BSM takaisin sarjan kärkeen

SJK-juniorit – KuPS 2-1 (0-1) 21 min 0-1 Jere Hiltunen 60 min 1-1 Jussi Vähäpesola 66 min 2-1 Jussi Vähäpesola

Viime viikonloppuna jäähilettä niskaansa Tampereen reissulla saanut kotijoukkue nousi takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi kun vaihdosta kehiin juuri ennen taukoa tullut Jussi Vähäpesola nousi joukkueen sankariksi toisella puoliajalla.

Ensimmäisellä jaksolla vieraat pääsivät erikoistilanteesta kuin avrkain johtoon Joensuusta Kuopioon hynttyynsä kyydittäneen Jere Hiltusen maalilla. Paikkoja oli kotijoukkueellakin, mutta tauolle mentiin tappiollisissa lukemissa komeassa säässä pelatussa ottelussa.

– Eka puoliaika mentiin aikalailla päästä päähän ja peli oli avonaista. Emme saaneet omaa syöttöpelaamista riittävälle tasolle, jotta olisimme päässeet hallitsemaan ja määräämään pelin tahdin. Meille tuli liikaa harhasyöttöjä ja helppoja virheitä, tunnisti valmentaja Jyri Hietaharju ensimmäisen puoliajan problematiikan.

– Erikoistilanteiden puolustaminen oli hakusessa eka jaksolla ja KuPS:n maalissakin nukuimme ja päästimme vastustajan liian helposti johtoon sivuvaparista, Hietaharju lisäsi.

– Toisella jaksolla paransimme syöttöpeliämme ja saimme laitapuolustajia ylös. Hallitsimme ja pystyimme kontrolloimaan peliä toisella jaksolla, jatkoi ”Jylppy”.

Juuri ennen puoliaikaa kentälle tullut Jussi Vähäpesola onnistui upeasti nostaen joukkueensa ensin tasoihin Onni Valakarin antaman kulmapotkun jälkeen. Tasoituksesta ehti kulua vain kuusi minuuttia kun Jussi oli asialla uudelleen.

– Tasoitimme kulmasta, jossa pallo pomppi maalin eteen Onnin kulmasta ja Jussi siirsi sisään metristä. Toinen maali linjan takaa läpiajosta sijoitus Jussilta takakulmaan. Hieno ja kylmäpäinen viimeistely, kehui Hietaharju ratkaisuja.

– Loistava tulos ja hieno nousu pojilta, joka oli mielestäni täysin ansaittu. Pojat pyrkivät pelaamaan ja olivat läpi ottelun aktiivisempi joukkue. Palkinnoksi tästä ansaittiin kolme arvokasta sarjapistettä, ”Jylppy” myhäili.

– Omaan päähän ei syntynyt enää juuri mitään hässäkkää lopussa, vaan pojat hoitivat homman tyylikkäästi ja fiksusti. Hieno luonteen osoitus koko joukkueelta, kun noustaan takaa voittoon tuolla tavalla. Tästä on taas hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun kotipeliä. Viikolla käymme läpi ainakin erikoistilanteiden puolustamista, lupasi Hietaharju virnuillen.