Edustus jatkaa puhtaalla pelillä

Edustus jatkaa puhtaalla pelilläKungliga Wasa CF – TP-Seinäjoki 1-2 (1-1)06 min 0-1 Juho Pajula16 min 1-1 Ville Laakkonen66 min 1-2 Janne MäntyläTP-Seinäjoen edustusjoukkue otti neljännen peräkkäisen voittonsa perjantai-iltana Vaasan Ehnvallenilla kaatamalla toisen tappiottoman joukkueen Vaasan Piirin Nelosessa. Kungliga Wasa CF vilisi entisiä VIFK:n pelimiehiä ja oli taitava vastustaja, muttei kuitenkaan kyennyt horjuttamaan oranssi-mustien menoa.Vierasjoukkue iski jo ottelun kuudennella minuutilla saatuaan vaparin kuudentoista rajalta. Kauden neljännen maalinsa viimeistellyt Juho Pajula upotti pallon ohi isäntien Stefan Marisin vieden vieraat johtoon hienolla osumalla.Kotijoukkue ei kyennyt ensimmäisellä puoliajalla luomaan kuin kaksi tekopaikkaa, joista toisen aikaisemmin KPV:ssa, VPS:ssa ja VIFK:ssa pelannut Ville Laakkonen iski verkkoon viimeistellen 16. minuutilla Kimmo Siljanderin hienosta linjan taakse suuntautuneesta syötöstä varmasti.Toisen paikkansa Kungliga Wasa sai 22. minuutilla, jolloin Markus Granfors pääsi puskemaan takatolpalta hivenen ohi.Vierailla oli enemmän tekopaikkoja ensimmäisellä jaksolla ja yksi parhaista oli vapaapotku jakson lopulla, jonka Juho Pajula siirsi Karri Hiirikoskelle. Hiirikosken huikean komea tykitys osui harmittavasti yläputkeen kimmoten siitä yli päätyrajan. Hiirikoskella oli myös toinen loistava laukaus jakson lopulla, mutta Stefan Maris pystyi kuin pystyikin pitämään kotijoukkuetta pystyssä torjumalla hurjan vedon.Toista puoliaikaa oli pelattu vajaa puolet kun nähtiin ottelun ratkaisumaali. Karri Hiirikosken erinomainen syöttö puolustuksen linjan taakse vapautti laidalta Janne Mäntylän menoon. Mäntylä pääsi nokikkain Marisin kanssa ja viimeisteli nätisti takakulmaan ottelun ratkaisseen maalin.Toki isännillä oli omat saumansa toisen puoliajan lopulla. Kertaalleen pallo kimposi ylähirrestä myös heidän laukauksestaan yli päätyrajan ja pari kertaa Toni Koivusaari sai torjua ihan tosissaan maalillaan.Kokonaisuutena vierasjoukkueen peli oli kuitenkin sellaista, että pisteet ja piikkipaikka ansaittiin selvästi. Kungliga Wasa CF on erittäin epätyypillinen Nelosen porukka, sillä joukkueen peli perustuu taitoon ja siihen, että palloa todella pyritään pelaamaan. Siinä mielessä hieman laiskavauhtinen ottelu oli mukavaa peliä katseltavaksi.TP-Seinäjoen väreissä topparina pelannut Jyri Reinilä oli ihan mies paikallaan, vaikka hieman pelaamattomuus näkyikin tietyissä tilanteissa. Myös Juho Pajula hoiti tonttinsa hyvin läpi ottelun.”Ihan hyvinhän tämä on mennyt siihen nähden kuinka talvi sujui kun ajoittain oli viittäkin pelaajaa treeneissä. Uskon, että meitä on aika vaikea voittaa mitä pidemmälle kesä menee. Kungliga Wasa oli tosi hyvä joukkue ja kun he pääsevät kuntoon, tulevat he kyllä ottamaan erittäin paljon pisteitä ja aiheuttamaan ongelmia vastustajilleen”, voittoon tyytyväinen vastuuvalmentaja Tapio Haavisto pohdiskeli ottelun jälkeen.Syytä tyytyväisyyteen on siinäkin mielessä, että viime kaudella TP-Seinäjoella oli neljän ottelun jälkeen kasassa viisi pinnaa. Suunta on siis ainakin tässä vaiheessa kautta ihan oikea.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari (v), Vesa Kivimäki, Jyri Reinilä, Juho Pajula, Santtu Kimpimäki, Janne Mäntylä, Saku Koskinen, Teemu Ala-Lahti, Karri Hiirikoski (v), Juha Ylihärsilä (66. Juuso Koskela), Jarno Takamäki (85. Antti Takala)