B tyrmäsi PK-37:n

B tyrmäsi PK-37:n TP-Seinäjoki – PK-37 4-0 (3-0)09 min 1-0 Vili Rajamäki (rp)13 min 2-0 Jaakko Vähäpesola19 min 3-0 Juho Pajula51 min 4-0 Juho PajulaTP-Seinäjoki sai Jouppilanvuoren tuuliselle tekonurmelle vieraakseen varsin vahvasti syyskierroksella Ykkösessä pelanneen iisalmelaisen PK-37:n, jota pidettiin ennakkoon varsin vahvana vastustajana. Odotukset olivat ottelun suhteen korkealla, sillä sarjassa joukkueet olivat tasapisteissä ennen iltapäivän ottelua. Pelin jälkeen näin ei enää ollut ja katsojat saivat todeta huhut PK-37:n vahvuudesta liioitelluiksi. Sen verran pahasti vieraat olivat vastaantulijoita, että matsi olisi voitu pistää jo vajaan 20 minuutin jälkeen poikki, voittajasta ei nimittäin ollut epäilystäkään.Kotijoukkue tuli otteluun todella hyvällä asenteella taistellen jokaisesta pallosta vahvasti. Kotijoukkue pyrki rakentamaan peliään yleisesti maata pitkin PK-37:n tyytyessä roiskimaan pitkää palloa ilman tulosta. Toki kotijoukkuetta avitti myös voimakas puuskittainen myötätuuli ensimmäisellä puoliajalla.Maalinteon isännät aloittivat pilkulta PK-37:n puolustuksen kaadettua mainiosti palloa suojanneen Juho Pajulan rankkarin arvoisesti. Kippari Vili Rajamäki pisti pallon varmasti verkkoon ja isännät johtivat yhdeksän minuutin kohdalla 1-0. Kotijoukkue jatkoi vyöryttämistään myötätuulen siivittämänä ja nelisen minuuttia myöhemmin Jaakko Vähäpesola taisteli itsensä väkisin tekopaikkaan viimeistellen huolella 2-0. Sekään ei riittänyt voitonnälkäiselle kotijoukkueelle, vaan kuusi minuuttia edellisestä maalista Juho Pajula otti pallon komeasti haltuunsa ja laukoi oranssi-mustat kolmen maalin johtoon pelikellon ehdittyä vasta 19. minuutille.Vaikka maalinteko siihen loppuikin ensimmäisen puoliajan osalta, pysyi peli koko ajan kotijoukkueen kontrollissa, eikä PK-37 saanut luotua kunnollisia tekopaikkoja lainkaan. Kotijoukkueen maalilla Tuomas Karjanlahdella oli todella helppo iltapäivä.Toisella puoliajalla vierasjoukkue sai samaisen tuulen selkänsä taakse, mutta sitä joukkue ei kyennyt hyödyntämään, vaan oli edelleen pelillisesti altavastaajana kotijoukkueen liikutettua palloa hyvin maassa.Lopullinen ratkaisu ottelulle saatiin pelikellon ehdittyä puoliajan 11. minuutille, jolloin Juho Pajula teki ottelun toisen ja kauden kuudennen osumansa tässä ikäluokassa. Neljän maalin takaa-ajoasema oli aivan liikaa vaatimattomasti pelanneelle PK-37:lle ja näin ottelu pelailtiin loppuun.PK-37:sta sai sellaisen kuvan, että joukkue luottaa isokokoisiin pelaajiinsa ja fyysiseen peliin. Tällä kertaa se ei tehonnut. Vieraiden alakerta oli auttamattomasti liian hidas isännille, eikä peliä syntynyt lainkaan.Kotijoukkueen keskikentän keskustassa Saku Koskinen ja Jesse Jääskeläinen tekivät vieraiden pelinrakentelusta totaalisesti lopun. Alakerrassa pitkänhuiskea topparipari Kalle Taimi-Henri Huilla hallitsi ilmatilaa suvereenisti, eikä PK-37:n pitkien pallojen tarjoilu toiminut.Ottelun tuomarikolmikko Olli-Jussi Sariolan johdolla hoiti hommansa erittäin tyylikkäästi ja täysin ilman moitteita.Juho Pajulan ja Jaakko Vähäpesolan paluu sairastuvalta on tuonut lisää elementtejä TP-Seinäjoen peliin. Myös Jaakko Lampi pääsi toisella puoliajalla kehiin, eli joukkueen terveystilanne on erittäin hyvä ennen viimeisen kierroksen ratkaisevaa ottelua VIFK:ta vastaan.Nuorelle ryhmälle on nostettava hattua, sillä joukkue pelasi pitkään ilman Lampea, Vähäpesolaa ja Pajulaa keräten silti pisteitä. Itse asiassa TP-Seinäjoki on ainoa joukkue B-junioreiden Ykkösen C-lohkossa, joka ei ole tällä kaudella hävinnyt ainuttakaan otteluaan. Sopiikin toivoa, että tähtikartta on ensi viikonloppuna kohdallaan ja taivaankappaleet suotuisissa asemissa joukkueen hakiessa paluuta SM-sarjaan Mustasaaren tekonurmella.TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Vili Rajamäki, Henri Huilla, Kalle Taimi, Niko Nauholz (53. Jaakko Lampi), Jaakko Vähäpesola (53. Teemu Penninkangas), Saku Koskinen, Jesse Jääskeläinen (72. Sami Viljanen), Niko Lehdontie, Juuso Koskela, Juho Pajula (68. Akseli Metsä-Ketelä)