B2 otti murskavoiton

SJK-juniorit/2 – Sepsi-78 00-01 9-0 (6-0)

01 min 1-0 Markus Rajamäki

15 min 2-0 Aatu Metsä-Ketelä

19 min 3-0 Matias Vainionpää

28 min 4-0 Aatu Metsä-Ketelä

30 min 5-0 oma maali

40 min 6-0 Aatu Metsä-Ketelä

66 min 7-0 Ilari Kiviluoma

70 min 8-0 Matti Vähäpesola

76 min 9-0 Aatu Metsä-Ketelä

SJK-junioreiden B2 otti toisen selvän voittonsa ikäluokan Vaasan Piirin II divisioonassa murjoessaan naapuriseura Sepsi-78:n 00-01 -ikäluokkien yhdistelmän peräti yhdeksällä maalilla Wallsport Areenassa. 

– Tavoite oli pelata ehjä 80 minuuttinen, liikuttaa palloa nopeasti, viimeistellä huolellisesti ja olla agressiivisia tilanteenvaihdoissa. Tavoitteet saavutettiin muilta osin, mutta maalitilanteissa olisi kaivattu terävyyttä, joukkueen luotsaamisesta vastannut Jukka Liikaoja kommentoi ryhmän pelisuunnitelmaa.

Kotijoukkueena esiintynyt SJk sai otteluun hyvän alun, sillä ensimmäistä kertaa pallo oli Sepsi-78:n verkossa jo 11 sekunnin jälkeen Markus Rajamäen toimittamana. Sepsi-78:lla oli aloitus keskiympyrästä, mutta kuten Liikaoja asian sanoiksi puki:

– Sepsin aloitus, sitten prässi, riisto ja maali.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueella oli paljon paitsioita. Juoksujen ja syöttöjen ajoitukset eivät olleet ihan kohdillaan.     

– Meillä oli murtautumisvaiheessa aloitteita liian vähän ja unohdettiin käyttää leveys hyödyksi. Maalit syntyivät pääasiassa tilnateenvaihdoista, sillä vain Matiaksen maali syntyi kulmurista, Liikaoja jatkoi.

Otteluhan oli käytännössä taputeltu jo ensimmäisellä jaksolla. 

– Nyt luotiin tosi hyvin tilanteita, mutta vastaavasti viimeistely oli huolimatonta. Meillä oli paikkoja useampaankin maaliin kuin mitä tehtiin, Liikaoja selvitti pelin kulkua iloiten siitä, että toisella jaksolla joukkue pääsi myös laitojen kautta tekopaikkoihin.

– Toisella puoliajalla myös prässi toimi paremmin ja saatiin enemmän riistoja yläalueella. Voitettiin myös enemmän 1v1 tilanteita. Toisella puoliajalla ei tarvinnut juosta niin paljon kun saatiin riistoja yläalueella, naurahti Liikaoja.

Olisi helppo listata onnistujiksi koko joukkue moisen murskavoiton jälkeen. Ehkä kuitenkin neljä maalia tulittanut Aatu Metsä-Ketelä, sekkä pakkina aktiivinen ja hyökkäyksiä hyvin tukenut Joona Lindgren saivat valmennukselta kiitosta.

SJK-junioreiden B2:n seuraava peli on jo perjantaina, BSM puolestaan vierailee Helsingissä lauantaina ja C15 pelaa myös lauantaina, joten vastuuta jaettiin tasaisesti.

Kokoonpano: Aleksi Luoma, Tuomo Palomäki, Juho Korkeala, Aapo Kuivila, Joona Lindgren, Matias Vainionpää, Ilari Kiviluoma (41min Jaro Kuronen), Saku Kulmala, Markus Rajamäki (41min Matti Vähäpesola), Elias Kulmala (41min Ville Rajala), Aatu Metsä-Ketelä (41min Nikolas Seppä)