BSM voitti nihkeästi

TP-Seinäjoki – GBK 3-1 (2-0)06 min 1-0 Tommi Kukila27 min 2-0 Tommi Kukila55 min 2-1 Tobias Wentin78 min 3-1 Joonas KuivalainenTP-Seinäjoki sai revanssin Ykkösessä pelaavasta GBK:sta kaadettuaan Marianne-paidat Wallsport Areenassa 3-1 (2-0).Peli ei silti ollut mitenkään erityisen silmiä hivelevän kaunista varsinkaan toisella puoliajalla.Avausjaksolla kotijoukkue oli rahtusen niskan päällä mennen johtoon jo kamppailun kuudennella minuutilla Veli-Pekka Pajulan erinomaisen pohjustuksen myötä. "Vemmu" otti pallon haltuunsa keskialueella, ohitti GBK:n pakin ja pääsi keskittämään takakulmalle, missä Tommi Kukilalla oli kohtalaisen helppo työ viimeistellä ensimmäinen illan kahdesta maalistaan.GBK sai paikan tasoittaa ottelun 24. minuutilla TP-Seinäjoen toisen kulmurin jälkeen, mutta karkuteille päässeen hyökkääjän hätäily kostautui ja maalissa aloittaneella Tuomas Karjanlahdella oli helppo työ poimia suoraan kohti tullut laukaus hyppysiinsä.Vain kolmisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski uudelleen. Joonas Kuivalainen laittoi keskialueelta juoksupallon toppareiden väliin ja siihen kiiruhti Kukila ensimmäisenä vieraiden toisen topparin ja veskarin pelattua tilanteen luvattoman löysästi. Näin isännät johtivat kahdella maalilla 27. minuutin pelin jälkeen.Toiselle puoliajalle valmennuskaksikko Ismo Koskela – Jukka Mestä-Ketelä teki vaihtoja ja se tuntui hieman sekoittavan peliä. Toisaalta on myös sanottava, että GBK halusi palloja enemmän, tuli fyysisemmin tilanteisiin ja pelasi ihan kelpo jalkapalloa.Kavennuksensa vieraat saivat kotijoukkueen suosiollisella avustuksella. Ensin muuten varsin mukavasti pelannut toppari Henri Huilla pisti melko pahan pallon taaksepäin juuri maalille vaihdetulle Jarkko Oravalle, jonka purku epäonnitui ja pallo jäi pyörimään jalkoihin. Siihen ehti ensimmäisenä vieraiden Tobias Wentin, jolla oli varsin helppo tehtävä pistää peliväline tyhjään maaliin.Osumansa jälkeen vaikutti vahvasti siltä, että GBK nousee tasoihin, sillä niin voimakkaastio kokkolalaiset vyöryivät kohti TP-Seinäjoen maalia.Rikkonaisen toisen jakson päätteeksi kotijoukkue onnistui kuitenkin iskemään vielä kertaalleen. Vieraiden alakerta joutui kaatamaan Pekka Jaskarin lähellä rangaistusalueen rajaa ja tilanteesta seuranneen vapaapotkun upotti komeasti takakulmaan Joonas Kuivalainen.Aivan kuten vastuuvalmentaja Ismo Koskela pelin jälkeen totesi, oli tuo osuma oikeastaan ainoa hyvä juttu kotijoukkueen pelissä toisella puoliajalla.- Tällä pelillä ei SM-sarjassa oteta ainuttakaan voittoa. En tiedä, miksi pelasimme aivan päinvastoin kuin tauolla oli puhe, ripitti Koskela omiaan pelin jälkeen täysin aiheellisesti.Ensimmäisen puoliajan otteilla jokunen irtopinna voisi sarjassa tullakin, toisen jakson puuhastelulla ei todellakan ainuttakaan, eli paljon on tapahduttava kuukaudessa.Puhtaat paperit hommistaan saa ensimmäisellä puoliajalla aina pallon saadessaan loistanut Veli-Pekka Pajula, samoin ensimmäisen jakson torjunut Tuomas Karjanlahti ja myös ensimmäisen puoliajan osalta Tommi Kukila.Sopii hieman ihmetellä, missä on esimerkiksi viime kauden syyskierroksella huikeassa maalivireessä olleen Erno Ruismäen ote tällä hetkellä. Nuorukainen on kuin varjo siitä viiltävän tehokkaasta maalitykistä, joka oli mukana ratkaisemassa SM-mitalia.Luonnollisestikin takareittään lepuuttaneen Jesse Jääskeläisen poissaolo keskikentältä näkyi selkeästi. "Tykki" olisi ehkä kyennyt pelaamaan, mutta turhien riskien ottaminen nyt vain on hölmöä, joten siinä mielessä lepo oli varmasti aiheellinen ratkaisu.TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Sami Viljanen, Henri Huilla, Antti Viita, Pekka Rousu, Matti Rajala, Veli-Pekka Pajula, Akseli Metsä-Ketelä, Aleksi Ahde, Joonas Kuivalainen, Tommi KukilaVaihdosta: Samuli Kiviaho, Joona Lautamaja, Jarkko Orava, Raitt Peltoja, Erno Ruismäki, Pekka Jaskari