B-junnut yllättivät

B-junnut yllättivät FC Honka – TP-Seinäjoki 2-3 (0-2)04 min 0-1 Jaakko Vähäpesola10 min 0-2 Juho Pajula45 min 1-2 Valmir Sefgli57 min 1-3 Jarno Takamäki70 min 2-3 Joel TikkaTP-Seinäjoen B-juniorijoukkue yllätti positiivisesti tiistai-iltana Tapiolan Urheilupuistossa pelatussa SM-karsintasarjan ottelussa. Peli oli kevätkierroksen toiseksi viimeinen ja tähän saakka mollivoittoisesti taivaltanut ryhmä pelasi ehkä parasta peliään. Kauden ensimmäinen voitto sarjapeleistä irtosi mukaan niukasti lukemin 3-2 (2-0).Jo ensimmäisellä puoliajalla oli nähtävissä, että hyviä asioita tapahtuu, sillä TP-Seinäjoen edustusjoukkueessa Nelosessa pelanneet Jaakko Vähäpesola ja Juho Pajula veivät maaleillaan vierasjoukkueen kahden maalin johtoon.Vähäpesola avasi maalihanat jo ottelun neljännellä minuutilla. Esityön maaliin teki kärjessä pelannut Jarno Takamäki, joka tuli Vähäpesolan syöttöä hyvin vastaan ja jatkoi ”Vähiksen” maalintekoon.Peli ehti vanhentua vain kuusi minuuttia lisää ja TP-Seinäjoki sai luotua paineen FC Hongan päätyyn. Ensimmäisen maalin tehnyt Jaakko Vähäpesola antoi kulmurin hyvin ja Juho Pajula tuli takaa äänekkäästi paikalle puskien pallon varmasti verkkoon.FC Honka on sarjassa kolmantena. Ehkä tämän voiton myötä nuorten oranssipaitojen itseluottamus palaa, sillä sarjakolmosen kellistäminen vieraissa ei ole oikein muilta tällä kaudella onnistunut, vaan joukkue oli ennen tiistaita ilman kotitappiota.Vaikka sarjapaikan uusiminen ei ole tässä vaiheessa mahdollista, luulisi tällaisen suorituksen kuitenkin antavan mukavan potkun syyskierroksen Ykköseen.Espoolaisten kavennus syntyi Valmir Sefglin viimeistelemänä heti toisen puoliajan alussa. Se ei kuitenkaan lamaannuttanut vierasjoukkuetta. Ensimmäisessä maalissa suurta roolia näytellyt Jarno Takamäki nimittäin iski 57. minuutilla vieraat uudelleen kahden maalin johtoon. Maalia edelsi vahvan ottelun pelanneen Jaakko Vähäpesolan läpiajo, jonka maalivahti torjui. Paluupallo ajautui rangaistusalueen ulkopuolelle, mistä ”Jarski” tykitti pallon voimalla verkkoon.Vaikka isännät nousivat uudelleen maalin päähän 70. minuutilla Joel Tikan osumalla, ei vierasjoukkue hellittänyt otettaan kauden ensimmäisestä voitosta. ”Hattua on pojille nostettava, sillä vastassa oli todella kova joukkue. Tiesin, että nyt on satsattava alkuun ja onnistuimme siinä niin hyvin, että espoolaisten peli meni ihan sekaisin ja sukille alkoi kolista koko ajan. Nyt ei annettu yhtään periksi, ei vaikka lisäaikaakin tarjottiin peräti neljä minuuttia”, iloitsi valmentaja Keijo Kotamäki:”Peli oli meiltä paljon kurinalaisempaa ja vahvempaa kuin aiemmin. Sääli, että kevätkierros on loppumassa nyt kun peli on kulkenut. No, toivottavasti tämä antaa potkua syksylle. Kyllä tässä koko joukkue on ihan yhtä hymyä tällaisen esityksen jälkeen”, tiivisti Kotamäki teepeeläisten tunnelmat.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Jesse Jääskeläinen, Miika Korpela, Saku Koskinen, Jaakko Lampi, Niko Nauholz, Juho Pajula, Teemu Penninkangas, Vili Rajamäki, Jarno Takamäki, Jaakko Vähäpesola