B Junnut jatkavat tappioitta SM-karsintasarjassa

SJK-j – Ilves

1-0 (1-0)

SJK-j B jatkaa kolmen kieroksen jälkeen edelleen tappiotta karsintasarjassa. Sunnuntaina pelatussa kotiottelussa kaatui Ilves Tampereelta lukemin 1-0, Emil Pannulan toimiessa maalintekijänä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja pallosta taisteltiin tosissaan kovatempoisessa ottelussa. Ilves hallitsi hienokseltaan ensimmäisen jakson tapahtumia, mutta kotijoukkue puolusti uhrautuvasti ja nöyrästi koko joukkueen voimin pitäen vierailijat poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

– Ilves aiheutti pelinavaamiseemme vaikeuksia todella kovalla ja kollektiivisella prässillään. Ensimmäisellä jaksolla saimme peliämme rullaamaan ainoastaan ajoittain ja tuolloin löysimme tiloja heidän puolustuslinjansa edestä. Kommentoi joukkueen valmentaja Jyri Hietaharju.

Muutama minuutti ennen ensimmäisen jakson päättymistä SJK teki ottelun ainoaksi jääneen maalin. Pallo riistettiin syvällä omalla alueella ja tilanteenvaihto pelattiin nopeati tarkalla syötöllä puolustuslinjan taakse. Emil Pannula kamppaili pallosta Ilveksen topparin kanssa ja karkasi läpiajoon Ilveksen pelaajan kaatuessa kentän pintaan. Emil viimeisteli läpiajonsa kliinisesti ohi vastaan tulleen maalivahdin ja näin ollen tulostaululle lukemat 1-0.

Toisella jaksolla peli oli edelleen tasaista ja kummatkin joukkueet taistelivat pallosta, välillä jopa sääntöjen rajamailla. Ilves loikin vaarallisimmat paikkansa juuri erikoistilanteista, mutta pääasiassa kotijoukkue puolusti nuo erinomaisesti. Jakson puolivälin jälkeen SJK loi muutaman maukkaan tekopaikan, kun vastustaja oli pakotettu nostamaan pakkaansa tasoitusta hakiessaan. Lisämaaleja näistä tilanteista ei kuitenkaan enää nähty.

– Loistava osoitus meidän pelaajien työmoraalista jälleen kerran. Nöyrää ja uhrautuvaa puolustuspelaamista koko porukalta. Ilves ei ole huono joukkue ja he tekivät pelaamisestamme vaikeaa. Rakenteluvaiheessa oli ongelmia ja suurin syy tähän oli Ilveksen aggressiivinen prässi. Hieno voitto toki ja mielestäni maalipaikkojen määrän perusteella myös täysin ansaittu. Sarja on lähtenyt hienosti käyntiin, mutta työnteon on jatkuttava. Jokainen peli tässä sarjassa on kova haaste ja mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi. Jutteli Hietaharju.

Seuraava haaste onkin jo ensi sunnuntaina Pietarsaaressa, kun vastaan asettuu FF Jaro Tellushallissa.

SJK-j kokoonpano: Onni Pelkkikangas, Ilari Kiviluoma (`40 Leevi Oksanen), Aapo Kuivila, Samir Radwan, Johan Lamberg, Iiro Hautala (`73 Joona Mäkelä), Oskari Aunula, Jussi Vähäpesola (`67 Lauri Polari), Oskar Pihlaja (`51 Aleksi Pöntinen), Onni Valakari, Emil Pannula. Vaihdossa: Niilo Peräaho, Juuso Lindgren, Kasper Unkuri.