Edustus otti helpon voiton

Edustus otti helpon voitonTP-Seinäjoki – Närpes Kraft/2 5-1 (2-0)06 min 1-0 Samir Bouroussi (rp)45 min 2-0 Samir Bouroussi66 min 3-0 Karri Hiirikoski75 min 4-0 Ramelo Loddin78 min 5-0 Jarno Takamäki89 min 5-1 Tony LundTP-Seinäjoen edustusjoukkueen piti kohdata Närpes Kraftin kakkosmiehistö Jouppilanvuoren tekonurmella tänään. Pelin alkuun oli vajaa tunti kun huomattiin, että Seinäjoen Kaupungin väki oli unohtanut mainita katsomon rakennusprojektin venyvän iltamyöhään. Niinpä yksi nostokurki ja muutama tonni metallia estivät ottelun pelaamisen sovitussa paikassa sovittuun aikaan.Oli joukkueiden onni, että viereinen Wallsport Areena oli tyhjenemässä ja näin Nelosen kolmannen kierroksen ottelu saatiin pelattua hyvissä olosuhteissa. Alkuhässäkän jälkeen peli alkoi vartin myöhässä, mutta se ei ainakaan kotijoukkueen biorytmejä sekoittanut, sillä matsista tuli melkoisen yksipuolinen näytös.TP-Seinäjoelle voitto oli kolmas peräkkäinen Nelosessa ja näin joukkue jatkaa edelleen puhtaalla pelillä.Verkkaisella tempolla pelatussa ottelussa kotijoukkue kieputti peliä mukavasti ensimmäisellä puoliajalla, mutta peli ei sinällään pääse klassikoiden joukkoon, sillä vastustaja ei käytännössä edes yrittänyt häiritä oranssi-mustien pelinrakentelua.Avausmaaliakaan ei tarvinnut erityisen kauan odottaa, sillä topparin tontilta hyvin ylös noussut Juho Pajula sai kokea viime kaudella TP-Seinäjoen väreissä alkukauden pelanneen maalivahti Niclas Sandelinin rikkeen rankkualueella ja seurauksena oli rankkari. Sen sijaan Sandelin ei saanut tempustaan edes keltaista korttia punaisesta puhumattakaan, vaikka Pajula oli selkeästi ajamassa kohti maalia ja maalintekotilanteessa. Olisi erittäin mielenkiintoista tietää, mitä liikkui erotuomari Petteri Höglundin mielessä. Se ja sama, sillä Samir Bouroussi toimitti pallon verkkoon vieden isännät johtoon.Vaikka paikkoja oli useampaankin maaliin, jouduttiin toista maalia odottamaan aivan ensimmäisen puoliajan viimeisille sekunneille saakka, jolloin mainion pelin vasempana pakkina pelannut ja hanakasti noussut Jaakko Lampi löysi loistavalla syötöllään Bouroussin rangaistusalueen ristikulmasta. ”Boro” ajoi lähelle maalia ja viimeisteli pienestä kulmasta kauniisti taukonumeroiksi 2-0.Toisella puoliajalla ”Boro” sai mahdollisuuden viimeistellä pilkulta hattutemppunsa valmiiksi, mutta liiankin tyylikäs veto kimposi ristikosta takaisin kentälle. Nuorukainen ennätti kyllä palloon ensimmäisenä, mutta pallon osuttua maalikehyksiin hän ei sääntöjen mukaan voinut enää pelata sitä ennen kuin joku muista pelaajista oli sattunut palloon ja näin hommia jatkettiin vieraiden vapaapotkulla.Toki se kolmaskin osuma tuli tuota pikaa, sillä seitsemän minuuttia Bouroussin epäonnistuneen pilkun jälkeen vaihdosta kehiin tullut Karri Hiirikoski ajeli hyvin tekopaikkaan ja laukoi pallon takatolpan kautta sisään 66. minuutilla. Vaihdosta tuli kehiin myös seuraavan maalin iskenyt Ramelo Loddin, joka puski hienosti numeroiksi 4-0 saatuaan erittäin hyvän pallon Juuso Koskelalta pelikellon näytettyä 75. minuuttia.Loddin oli mukana puuhaamassa myös isäntien viidettä osumaa maalinedustalla. Lopulta pallon sai tuikattua verkkoon ensimmäistä sarjapeliään loukkaantumisen jälkeen pelannut Jarno Takamäki.Ottelun parin viimeisen minuutin aikana vierasjoukkueen Joakim Kaas ehti ottaa suoran punaisen ja Kraft saada kavennuksen muutaman näppärän pallotempun esittäneen Ante Konjevicin pohjustettua Tony Lundin 89. minuutilla syntyneen kavennusosuman.Kotijoukkueen riveissä debytoi tälle kaudelle myös Virkiästä takaisin Seinäjoelle palannut Juha Ylihärsilä. Teuvalla edellisessä ottelussa loistaneet Teemu Ala-Lahti ja Santtu Kimpimäki tekivät Kerhosta lainalla olleen Jaakko Lammen kanssa kotidebyyttinsä kuluvalla kaudella.Kokonaisuutena peli oli hieman laiskavauhtinen, mutta se tärkein, eli voitto tuli kuitenkin. Saku Koskinen jatkoi hyviä otteitaan siitä, mihin akatemian matsissa tiistaina lopetti. Myös Jaakko Lampi ja Juho Pajula pelasivat hyvällä tasolla. Selkeän voiton jälkeen ei oikein ketään voi kyllä moittiakaan.Voitolla TP-Seinäjoki otti sarjan piikkipaikan yksinään haltuunsa. Seuraava kerran Tapio Haaviston ja Kari Hietamäen suojatit ovat tulessa vasta reilun viikon kuluttua Vaasassa sarjanousija Kungliga Wasan vieraana.TP-Seinäjoki: Toni Koivusaari, Santtu Kimpimäki, Vesa Kivimäki, Juho Pajula (54. Juuso Koskela), Jaakko Lampi (77. Antti Takala), Janne Mäntylä (46. Jarno Takamäki), Saku Koskinen, Tomi Anisimaa, Teemu Ala-Lahti, Samir Bouroussi (69. Ramelo Loddin), Juha Ylihärsilä (46. Karri Hiirikoski)