C15 kapuaa kohti kärkeä

Kauas pilvet karkaavat nyt SJK C 15 joukkueen taivaalta. Hurmiotunut joukkue ulosmittaa nyt oikeassa iässä sen opin mitä Juha Ahde, Tuomas Nikupeteri ja talenttivalmentajat ja aluevalmentajat ovat heille vuosien varrella antaneet.

Poikien kyky omaksua nopeasti uusia asioita on tuonut tärkeimmässä paikassa voittavan joukkueen tarvitseman viimeisen boostin.

Joukkue nousi PSL-sarjassa kolmanneksi vain kolmen pisteen päähän sarjajohtaja FF Jarosta, joka on pelannut kolme peliä enemmän. Voitto Kokkolan Pallo-Veikoista 3-0 ja tasuri 2-2 FF Jaroa vastaan nostivat pistesaldon kymmeneen.

Joukkueen valmistautuminen sunnuntain peleihin alkoi jo perjantaina koko viikonlopun leirityksenä. Hyvä valmistautuminen takasi maksimaalisen, mutta rennon keskittymisen tärkeässä paikassa.

Talvipeleissä vaikeaksi esteeksi muodostunut KPV sai tuta SJKn vahvan muodonmuutoksen ja oli täysin hampaaton poikien tiiviin puolistamisen ja räväkän vastaiskupeli edessaä. Ekan puoliajan vastustaja sinnitteli vielä mukana yli-ikäisten ja ylivahvojen pelaajiensa avulla.

Juho Helander siivitti kotijoukkueen alussa sellaiseen vauhtiin että jo pian katsomo sai huutaa: maalintekijä Alaranta-Teemu; Ala-ranta- Teemu; Alaranta – Teemu. Hyökkäykset toisensa jälkeen vyöryivät KPV:n maalille perjantaina harjoiteltujen kuvioiden mukaan. KPV ei kuitenkaan koskaan heitä pyyhettä kehään, vaan ihailtavasti vie pelit loppuun asti: 3-0 kuitenkin.

Ilta-auringossa ikäluokan tasapainoisimpiin ja parhaisiin joukkueisiin kuuluva Jaro piti peliä ohjaksissaan ylivoimaisesti ensimmäisen puoliajan johtaen tauolla 0-2.

Katsomosta kuului: Eski keitä ihmekeitto!

Jos oli Jaro kentällä parempi, niin taktisessa shakissa SJK-juniorit vei sarjajohtajaa mennen tullen. Jaro olisi voinut tappaa pelin lukuisia kertoja ilman Veikko Tusan pelastuksia.

Voittamaankin pitää oppia ja tämänikäisten poikien pitää osata pelinsisällä oivaltaa nopeita pelinkääntämiseen tähtääviä muutoksia. Toisen puoliajan alussa SJK repi oman pelikirjansa ja vaihtoi muodostelman 4-4-2. Jaro pelaa tällä ja sen puolustaminen on osoittautunut SJK-junioreiden C15 -joukkueelle ylivoimaiseksi. Talvella jarolta tuli turpaan 10-0. Tämä aatteiden ALE kesti vain 10 minuuttia, kunnes saatiin kavennus. Ja jälleen kerran vaihdettiin pelikirjan paremmin tunnistavaan 3-5-2 järjestelmään.

Ottelu huipentui neljä minuuttia ennen loppua kun maalivahti Veikko Tusa asettui vapaapotkun taakse 35 metrin päähän. Veikko ähkyi ja puhkui kuin Ronaldo ja tarzanmainen adrelanaliini-eritys vei katsomonkin humalaan. Mieletön skruuvi takakulmaan ja 2-2. Tällaisia tunne-elämyksiä valmentajat ja vanhemmat eivät koe montaa kertaa elämässään. Kesäillan valssia parhaimmillaan: vietävän kiero morsian kietoi sulhasensa pikkusormensa ympärille. Ja pietarsaarelaiset valssaajat konepajalta lähtivät hämmentyneinä Korv Göransia kohti. Jarolla on enää yksi peli jäljellä ja se ei todennäköisesti vielä Seinäjoen reissun yhdellä pisteellä (hävisi Vepsulle) varmistanut lopputurnauspaikkaa vaikka sarjajohtaja onkin.

SJK-junioreiden C 15 pelaa vielä neljä peliä ja kampeaa itsensä pelaamaan SM-mitaleista: siihen malliin on siemenet kylvetty!