BSM niputti IK:n

BSM niputti IK:nIK – TP-Seinäjoki B 0-5 (0-2)09 min 0-1 Akseli Metsä-Ketelä28 min 0-2 Miika Korpela51 min 0-3 Samuli Kiviaho70 min 0-4 Niko Nauholz72 min 0-5 Timo Koivu
TP-Seinäjoen B-junioreiden SM-sarjaan valmistautuva joukkue iski Ilmajoen Kisailijoiden Kolmosen joukkueen totaalisesti nippusiteisiin uuden valmentajansa, Ismo Koskelan, laatimien ohjeiden mukaan. Pelitaktiikkaa ei oltu erityisemmin laadittu, vaan Koskela oli listannut suojateilleen tiettyjä juttuja, joiden pohjalta matsia lähdettiin pelaamaan.
"Ne asiat, joita painotin ennen peliä menivät jokseenkin 100 % nappiin. Pallonmenetyksen jälkeen painotin paluujuoksua, halusin pakan tiiviiksi ja porrastusta piti löytyä niin keskikentällä kuin alakerrassakin. Lisäksi puhe- ja ohjauspeli, syöttöjen laatu ja helppous, sekä syötön jälkeinen liike kuuluivat listattujen asioiden ryhmään", selvitti Koskela.
Vaikka IK onkin harjoitellut vasta tammikuun alusta, saivat raavaat miehet pojankolleilta moista kyytiä.
Ottelu ehti vanhentua vajaat kymmenen minuuttia ennen kuin Akseli Metsä-Ketelä vei vierasjoukkueena Wallsport Areenassa esiintyneen B-junnaritiimin johtoon Teemu Penninkankaan pohjustettua maalin.
Vajaan puolen tunnin jälkeen TP-Seinäjoki johti jo kahdella maalilla Miika Korpelan iskettyä pallon ohi Seinäjoen Jalkapallokerhosta Ilmajoelle siirtyneen Matti Tervasmäen.
Toisella puoliajalla tahti vain kiihtyi. Ensin IK:n alakerta sohelsi ja paikalle rientänyt Samuli Kiviaho kiitti tarjoilusta tekemällä 51. minuutilla TP:n kolmannen osuman ja vain kahdeksan minuuttia myöhemmin tarjottiin Jesse Jääskeläiselle mahdollisuus viimeistellä pilkulta ottelun neljäs maali. Harvoin rikottu pelaaja onnistuu, eikä niin käynyt tälläkään kertaa.
Sen sijaan 70. minuutilla tuli lisää kyytiä puna-mustille. Teemu Penninkangas petasi vitosen kulmalta paikan takaviistoon Niko Nauholzille, joka viimeisteli viileän rauhallisesti sisäsyrjällä ottelun neljännen osuman.
Pari minuuttia edellisestä Miika Korpela viipaloi tarkalla syötöllään IK:n alakerran, eikä Timo Koivu ollut yhtään nolompi. Vastaan tullut Matti Tervasmäki saattoi vain seurata, miten Koivun chippaus upposi verkkoon ja näin saatiin B-junioreiden maalikimara valmiiksi.
Ottelussa joukkueilla oli huima ero. Sen perusteella, mitä on puhuttu, olisi etukäteen voinut kuvitella, että miehet pesevät juniorit. Nuorukaiset olivat kuitenkin selvästi edellä varttuneempia kollegoitaan tässä vaiheessa kautta. B-junioreille tällaisen kuvittelisi antavan oivallisen annoksen lisää itseluottamusta tulevaa kautta ajatellen.