Farssia ja draamaa tasatahtiin

Farssia ja draamaa tasatahtiinTP-Seinäjoki – FC Lynx 3-3 (1-1)15 min 1-0 Ville Pajula (rp)39 min 1-1 Kimmo Savolainen51 min 1-2 Jouko Turpeenniemi65 min 1-3 Jussi Vatanen81 min 2-3 Mikko Ylihärsilä (rp)85 min 3-3 Mikael MuurimäkiTP-Seinäjoki ja sarjanousija FC Lynx tarjoilivat melko eriskummallisen Kakkosen Lohko C:n kamppailun helteisellä Keskuskentällä. Loppunumerot 3-3 (1-1) tuskin tyydyttivät kotijoukkuetta, vaikka se nousikin kahden maalin takaa tasoihin viimeisen kymmenen minuutin aikana. Samalla joukkue venytti tappiottomien sarjaotteluiden putkensa kuuteen. Tasapeliä nimittäin edelsi viiden peräkkäisen voiton putki.Farssia tarjoili avustavana epäonnistunut Ari Mäkelä, jota säesti päätuomari Mika Ahonen. Kummallakaan ei ollut varsinaisesti paras päivänsä, sillä FC Lynxin tasoitus tuli kardinaalimunauksesta, jossa keltapaitaiset palloilujuristit olivat joko auringon lamaannuttamia, tangon hurmassa tai muuten vain totaalisesti unella. Toisaalta kaksikko varmasti tajua itsekin munauksensa, joten siihen on turha puuttua sen enempää. Sitä paitsi se ei peliä ratkaissut suuntaan, eikä toiseen.Tosin Jussi Vatasen kaadettua palloa suojanneen Henri Ertin ja syötettyä veteraani Kimmo Savolaisen maalin paikkaan vieraat ottivat pelin täysin haltuunsa TP-Seinäjoen oltua selvästi dominoivampi joukkue ensimmäisten 35 minuutin ajan.Vieraat toki aloittivat terävästi ja saivat maalipaikan heti ensimmäisestä hyökkäyksestään puskettuaan vastatuuleen kohti kentän eteläpäätyä. Sen jälkeen kotijoukkue otti ohjat käsiinsä ja loi tukun toinen toistaan maukkaampia paikkoja. Palloa vain ei saatu sisään millään konstilla ja pari kertaa vieraiden alakerta siivosi pelivälineen maaliviivalta turvallisemmille jänkhille.Vartin pelin jälkeen Mikael Muurimäki kuitenkin karkasi läpiajoon ja FC Lynxin maalivahti, Arto Vikman, kaatoi Mikin pilkun arvoisesti. Ensimmäistä otteluaan käsivammansa jälkeen pelannut Ville Pajula pisti pallon pilkulta maaliin varmuudella sijoittaen pallon vasempaan alakulmaan.Jo ennen tuota tilannetta olisi TP:lle kuulunut rankkari, sillä vieraiden pakki ehti tempaista tekopaikassa ollutta Mikko Ylihärsilää ilkeästi nilkkaan Ahosen levitellessä käsiään.Toisella puoliajalla vieraat veivät peliä ja kun kellossa oli vain kuusi minuuttia iski Jouko Turpeenniemi pallon takakulmalta verkkoon vieden vieraat johtoon. Lisää kylmää vettä helteisen iltapäivän ratoksi kaatui pruukilaisten niskaan kun erotuomari antoi vapaapotkun vieraille läheltä rankkarialueen rajaa. Siitä ottelun parhaan palkittu, Jussi Vatanen, tulitti FC Lynxin kahden maalin johtoon.Tuossa vaiheessa ottelua tilanne ei vaikuttanut alkuunkaan hyvältä pruukilaisten kannalta. Draamaa saatiin kuitenkin aikaiseksi ottelun loppuhetkillä. Vaihdosta peliin tullut Tero Mäkipelkola antoi vahvan näytön hankkimalla rankkarin jouduttuaan FC Lynxin alakerran kaatamaksi pelikellon oltua jo 82. minuutin kohdalla. Mikko Ylihärsilä asetteli pelivälineen pilkulle ja toimitti sen samaan alakulmaan, eli vasemmalle, minne Ville Pajula oli pistänyt omansa ensimmäisellä puoliajalla. Näin oltiin maalin päässä vierailijoista, mutta hiekka valui tiimalasissa uhkaavaa vauhtia.Oranssipaitaiset eivät kuitenkaan suostuneet pistämään valkoista lippua salkoon antautumisen merkiksi, vaan viitisen minuuttia edellisestä Johannes Saranpää heitti oikealta komean crossin Mäkipelkolalle toiseen laitaan. Sieltä Tero jatkoi pallon luukulle, jossa olivat sekä Mikko Ylihärsilä, että Mikael Muurimäki, joka sai miltei kävelyvauhdilla pistää pallon tyhjään maaliin tasoittaen ottelun numeroihin 3-3.Vaikka oltiin jo virallisen ajan tiimoilla 87. minuutin kohdalla, oli peliaikaa vielä runsaasti jäljellä muutaman paikkailun, vaihtojen ja juomatauon takia. Vaikka päätuomari Mika Ahoselle on turha ruusupuskaa ottelusta tyrkyttääkään, osoitti mies loistavaa pelisilmää ja älykkyyttä katkaisten pelin kummankin jakson puolivälissä juomatauon merkiksi. Yli 30-asteinen helle imi taatusti miehet kuiviin kentällä, joten tästä aiheesta Ahosta on kiiteltävä.Viimeisen kymmenminuuttisen aikana kummallakin joukkueella oli vielä muutama puolittainen paikka ratkaista ottelu edukseen. Vaikka TP-Seinäjoki nousikin tasapeliin, jätti pisteen saaminen silti sellaisen tunnelman, että ottelussa menetettiin kaksi pinnaa pikemminkin kuin voitettiin yksi.FC Lynx ei ollut mikään erityinen joukkue, mutta muutama yksilö esiintyi joukkueesta vahvasti edukseen. Joukkueen pelaaja-valmentaja Kimmo Savolainen kirmasi edelleen targetmiehenä kärjessä ja aiempien kausien tapaan liigakonkari kuritti taas kerran TP-Seinäjokea maalilla. Jussi Vatanen pokkasi kentän parhaan pelaajan palkinnon ja kieltämättä aiheesta. Myös joukkueen kapteeni, etutoppari, Teemu Huumonen pelasi vahvasti.Kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli haparoivaa. Tällä kertaa ei voi oikein yksilöidä ketään, van koko puolustamisessa tehtiin virheitä, eikä siinä ollut sellaista terävyyttä, jolla vastustaja pidetään pois maalinedustalta. Oman ongelmansa toi se, että Petri Niemen selkä on jälleen niin huonossa jamassa, ettei mies pystynyt pelaamaan ja alakerran kokoonpanoa jouduttiin muokkaamaan uuteen uskoon.Hyökkäyspelissä paikkoja luotiin ripakopallinen. Tuollainen määrä paikkoja on eittämättä hyvä asia, kuten sekin, että pystytään tekemään kolme maalia matsissa. Sen pitäisi riittää voittoon. Nyt ei niin käynyt ja edessä on vaikea vieraspeli Pietarsaaressa JBK:ta vastaan.TP-Seinäjoki: Ahola, Männikkö, Lehtinen, Kivimäki (v), Erti, Pajula (71. Mäkipelkola), Pekka Väänänen, Jääskeläinen (77. Cassiano), Saranpää, Ylihärsilä, Muurimäki