ottelun jälkimainingeissa, vaikka pilkkutilanne kaivelikin.”Tulos oli tosi hyvä. VIFK oli hyvä tänään, mutta tiesin koko ajan, että me kyllä pystymme voittamaan tämän matsin. Se harmitti todella paljon, että rankkaria ei puhallettu päivän selvästä tilanteesta”, Kotamäki selvitti tilannetta.”Meillä oli avaimet ratkaista ottelu jo alle puolessa tunnissa. Niko Lehdontie pelasi Juuso Koskelan tekopaikkaan, mutta valitettavasti veto osui tolppaan. Se olisi ollut jo 3-0 siinä vaiheessa. Hyvin pojat silti nousivat toisella jaksolla voittoon, vaikka oli VIFK:llakin omat hetkensä. Ensimmäisellä jaksolla ottelussa oli aika kova tempo ja VIFK näytti putoavan kyydistä. Maalinsa he tekivät kyllä niin selvästi meidän helpoista virheistämme”, jatkoi Kotamäki.Vaikka maaleja tulikin, jätti ottelu luonnollisesti myös parannettavaa oranssi-mustienkin toimintaan.”Laitalinkki- ja hyökkäyspeli toimivat hyvin. Sen sijaan me pelasimme liian yksinkertaisesti laitojen kautta kun keskikenttää olisi pitänyt käyttää enemmän. Pelin olisi pitänyt siinä mielessä olla monipuolisempaa”, löysi Kotamäki omiensa otteista parannettavaa.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Lauri Latvala (48. Jesse Jääskeläinen), Juho Pajula, Henri Huilla (20. Miika Korpela), Vili Rajamäki (67. Samuli Kiviaho), Niko Nauholz, Saku Koskinen, Jaakko Lampi, Niko Lehdontie, Teemu Penninkangas (64. Eero Rantanen), Juuso Koskela (53. Jarno Takamäki)