B2:lle niukka tappio

B2:lle niukka tappio VäVi – TP 2-1 (2-0)1-0 Ville Huovinen2-0 Mauri Takala2-1 Timo KoivuNäyttää siltä, että mitä enemmän sataa, sitä paremmin taistellaan. Vähäkyrön aurinkoisessa ja kuivassa illassa TP:llä meni ensimmäinen puoliaika heräillessä ja omaa peliä hakiessa. Aivan hereillä ei oltu pelin alusta saakka, ja vastustajan annettiin viedä peliä. VäVi:n pojilla oli ensimmäisellä puoliajalla kaksi hyvää maalintekopaikkaa, jotka käytettiin hyväksi murhaavalla tehokkuudella. Taukotilanne 2-0 kotijoukkueelle.Toisella puoliajalla TP pelasi enemmän omaa peliään. Syötöt alkoivat löytää omia kavereita, palloihin mentiin aktiivisemmin. Pelin loppua kohti painopiste siirtyi yhä enemmän vastustajan maalin tuntumaan. Toisen puoliajan puolivälissä Timo Koivu kavensi vapaapotkusta aivan rangaistusalueen rajoilta. Hieno veto yli muurin maalin vasempaan alanurkkaan yllätti VäVi:n maalivahdin. Mahdollisuuksia pelin tasoittamiseen ja voittamiseenkin tarjoutui pelin loppua kohti useita, TP:n kiri ei kuitenkaan tänään aivan riittänyt, lopputulos isännille 2-1.Kuten on tullut todettua, tulos ei aina ole se tärkein asia, vaan se että pelaajat kehittyvät. Tappion jälkeen on siis hyvä kysyä: Mitä tästä voidaan oppia?Ensinnäkin, oikeanlainen henkinen valmistautuminen peliin on todella tärkeää. Tässä merkittävä rooli on terävällä alkulämmittelyllä. Näin kroppa ja mieli ovat valmiina peliin, kun pilli soi.Toiseksi, oman pelin pelaaminen ja aloitteen ottaminen on tärkeää. Tässä taas näkisin tärkeäksi asiaksi pallottoman pelaajan liikkeen. Matemaattinen tosiasia on, että yli 90% pelistä pelaaja on ilman palloa (jos pallollinen aika jakautuu tasan kahden joukkueen 22 pelaajalle, aika on 80 minuutin ottelussa 3 min 38 s /pelaaja, eli 4,5%). Ratkaisevaa on siis se, mitä pelaaja tekee silloin kun hänellä ei ole palloa. Tätähän kykyjenetsijätkin tarkkailevat; Mitä pelaaja tekee silloin, kun hänellä ei ole palloa? Oman tilan ottaminen, itsensä vapaaksi pelaaminen auttaa kaveria syöttämään pallon omille. Näin päästään viemään peliä itse, sen sijaan että ollaan kaverin vietävänä.Pää pystyyn! Uutta matoa koukkuun.TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Juha Salmenkangas (C), Eero Rantanen, Timo Koivu, Olli Hernesniemi, Eero Kantamaa, Jyri Korkea-aho, Matias Saarela, Juhamatti Sorsa, Joose Ahopelto, Miika Martikkala, Antti Takala, Jan-Martin Nummensalo, Erno Ruismäki.