BSM:ltä kauden paras esitys

BSM:ltä kauden paras esitysTP-Seinäjoki – OLS 4-0 (1-0)25 min 1-0 Erno Ruismäki42 min 2-0 Tommi Kukila50 min 3-0 Erno Ruismäki77 min 4-0 Teemu PenninkangasTP-Seinäjoen B-juniorit pelasivat kauden parhaan ottelunsa sunnuntaina Prunttimäessä kaataessaan sarjataulukossa ennen ottelua yläpuolellaan olleen Oulun Luistinseuran tyrmäävästi 4-0 (1-0). Kertoo aika paljon joukkueen tahtotaosta, jos ryhmä lähtee haastajana kamppailuun ja pystyy pelaamaan kauden parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa vastassa on voitosta toiseen marssinut sarjakolmonen ja ennakkosuosikki.Ottelun intensiteetti oli alusta asti hurja ja etenkin kovaan vastatuuleen pelanneesta kotijoukkueesta huokui näyttämisen- ja tekemisenhalu siinä määrin, että vieraiden pelinrakentelu romahti totaalisesti oranssi-mustien prässin alla. Jo ottelun ensimmäisellä minuutilla oli pallo OLS:n ylähirressä, mutta kyseessä oli korkea pomppupallo, ei varsinainen laukaus. Seuraavan tilanteen kamppailussa loi OLS puoliajan seitsemännellä minuutilla, jolloinVeini Riekkinen osoitti vaarallisuutensa laukoen napakasti. Kotijoukkueen viime viikonloppuna pelastanut Toni Koivusaari osoitti kuitenkin olevansa hereillä ja torjui vedon harmittomaksi kulmuriksi.Oikeastaan oululaisten yrityksen tukehtuivat tämän jälkeen totaalisesti joukkueen puskettua päätään koko ottelun ajan TP-Seinäjoen erinomaisesti pelanneeseen keskuspuolustukseen, missä Henri Huilla ja Niko Nauholz olivat täysin omaa luokkaansa pimentäen vieraiden kärjet tylsiksi loppuajaksi. Terävästi avannut Riekkinen, joka on todella vaarallinen, katsoi tavalliseksi kuolevaiseksi päätyen lopulta vaihtopenkille.Seuraavaksi oli kotijoukkueen vuoro luoda muutama maukas paikka. Ensimmäisen puoliajan vasemmalla laidalla pelannut Teemu Penninkangas aiheutti jatkuvasti päänvaivaa OLS:n alakerralle ja pääsi peräti kolme kertaa kokeilemaan maalintekoa hyvillä yrityksillä. Paikkansa oli myös Tommi Kukilalla, jonka ohjaus ”Pennin” kesoon ei aivan onnistunut.Kotijoukkue meni ottelussa johtoon OLS.n selkeällä avustuksella ja melkoisella hölmöilyllä. Tilanne, josta kauden seitsemännen maalinsa iskenyt kärkäs Erno Ruismäki vieraita rokotti, oli todellinen opportunistin osuma. Ensin OLS:n keskikenttäpelaaja syötti pallon taaksepäin rangaistusalueelle, missä toppari Joona Kilponen pomputti pallon korkeuksiin. Ruismäki ajeli paikalle kahden topparin välistä, kiitti, kumarsi ja tulitti pallon verkkoon ohi Juhani Pennasen. Kotijoukkueelle osuma vahvaan vastatuuleen tehtynä antoi takuulla lisää voimia.Maalin jälkeen kotijoukkueella oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon Henri Huillan oltua kulmurissa ylimpänä. Valitettavasti ”Hepen” pusku laskeutui maaliverko väärälle puolelle, eli maalin katolle.Toisen jakson päästyä juuri ja juuri kunnolla käyntiin, iski kotijoukkue toistamiseen. Teemu Penninkangas ajoi nyt oikeaa kaistaa päätyyn saakka lähettäen kovan ja matalan keskityksen maalin suulle, missä maalivahti Juhani Pennanen jähmettyi kuoppiinsa. Paikalle kiitänyt Tommi Kukila veti voimalla pallon hirren kautta maaliin tuplaten kotijoukkueen johdon.Tuon maalin myötä OLS:n asema ottelussa vaikeutui selkeästi. Toki OLS tuli toiselle puoliajalle terävämmin, otti pallonhallinnan ja pyrki rakentamaan peliä. Siinä vieraat eivät kuitenkaan erityisen tuloksellisesti onnistuneet, sillä koko ottelun toisen maalipaikkansa OLS sai ottelun oltua jo lisäajan kolmannella minuutilla.Sen sijaan kotijoukkue loi paikkoja, tuhlasikin niitä, mutta iski myös kaksi osumaa lisää. kahdeksan minuuttia Kukilan kauden toisen maalin jälkeen Erno Ruismäki taisteli ja pelasi tilanteen loppuun saakka ahnaasti jättäen topparin ja maalivahdin katselemaan epätoivoisina, miten Akseli Metsä-Ketelän linja taakse pelaama pallo upposi ohjauksesta verkkoon kotijoukkueen kolmannen maalin