B-junnut avasivat räväkästi

KuPS – SJK-j 1-4 (0-0)

48 min 1-0 Jere Hiltunen

49 min 1-1 Jussi Vähäpesola

62 min 1-2 Onni Valakari

74 min 1-3 Emil Pannula

75 min 1-4 Emil Pannula

SJK-junioreiden B-junnut avasivat SM-karsintasarjan selvällä voitolla Kuopiossa kaatamalla isäntäjoukkue Kuopion Palloseuran toisen puoliajan maalikimarassa numeroin 4-1.

Vaikka KuPS menikin toisen puoliajan aluksi johtoon JIPPO:sta Kuopioon siirtyneen Jere Hiltusen maalilla, tuota juhlaa riitti vain minuutin verran.

Vierasjoukkue kuittasi tilanteen tasoihin saman tien. Oskari Aunula antoi komean ristipallon, jonka Jussi Vähäpesola otti rinnalla haltuun, ajoi keskemmälle ja tulitti pelivälineen alakulmaan tasoittaen ottelun.

Vierasjoukkueen johtomaalin viimeisteli puolestaan keskikentällä jälleen erinomaisesti pelannut Onni Valakari. Tälläkin kertaa Onni osui vapaapotkusta sijoittaen pallon maaliin vasurillaan. Voittomaaliksi jäänyt osuma oli hienoa katseltavaa, kuten toki kaikki muutkin ottelun maalit.

Kolmannen maalinsa vieraat tekivät Saku Kulmalan järjesteltyä esityön. Saku pelasi Emil Pannulan oikealta laidalta läpi ja Emil ampui pallon tarkasti pienehköstä kulmasta takatolpan kautta sisään.

Pannula viimeisteli myös joukkueensa neljännen osuman vastahyökkäyksen jälkeen kiepauttaen KuPS:n pakin näppärästi pois kääntymällä ja laukomalla pallon oikeaan takakulmaan.

– Loistava tulos joukkueelta. Mielestäni me olimme juuri tuon verran parempia jokaisella osa-alueella tänään, myhäili joukkueen vastuuvalmentaja, Jyri Hietaharju kamppailun jälkeen.

– Ei tässä voi kuin olla erittäin tyytyväinen päivän esitykseen ihan jokaisen pelaajan kohdalla. Lupasin pojille, että saavat nauttia tästä kotimatkan verran, mutta sen jälkeen työnteko jatkuu, Hietaharju lupasi.

Neljästä pohjalaisjoukkueesta SJK-junioreiden lisäksi viikonlopun avauskierroksella voiton otti kotikentällään VPS-j, joka kaatoi Ilveksen. Sen sijaan ensi viikonloppuna Seinäjoelle saapuva JJK kaatoi FF Jaron 4-2 ja IFK Vasa sai kylmää kyytiä OLS:lta numeroin 4-0 vieraskentällä. Viikonlopun viidennessä tämän SM-karsintalohkon ottelussa FC Lahti/YJ kuritti JIPPO:a 5-0, eli luvassa on todellakin tiukkoja koitoksia.

SJK: Onni Pelkkikangas, Juska Päivänurmi, Samir Radwan, Oskari Aunula, Emil Pannula (76. Kasper Unkuri), Jussi Vähäpesola (78. Nuutti Salo), Johan Lamberg, Onni Valakari, Iiro Hautala (v), Oskar Pihlaja (41. Saku Kulmala (80. Joona Mäkelä)), Aapo Kuivila