BSM vailla saumoja

BSM vailla saumojaTP-Seinäjoki – KuPS 0-5 (0-4)05 min 0-1 Jaakko Oikarinen07 min 0-2 Jaakko Natunen26 min 0-3 Jaakko Natunen35 min 0-4 Jaakko Natunen66 min 0-5 Juuso Issukka
TP-Seinäjoen B-juniorit olivat täysin vailla mahdollisuuksia hurmoksessa pelanneen Kuopion Palloseuran kanssa Prunttimäen loistavalla viheriöllä.
Kovan myötätuulen aurinkoisessa säässä selkänsä taakse saanut KuPS vei ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueen pehmoleluja kuin paikkarasaa. Kuopiolaiset olivat selvästi aggressiivisempia, ahnaampia ja pelihaluisempia kuin oranssinutut, joiden otteista ei erityisen paljon superlatiiveja voi käyttää nähdyn perusteella.
Peli alkoi mahdollisimman synkeästi, sillä jo reilun neljän minuutin jälkeen pallo oli ensimmäisen kerran kotijoukkueen verkossa kulmurin jälkitilanteesta KuPS-kippari Jaakko Oikarisen toimesta. Kotijoukkueen alakerta saa kyllä ottaa maalin osittain piikkiinsä, sillä Oikarinen teki maalinsa neljän pelaajan puristuksesta.
Vain kaksi minuuttia edellisestä vieraiden Jaakko Natunen teki ensimmäisen kolmesta maalistaa ja ottelun 26. minuutilla sama nuorukainen hyödynsi Aleksi Paanasen loistavan esityön maalin edestä. Tälläkin kertaa pehmeästi pelannut puolustus pääsi lähietäisyydeltä seuraamaan todella taitavan Paanasen pujottelua.
Puoliajan viimeisen osuman tarjoili, kuinka ollakaan, kotijoukkueen alakerta. Pallo kuoletettiin rangaistusalueen sisällä rinnalla Jaakko Natuselle, joka sai vapaasti tulittaa vieraiden neljännen maalin.
Peli oli kotijoukkueelta ensimmäisellä puoliajalla hengetöntä, saamatonta ja toi erehdyttävästi mieleen viikon takaisen SJK:n kotiottelun OPS:aa vastaan. Joukkueet olivat kuin eri sarjatasoilta, sillä TP-Seinäjoen nuorukaisille pallon syöttäminen 2-3 kertaa peräkkäin omille oli aivan mahdoton tehtävä. Liekö keskittyminen ollut jossakin muussa asiassa kuin iltapäivän jalkapallo-ottelussa.
Tauolta valmennusporras, Ismo Koskela – Jukka Metsä-Ketelä teki kolme vaihtoa jouduttuaan jo 25. minuutilla ottamaan loukkaantuneen Kalle Taimin sivuun. Kentälle tulivat maalivahti Tuomas Karjanlahti Toni Koivusaaren tilalle, Ville Salonpää Akseli Metsä-Ketelän tilalle ja Jyri Korkea-aho Veli-Pekka Pajulan paikalle. Maalivahdin vaihdon voi ymmärtää hyvin, jos taululla on 0-4, mutta Toni Koivusaarta ei yksinään voi maaleista syyttää.
Isännät saivat painettua peliä vastustajan päätyä kohti selvästi paremmin kuin ensimmäisellä puoliajalla, mutta silti todelliset tekopaikat olivat vähissä. Sen ainoan maalin, jonka alakerrasta kärkeen nostettu Tommi Kukila kauniisti viimeisteli, liputti avustava virheellisesti paitsioksi myöntäen mokansa pelin jälkeen. Eipä tuo maali olisi ollut kuin kosmetiikkaa, joten suurta vahinkoa ei päässyt syntymään. Erotuomarikolmikko selvisi kamppailusta muuten täysin kelvollisesti ja selvästi paremmin kuin kotijoukkue pelillisesti.
KuPS pääsi vielä kerran masentamaan isäntiä Sami Räsäsen pistettyä oikealta laidalta hyvän syötön luukulle, missä asialla oli Juuso Issukka. Hänen ohjauksensa painui irvokkaan hitaasti Tuomas Karjanlahden hyppysten kautta verkkoon.
Paljon jäi parannettavaa ja ryhtiliikkeen tekemistä kotijoukkueen nuorille urheilijoille. SM-sarjatasolla ei puolittainen keskittyminen tai pelkkä läsnäolo riitä. Töitä on tehtävä aivan tosissaan, mikäli mielii menestyä. Seuraavat ottelut näyttävät joukkueen suunnan radikaalisti, sillä tällä menolla kutsuu Ykkönen.
Puhtaita papereita on vaikea antaa kenellekään kotijoukkueen pelaajista. Jesse Jääskeläinen toki taisteli esimerkillisesti, mutta se ei nyt riittänyt. Silti samanlaista asennetta pelaamiseen kaipaisi muiltakin.
Kokonaisuutena koko revohka voi kuitenkin katsella peiliin ja ihmetellä, mitä siellä oikein näkyy.
TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari (41. Tuomas Karjanlahti), Niko Nauholz, Henri Huilla, Tommi Kukila (67. Antti Viita), Kalle Taimi (25. Sami Viljanen), Akseli Metsä-Ketelä (41. Ville Salonpää), Miika Korpela (67. Pekka Rousu), Jesse Jääskeläinen (v), Veli-Pekka Pajula (41. Jyri Korkea-aho), Teemu Penninkangas, Aleksi Ahde