B leikitteli VIFK:n nurin

TP-Seinäjoki – VIFK 6-0 (3-0)07 min 1-0 Pekka Jaskari37 min 2-0 Aleksi Leppänen44 min 3-0 Joona lautamaja54 min 4-0 Tuomas Lähdesmäki (rp)60 min 5-0 Elias Ahde62 min 6-0 Tuomas LähdesmäkiTP-Seinäjoen ja VIFK:n B-junioreiden Ykkösessä pelaavat joukkueet ottivat toisistaan mittaa lauantain treenipelissä, jossa tasoero joukkueiden välillä oli huikea.Varsin nuorella nipulla matkassa ollut vierailija jäi totaalisesti isäntien jalkoihin ja todellisuudessa numerot suorastaan imartelivat heikkoa vierailijaa.Jos puuttui vierailta pelimiehiä, oli myös TP-Seinäjoen riveistä parhaimmistoa pois. Siinä mielessä aika tasaisista asetelmista otteluun lähdettiin.Vieraiden ensimmäinen ja oikeastaan ainoa maalintekopaikka osui jo ottelun ensimmäiselle minuutille kaukovedon kolahdettua yläputkeen kamppailun ensimmäisellä minuutilla. Sen jälkeen VIFK:n peli olikin hyökkäyssuuntaan melko mitäänsanomatonta. Oikeastaan sitä ei ollut.Kotijoukkue piti pelin hanskassaan tuon lapsuksen jälkeen totaalisesti ja oli iskeä jo viidennellä minuutilla. Silloin vielä taivaankappaleet olivat vieraiden horoskoopin suhteen myönteliäässä asemassa ja avausmaalia jouduttiin odottamaan ensimmäisen puoliajan seitsemännelle minuutille.Sitä kannattikin odottaa, sillä maali oli varsin mallikas suoritus hyökkäyksen lähdettyä liikkeelle Joona Lautamajan hyvällä puolenvaihdolla Aleksi Leppäselle, jonka syöttö puolestaan paikallisti Pekka Jaskarin maalintekosektorissa. Jaskari ei liioin erehtynyt vaan iski iltapäivän avausmaalin.Varsin nopeasti syntyneen avausmaalin jälkeen kotijoukkueen pelaamista alkoi varjostaa hosuminen. Pallo kyllä pysyi omalla joukkueella ja eteenpäin mentiin, mutta sitten homma tyssäsi.Vasta 37. minuutilla nähtiin toinen maali, joka syntyi kotijoukkueen viidennen kulmurin jälkeen Janne Silvosen laukauksen muutettua suuntaa VIFK:n pakista. Pallo ajautui takatolpalle odotelleen Aleksi Leppäsen jalkaan, jolla oli naurettavan helppo homma pistää peliväline toistamiseen verkkoon.Vielä ennen taukoa nähtiin isäntien kolmas maali. Myös se syntyi kulmurin jälkitilanteesta Antti Viidan pelattua pallon alueen sisällä olleelle Roope Takalalle, jonka tarjoilusta Joona Lautamaja tykitti taukonumeroiksi 3-0.Toiselle puoliajalle valmentajat Timo Taipale – Jukka Metsä-Ketelä nakkasivat kehiin kuusi paria tuoreita jalkoja, eikä sillä suurtakaan avikutusta ollut peliin ainakaan tason putoamisena. VIFK oli edelleen aivan yhtä pahasti altavastaajana ja lisää maaleja myös saatiin.Väkkäränä häärännyt keskikenttäpelaaja, Tuomas Lähdesmäki, pääsi kaunistelemaan numeroita pilkulta 54. minuutilla ja kuusi minuuttia myöhemmin hän pelasi kauniin seinäkuvion Elias Ahteelle, joka teki 5-0.Vieraiden veskarin seikkailun seurauksena "Tuppu" sai pallon päätyrajalla aivan ilmaiseksi ja pääsi kävelemään maalille tulittaen metristä 6-0 vain kaksi minuuttia edellisestä maalista.Siihen loppui iltapäivän maalisikermä, vaikka paikkoja useampaankin osumaan olisi ollut.Vaikka voitto irtosikin tyrmäysnumeroin, ei tässä vielä kannata voltteja heitellä.- VIFK ei kyllä ollut tänään mikään mittari. Emme me oikeasti olleet näin hyviä. Edelliseen peliin verrattuna teimme kuitenkin monta pallonriistoa heidän kenttäpuoliskollaan ja se oli hyvä juttu, vastuuvalmentaja Timo Taipale sanaili kamppailun jälkeen.- Prässipeli toimi ihan mukavasti ja puolustuspeli oli kutakuinkin sitä, mitä me haemme. Oli siinä kuitenkin parannettavaakin siinä mielessä, että eteenpäin meneminen ei suinkaan tarkoita hosumista. Ajoittain unohdettiin toiden laidan käyttö kokonaan. Ensimmäiset syötöt pitää ottaa huolella haltuun ja edetä sillä tavalla. Pallao on jatkossa kierrätettävä nopeammin ja meidän on saatava keskikenttäpelaajat näkemään asiat huolellisemmin, luetteli "Taippi" kohennusta kaipaavia detaljeja.- Toki VIFK pelaa samassa sarjassa meidän kanssamme, eli siinä mielessä voitto oli toki ihan ok. Ensi viikonloppuna mittari on kuitenkin toista luokkaa kun saamme vastaan sarjaa ylempänä pelaavan TPV:n, huomautti "Taippi".TP-Seinäjoki: Valtteri Peitso, Raitt Ojala, Roope Takala, Joona Lautamaja, Teemu Nimell, Antti Viita, Tuomas Lähdesmäki, Jesse Sarajärvi, Aleksi Leppänen, Janne Silvonen, Pekka JaskariVaihdosta: Jarkko Orava, Aleksi Aho, Aapo Metsä-Ketelä, Panu leppä, Elias Ahde, Jaakko Vihanta, Matti Rajala