merkiksi.Lopullisen niitin vieraiden ruumisarkkuun naulasi painavalla puskulla Teemu Penninkangas, jolle todellakin soi osuman. ”Penni” puski komeasti Niko Nauholzin antaman kierteisen vaparin sisään noin kolme minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä.Jo ennen ”Pennin” osumaa TP-Seinäjoki oli lisätä saldoaan vaihdosta Akseli Metsä-Ketelän tilalle tulleenVeli-Pekka Pajulan tulitettua voimalla yläputkeen.Kaksi keskimmäistä osumaa näyttivät selkeästi sen suurimman eron kahden kentällä nähdyn hyvän joukkueen välillä. Siinä missä kotijoukkueen keskuspuolustus oli varma ja pelasi selkeästi, vieraiden keskuspuolustus oli koko ajan vaikeuksissa paitsi nopean Rusimäen, myös korkeiden keskitysten kanssa. Toinen seikka oli maalivahtipeli. Vaikka ei OLS:n hyvin jalalla pelaava ja mainosti monta kertaa maaliltaan ulos tullut Juhani Pennanen suinkaan huono maalivahti ole, pari osumaa olisi ollut estettävissä. Toisessa päässä ykköstorjujan paikan omakseen Tuomas Karjanlahden loukkaantumisen myötä ottanutToni Koivusaari on osoittanut tekemisellään, ettei TP-Seinäjoki ainakaan maalivahtipeliin kaadu. Korkeat pallot olivat kuin marjoja joko toppareille tai Koivusaarelle, eikä OLS keksinyt oikein konsteja paikkojen luomiseen muullakaan tavoin.Jo kehutut topparit ja maalivahti eivät suinkaan olleet ainoita onnistujia kotijoukkueen väreissä. Sami Viljanen ja Kalle Taimi pelasivat laitapakkeina todella vahvasti. Varsinkin Taimella oli ensimmäisellä puoliajalla kädet täynnä työtä, mutta nuorukainen selviytyi haasteesta näyttävästi. Keskikentällä Jesse Jääskeläinen sai nyt Miika Korpelalta juuri sellaista tukea ja vahvaa taistelijan panosta kuin on uskallettu odottaa. Tiedossa toki on, että ”Kumi” osaa ja pystyy.Ollaan B-junioreiden SM-sarjasta mitä mieltä tahansa, kovia pelit ovat joka tapauksessa. Kävi kahden viimeisen kierroksen aikana miten hyvänsä, voidaan oranssi-mustien leirissä ylpeinä todeta, että on asioita oikeinkin tehty, vaikka ”ryskööpelillä” pisteet on otettukin. Eivätpä nuo muutakaan SM-sarjan joukkueet mitenkään se kummempaa osaamista ole esittäneet. Valmennuskaksikko Ismo Koskela – Jukka Metsä-Ketelä on tehnyt aivan erinomaista työtä joukkueen kanssa. Ryhmä joutui kevätkierroksella jännittämään aivan viimeiseen piikkiin saakka sitä, säilytäänkö SM-sarjassa lainkaan. Syyskierroksella tekemisen laatu on noussut joka sektorilla huikeasti.Voihan olla, ettei joukkueesta löydy tekniikkataitureita tai neppailijoita, mutta tulosta ryhmä ainakin on saanut aikaiseksi. Tulosurheilua harrastetaan ja jos siinä onnistutaan, se on hyvä suoritus.Mitalinkiilto alkaa vähitellen olla oikeasti realismia nuorten pruukilaisten silmissä kun sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta. TP-Seinäjoella on kuitenkin jäljellä kaksi erittäin vaikeaa ottelua, sillä vastaan asettuu kotikentällään ensi lauantaina vahva FC Honka. Sarja päätetään Wallsport Areenassa pelattavalla kotiottelulla Turun Palloseuraa vastaan. TP-Seinäjoki hävisi kevätkierroksella molemmille, eli mitään ei vielä ole saavutettu. Myös OLS, Reipas ja sarjaa nyt kahdella pisteellä ennen TP-Seinäjokea johtava HJK ovat kovassa syyskunnossa ja taatusti napsivat pisteitä. Myös Klubin lauantaina kaatanella PK-35:llä on mahdollisuus kavuta mukaan mitalitaisteluun, jos tulokset menevät heidän kannaltaan mieluisalla tavalla.Ottelun tuominnut Juuso Saarela onnistui erinomaisesti. Saattaapa hyvinkin olla, että matsi oli nuorukaisen uran paras. Pelaajat saivat pelata ja homma hoitui tyylikkäästi. Koko kolmikko sai tekemisistään puhtaat paperit kaikilta tahoilta.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Kalle Taimi, Henri Huilla, Niko Nauholz, Sami Viljanen, Akseli Metsä-Ketelä (59. Veli-Pekka Pajula), Jesse Jääskeläinen, Miika Korpela, Tommi Kukila (77. Antti Viita), Teemu Penninkangas, Erno Ruismäki (75. Samuli Kiviaho)