BSM takaa tasoihin

SJK-junioreiden B-junnut nousivat komeasti kahden maalin takaa tasoihin viime kaudella seinäjokelaisten nenän edestä SM-pronssit napanneen Tampereen tupsukorvaryhmän, Ilveksen, kanssa Wallsport Areenassa. Lopulta päätösvihellyksen kaikuessa taululla olivat lukemat 2-2 (0-2).

Kokonaisuutta kriittisesti tarkastellen vieraat olivat pelillisesti aika lailla kotijoukkuetta edellä, mutta sitkeys ja peräänantamattomuus palkittiin viimeisen vartin aikana. Toki jo ottelun alussa Emil Pannulalla oli pari paikkaa viedä kotijoukkue johtoon.

Vieraat raapaisivat kuitenkin ensin, eli 12 minuutin kohdalla Ilveksen kippari laukoi paristakympistä laukauksen aivan alanurkkaan vieden vieraat johtoon. Keltapaitainen vierasjoukkue lisäsi johtoaan 34 minuutilla ja vei kamppailua fyysisellä pelillään miltei totaalisesti.

-Ilves prässäsi ensimmäisellä jaksolla hyvin ja kovaa. Tämä aiheutti meille selvästi ongelmia. Tuntui, että pallon kanssa oli jatkuvasti kiire, myönsi kotijoukkueen vastuuvalmentaja, Jyri Hietaharju.

– Emme saaneet peliä kontrolliin oikeastaan missään vaiheessa, Ilves kyllä vei läpi ottelun ja me juoksimme perässä, Hietaharju lisäsi.

Ilves näytti jo kauden tässä vaiheessa olevansa todella vahva nippu, aivan kuten se oli viime kaudellakin. Joukkueessa on runsaasti yksilötaitoa, mutta samalla se pystyi kollektiivisesti aiheuttamaan ongelmia varsin korkealla prässillään. SIlti SJK-juniorit tuli tasoihin.

Ensin Saku Kulmala tulitti rankkarin maaliin voimalla pelikellon oltua 75. minuutin kohdalla ja kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua Oskar Pihlaja esitti huikean nousun tarjoillen herkkupalan Emil Pannulalle maalinedustalla. Moisesta paikastahan Emil ei epäonnistunut, vaan 82. minuutilla numerot olivat sitten tasan 2-2.

– Oli kuitenkin hieno osoitus pojilta nousta tasoihin toisella jaksolla. Paljon töitä on tehtävänä. Tämä oli tämän joukkueen ensimmäinen ottelu yhdessä. Omat roolit joukkueessa ovat vielä hakusessa, jatkoi Hietaharju.

Hevosmiesten tietotoimisto kertoo, että ensi viikonloppuna olisi tarjolla sangen mielenkiintoinen treenipeli nuorten urhojen ottaessa mittaa rahtusen varttuneemmista futiskollegoistaan, eli SJK-junioreiden B kohtaa hyväntekeväisyysseura APollon, eli nuo pinkit miehet hienoissa paidoissaan, vai miten se nyt menikään. Tästä lisää informaatiota alkuviikosta.