B kuritti kovalla kädellä

B kuritti kovalla kädellä FF Jaro – TP-Seinäjoki 1-7 (0-3)17 min 0-1 Juuso Koskela34 min 0-2 Kalle Taimi35 min 0-3 Niko Lehdontie 44 min 0-4 Kalle Taimi 52 min 0-5 Juuso Koskela 55 min 1-5 Jonathan Makueno63 min 1-6 Saku Koskinen80 min 1-7 Juuso KoskelaTP-Seinäjoen B-juniorit ottivat kolmannen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Veikkausliigassa pelaavan FF Jaron jälkikasvun Pietarsaaressa murskaavasti 7-1. Voiton pääarkkitehtinä hääräsi knallitempun iskenyt Juuso Koskela.Vierasjoukkue oli matkassa varsin kapealla ryhmällä, sillä kokoonpanosta olivat loukkaantumisten takia sivussa Juho Pajula, Jaakko Vähäpesola, Jaakko Lampi ja Jarno Takamäki. Lisäksi Jesse Jääskeläinen huilasi pelikieltoaan.”Meillä oli ysiykkösistä mukana vain Saku Koskinen, Juuso Koskela ja Vili Rajamäki, joten melko kapoisella ringillä mentiin. Pojat pelasivat kyllä huikean ottelun. Jaro ei missään nimessä ole niin heikko joukkue kuin numerot osoittavat. Meiltä vain onnistui lähes kaikki tänään”, iloitsi joukkueen valmentaja, Keijo Kotamäki.Vierasjoukkue teki ensimmäisen maalinsa kesken FF Jaron pienimuotoisen painostuksen. Punanutut saivat peräkkäin vaparin ja kaksi kulmuria, joista viimeisen purkupallon Niko Lehdontie taisteli itselleen ja pääsi vapauttamaan Juuso Koskelan viimeistelemään ottelun avausmaalin 17. minuutilla.Ensimmäisen puoliajan kaksi muuta osumaa syntyivätkin jakson lopulla noin minuutin sisään. Ensin Teemu Penninkangas antoi vaparin takatolpalle, mistä Kalle Taimi puski pallon maan kautta sisään ja vain minuuttia myöhemmin Niko Lehdontie vei vieraat kolmen maalin taukojohtoon.Toisella puoliajalla Taimi lisäsi johdon neljään maaliin vain neljä minuuttia jakson alusta ja Koskela viimeisteli iltapäivän toisen maalinsa kahdeksan minuuttia myöhemmin. Isäntien paras pelaaja, Jonathan Makueno pääsi kaventamaan kolme minuuttia Koskealn toisen maalin jälkeen tekhden kotijoukkueen päivän ainoan maalin.”Makueno oli selvästi heidän paras pelaajansa. Hän yritti vaihtaa pelipaikkaakin, muttei saanut kovin paljon palloja, joten saimme pidettyä hänet mukavasti kurissa. Meillä näkyi selvästi se, että palloa pistettiin nyt nopeammin liikkeelle kuin aiemmin. Siihen on kiinnitetty treeneissä huomiota ja se näkyi kyllä tänään”, lisäsi Kotamäki.Saku Koskinen ja Juuso Koskela kaunistelivat vielä loppunumeroita ennen päätösvihellystä.Voitollaan TP-Seinäjoki ajaa edelleen takaa sarjaa johtavaa VIFK:ta, joka tällä kertaa menetti kaksi pistettä Rovaniemellä jäätyään tasapeliin RoPS:n kanssa. VIFK:n johto on nyt kaventunut yhteen pisteeseen. TP-Seinäjoen lisäksi iisalmelainen PK-37 hengittää pruukilaisten kanssa tasapisteissä tähtirintojen niskaan.TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Niko Nauholz, Henri Huilla (44. Sami Viljanen), Miika Korpela, Vili Rajamäki, Niko Lehdontie, Saku Koskinen, Kalle Taimi, Teemu Penninkangas (70. Aleksi Metsä-Ketelä), Juuso Koskela, Eero Rantanen (36. Timo Koivu)