Edustus avasi tasapelillä

Edustus avasi tasapelillä Malax IF – TP-Seinäjoki 0-0 (0-0)TP-Seinäjoen ensimmäinen ottelu Palloliiton Vaasan Piirin Nelosessa sujui pitkälti juuri niin kuin valmentaja Esa Haanpää etukäteen arveli. Kotijoukkue Malax IF keskittyi pitämään kahdeksan miestä pallon alla ja sumputtamaan peliä. Vaikka aavistukset osuivat oikeaan, ei lääkkeitä catenaccion murtamiseksi löydetty hyväkuntoisella hiekkakentällä, vaan pisteet jaettiin maalittomasti.Vaikka palloa ei isäntien maaliin onnistuttukaan toimittamaan, ei se tarkoita, etteikö siihen olisi ollut aivan erinomaisia tilaisuuksia useammallakin pelaajalla.Hermostuneen ja kenties varovaisenkin alun jälkeen ensimmäinen paikka tuli Karri Hiirikoskelle, joka tulitti vajaan vartin jälkeen sivuverkkoon Jyri Reinilän erinomaisen nousun ja keskityksen päätteeksi. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Anssi Syrjämäki laukoi vapaapotkusta pallon ylähirteen, mutta ainuttakaan oranssipaitaa ei karoilla näkynyt tyhjäämässä lihakuppia.Heti rimalaukauksen perään oli Olli Rintamäellä paikka viedä TP-Seinäjoki johtoon, mutta veto painui ohi, eikä Anssi Syrjämäen mainio nostokaan maaliin mennyt 41. minuutilla, vaan painui maalin katolle.Koko ensimmäisen jakson parhaat saumat maalintekoon tulivat kuitenkin 43. minuutilla. Ensin pääsi Olli Rintamäki yrittämään tyhjään maaliin muutamasta metristä, mutta sisäsyrjäsijoitus epäonnistui, eikä Karri Hiirkoskikaan pystynyt pistämään reboundia sisään.Koko ensimmäisellä puoliajalla maalissa pelannut Niclas Sandelin joutui torjumaan vain yhden laukauksen, joka oli sinällään hyvä veto, mutta tuli suoraan päin. Tekopaikat olivat tyrmäävän selvästi vieraiden eduksi, joten viimeistely jätti paljon parantamisen varaa.Toisella puoliajalla ei paikkoja saatu aikaiseksi lainkaan niin paljon kuin ensimmäisellä. Ville Pakkalan napakka veto painui pakin kautta vain hiukan ohi maalin ja Anssi Syrjämäen maanuoliainen nuoleskeli takatolppaan mennen kuitenkin väärältä puolelta sen ohi.Ottelun loppuhetkillä TP-Seinäjoki sai kulmurin, jonka jälkitilanteesta ylösnoussut toppari Rami Sariola tulitti moisen kanuunan, mutta valitettavasti vain selvästi yli maalin. Myös keskikentällä viihtynyt Sami El-Bash oli saada sankarin viitan harteilleen päästyään laukomaan niukasti ohi etuyläkulman. Silti toisen puoliajan parhaat saumat olivat isännillä. Ensimmäinen paikka syntyi kun todella vahvasti läpi ottelun pelannut kippari Janne Kotamäki haparoi hieman korkean pallon kanssa. Tauolta kehiin tullut Ilpo Tuulari oli kuitenkin pelastava enkeli siivoten pallon sivurajaksi. Tuulari pelasi muutenkin erittäin vahvan toisen puoliajan.Pelikellon näytettyä jo lisäaikaa pääsi kotijoukkue luomaan kenties ottelun parhaan tekopaikan. Hyökkääjä oli jo laukomassa kun Rami Sariola liukui uhrautuvasti pelastaen tilanteen kulmuriksi.Siihen nähden miten heikkoa viimeistely oli TP-Seinäjoen osalta, oli tulos varmasti kohtuullinen. Ei MaIF pystynyt omalla pelillään luomaan mitään erityistä, mutta jos takoo tiiliseinään päätään kovin ahkerasti, kyllä siinä kuhmuja tulee. Nyt kuhmuja tuli kahden hukatun pisteen verran.Aivan erityisesti on kehuttava ottelun tuomaristoa. Toiminnasta ei juuri huomauttamista löytynyt. Varoituksia ei tarvinnut jakaa, sillä peli oli yllättävän siistiä ja reilua.”Kyllä tämä oli ihan sitä mitä oli odotettavissa. Meidän olisi pitänyt pystyä pitämään pallo maassa, eikä hakata sitä siihen keskelle heidän toppareittensa päähän. Emme me sillä pelillä pärjää”, totesi joukkueen valmentaja, Esa Haanpää ottelun jälkeen.”Tällaista se tulee varmasti vieraskentillä olemaan. Sen näki, että me emme ole paljon hiekalla harjoitelleet. Tarkalleen sanottuna yhden kerran. Pallot pomppivat, eikä saatu peliin sellaista otetta kuin meidän olisi pitänyt saada. Oli tarkoitus pitää pää kylmänä ihan loppuun saakka, mutta täysin ei siinä onnistuttu. Piste kuitenkin tuli. Pelissä oli pientä hermoilua, mutta kai se on ymmärrettävää”, mietiskeli Haanpää.TP-Seinäjoki: Niclas Sandelin, Vesa Kivimäki, Janne Kotamäki, Rami Sariola, Anssi Syrjämäki, Jyri Reinilä, Juho Mäki-Maunus (46. Saku Koskinen), Sami El-Bash, Karri Hiirikoski (74. Juuso Pitkäranta), Olli Rintamäki (46. Ilpo Tuulari), Ville Pakkala