Eteläahon täyskäsi

Eteläahon täyskäsiTP-Seinäjoki – FC Lynx 10-0 (2-0)40 min 1-0 Juha Eteläaho43 min 2-0 Juha Eteläaho53 min 3-0 Juha Eteläaho59 min 4-0 Jussi Lahtinen60 min 5-0 Abdullahi Danjouma66 min 6-0 Juha Eteläaho72 min 7-0 Anssi Syrjämäki75 min 8-0 Mikael Muurimäki77 min 9-0 Juha Eteläaho90 min 10-0 Mikael MuurimäkiJos keskiviikkona olivat päät painuksissa heikon esityksen jälkeen, nyt kotijoukkue antoi sellaisen esityksen maalinteosta, ettei moista ole tällä tasolla aiemmin nähty. Vaikka vierasjoukkue FC Lynx roikkuikin mukana pelissä lähes taukoon saakka, eivät 10-0 (2-0) –numerot jätä paljon selittelyille sijaa.Ottelun hahmo oli tietenkin viisi maalia tehnyt Juha Eteläaho, joka myös aloitti maalitehtailun. Vaikka kotijoukkue dominoi jo ensimmäistä puoliaikaa pelillisesti lähes miten halusi, oli avausmaalin teko lähempänä toisessa päässä kenttää aivan kamppailun alkuhetkillä vieraiden Petteri Hyvösen päästyä laukomaan vaarallisesti.Kolmella kärjellä otteluun lähteneen kotijoukkueen peli sumppuuntui ensimmäisellä puoliajalla, kunnes 40. minuutilla Abdullahi Danjouma taiteli upeasti rangaistusalueella pedaten paikan ”Etskulle”, joka sijoitti pallon hallitusti maaliin.Toista osumaa ei tarvinnut odottaa kuin nelisen minuuttia Abdullahi Danjouman saatua kulmalipun lähellä muutaman kerran sukilleen ennen kuin pilli soi. Tuomitusta vaparista kerrassaan mainion ottelun pelannut Henri Saranpää lähetti pallon aivan maalinsuulle, mistä ”Etsku” toimitti pallon maalivahti Arto Vikmanin edestä maaliin tehden taukojohdoksi 2-0.Toisella puoliajalla ottelu repesi lopullisesti ”Etskun” tehtyä hattutemppunsa valmiiksi 53. minuutilla Pauli Turpeenniemen aiheutettua vaparin. Samassa tilanteessa Turpeenniemi sai keltaisen ja ”Hönö” löysi vaparillaan ”Etskun” luukulta maalin arvoisesti. Kuusi minuuttia myöhemmin paineli FC Lynxin puolustukselta karkuun lainamies Jussi Lahtinen ampuen lukemiksi jo 4-0. Kellossa oli kuluneena 59. minuuttia ja lisää oli tulossa.Viisarit ehtivät tuskin värähtää pari minuuttia eteenpäin ennen kuin Mikael Muurimäki tarjoili tekopaikan oivallisella syötöllään Abdullahi Danjoumalle, jolla oli runsaasti aikaa kiertää vielä Arto Vikman ennen kuin sijoitti pallon verkkoon.Viitisen minuuttia myöhemmin maaliahneeksi heittäytynyt Eteläaho pääsi tulittamaan läheltä ottelun neljännen osumansa vaihdosta tulleen Anssi Syrjämäen ja Mikael Muurimäen pohjustettua paikan hänelle.Seuraavaksi pääsi puolestaan herkuttelemaan nuori Syrjämäki, jonka osuma oli eittämättä iltapäivän komein. Nuori mies karkasi laidaltaan läpiajoon, mutta sijoituksen sijaan hän tulitti pallon aivan takayläkulmaan ja näin numerot olivat 72. minuutilla jo 7-0. Syötön maaliin tarjoili vaihdosta kehiin kirmannut Johannes Saranpää.Olisi voinut kuvitella, että suurin maalinnälkä olisi ollut tyydytetty, mutta mitä vielä. Jatkoa seurasi jo kolme minuuttia myöhemmin loistavan ottelun pelanneen Henri Saranpään tarjoiltua maalipaikan kauden neljännen osumansa iskeneelle Mikael Muurimäelle. ”Mikin” maalin myötä TP-Seinäjoen ennätysvoittonumeroita sivuttiin jo viime kauden Virkiä –ottelun päätyttyä Lapualla 8-0.Oranssipaitainen kotijoukkue ei kuitenkaan ollut vieläkään tyytyväinen, vaan FC Lynx joutui nyt sijaiskärsijäksi keskiviikon aneemisen esityksen jälkeen ja vielä 77. minuutilla Juha Eteläaho lisäsi ottelun maalisaldonsa viiteen ja koko kauden lukemaksi kahdeksan maalia. Esityön tähän maaliin teki todella tehokkaasti pelannut Anssi Syrjämäki. Kun oltiin jo lisäajalla, sinetöitiin seuran historian suurin voitto Kakkosessa matsin kymmenennellä maalilla, jonka sai kunnian viimeistellä Mikael Muurimäki mukavan matsin pelanneen Abdullahi Danjouman syötöstä.Jos kävi taannoin sääliksi 2-1 Prunttimäessä hävinnyttä FC YPA:aa, niin nyt kävi vielä enemmän sääliksi 11 pelaajan ja valmentajana toimineen entisen huippumaalivahti Matti Vikmanin pelillisin voimin matkassa ollutta vierailijaa. Edessä ei ollut erityisen rattoisa reissu Rovaniemelle moisen esityksen jälkeen. Ottelu oli jo toinen tällä kaudella, jossa FC Lynxin verkkoon on ladottu kymmenen maalia. Samalla voitto on suurinumeroisin, mitä Lohko C:ssä on tällä kaudella nähty.Peli oli kotijoukkueelle kasvojenpesun paikka ja siinä omalla tavallaan onnistuttiinkin. Kokoonpanoa oli hieman muokattu ja kantapäätään potenut Tiitus Lehtinen huilasi. Näin nuori Tero Mäntylä pääsi aloittamaan topparina.Arvovaltainen Veikkausraati antoi kaikki mahdolliset tähdet kotijoukkueelle. Kolme sai aiheellisesti viiden maalin viimeistelijä, Juha Eteläaho, kaksi meni namupasseja läpi ottelun jakaneelle Henri Saranpäälle ja yksi ottelun komeimman osuman tykittäneelle Anssi Syrjämäelle.TP-Seinäjoki: Tero Kinnunen, Mikko Väänänen, Tero Mäntylä, Petri Niemi (55. Ari Suokas), Lasse Männikkö, Henri Saranpää, Jarkko Mäki-Maunus (62. Johannes Saranpää), Juha Eteläaho, Jussi Lahtinen (65. Anssi Syrjämäki), Abdullahi Danjouma, Mikael Muurimäki