Derbyvoitolla sarjakärkeen

Sisu-Pallo v SJK-juniorit 0-4 (0-2)28 min 0-1 Petri Huttu45 min 0-2 Henri Huilla47 min 0-3 Sami Viljanen51 min 0-4 Tommi Kukila

SJK-juniorit siirtyi, ainakin hetkeksi, Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Nelosen kärkeen kaadettuaan derbymatsissa isäntäseura Sisu-Pallon lopulta selvin numeroin.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen tarjosi lähinnä kotijoukkueen osalta erittäin tiivistä puolustamista, joka ei SJK-junioreiden pystysyötöillä auennut. Toki pallonhallinta oli kokovalkoisissa pelanneella vierailijalla, mutta vaaralliset paikat jäivät puuttumaan.

Vajaan puolentunnin pelin jälkeen kuitenkin aiemmin Sisu-Palloa edustanut Petri Huttu käytti paikkansa hyödyllisesti toimittaen pallon ensimmäistä kertaa Miika Ruokamon taakse. Eikä mennyt kauaa, kun "Teukalla" oli uusi paikka ja vetokin lähti suhteellisen napakasti, mutta tällä kertaa Ruokamo veti pidemmän korren.

Aivan puoliajan viime sekunneilla SJK-vieraat sai läheltä kulmalippua vapaapotkun. Sen tarjoili Joonas Kuivalainen ja korkeimmalle nousi Henri Huilla. Pusku ei vielä maaliin uponnut, mutta "Henkka" hoiti lopulta pallon verkkoon ja tauolle mentiin kahden maalin vierasjohdossa.

Heti toisen jakson alussa peli ratkesi neljän minuutin sisään SJK-junioreiden maalattua kahdesti.

Ensin Sami Viljanen paikkasi ensimmäisen puoliajan hukatun tekopaikkansa viemällä vieraat kolmen maalin johtoon ja heti perään lohkon maalitykki, Tommi Kukila, nosti saldonsa yhdeksään maaliin.

Kokonaisuutena Sisu-Pallo sinnitteli huomattavasti paremmin pelissä mukana ensimmäisellä puoliajalla kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää, mutta loppujen lopuksi aika hyvällä nipulla matkassa ollut SJK-juniorit oli ehkä juuri tuon verran parempi.

Ottelun loppuhetkillä Joni Rintatalo karkasi vielä Sisu-Pallon puolustukselta ja oli pääsemässä kaksin maalivahdin kanssa kun Uki Uurtimo veti takaapäin jalat alta. Erittäin siisti ottelu sai pienen punaisen värisen särön Uurtimon jouduttua aikaistettuun suihkuun. Onneksi tilanteessa ei tullut kuin henkisiä vammoja. Seuranneesta vaparista oli vaivaa lähinnä maalintakaisessa metsässä pesiville linnuille. Se veto nimittäin ei mennyt lähellekään maalia.

Kokonaisuutena SJK-junioreiden tilanne on nyt upea. Kuusi peliä ja kuusi voittoa, ei kai enempää voi pyytää. Kaksi viimeistä ottelua puolustus on myös nollannut vastustajat, joten sekin saldo on hyvässä jamassa.