FC Haka näytti tasoeron

FC Haka näytti tasoeron 15 min 0-1 Toni Lehtinen40 min 0-2 Valeri Popovitch56 min 0-3 Kalle Parviainen60 min 0-4 Janne Mahlakaarto (rp)63 min 0-5 Erno Rosenberg65 min 0-6 Tommi Salonen77 min 0-7 Kalle Parviainen80 min 0-8 Janne MahlakaartoTP-Seinäjoen kauden ensimmäinen harjoitusottelu päättyi numerollisesti varsin tyrmäävästi, sillä Seinäjoella vieraillut Veikkausliigan viime kauden pronssijoukkue, valkeakoskelainen FC Haka, teki ottelun toisella puoliajalla tasoeron selväksi. Numerot kirjattiin vieraille lopulta selvästi 8-0 (2-0.)Ottelun ensimmäinen puoliaika oli selvästi tasaisempaa, eikä FC Haka ollut niin ylivoimainen kuin olisi voinut kuvitella. Toki valkeakoskelaiset pitivät palloa hallussaan, mutta tiiviisti pelanneen seinäjokelaisalakerran murtaminen ei ollut erityisen helppo tehtävä.”Ei se ensimmäinen puoliaika mitenkään helppo ollut. Me jouduimme pelaamaan tosi paljon poikittain kun TP pelasi niin tiiviisti”, kehui TP-Seinäjoesta FC Hakaan maaleja latomaan siirtynyt Toni Lehtinen.Juuri Lehtinen avasikin vieraiden maalihanat ensimmäisellä puoliajalla viimeistellen kulman jälkitilanteesta ensimmäisen maalin vartin jälkeen. Kulmurin antoi Mikko Manninen ja Jani Kauppila pääsi jatkamaan pallon luukulle, missä Lehtinen oli terävänä paikalla.Toista maalia saatiin odottaa ottelun 40. minuutille saakka. Silloin Valkeakosken oma Tsaari, Valeri Popovits, antoi työnäytteen siitä, miksi mies vielä lähes 37-vuotiaanakin on yksi Veikkausliigan vaarallisimmista pelaajista. Popovits tulitti pallon voimalla verkkoon Mannisen tarjoilusta, eikä TP-Seinäjoen maalia vartioinut Tero Kinnunen voinut asialle mitään.Popovits ehti kolauttaa ylähirttä jo pari minuuttia ennen Lehtisen avausmaalia ja Lehtiselläkin oli omat paikkansa kasvattaa maalisaldoaan.Siinä missä TP-Seinäjoen vaihtopenkki pullisteli nuoria pelaajia, joista suurin osa oli viime syksyn päätteeksi voittamassa B-junioreiden SM-hopeaa, nakkasi FC Haka tauolta viiden miehen verran tuoreita jalkoja kentälle ja se näkyi. Vajaan tunnin pelin jälkeen alkoi sitten vieraiden varsinainen ilotulitus. Tuntui aivan siltä kuin räjähteitä olisi säästelty vuoden vaihteesta. Etutopparina pelannut Kalle Parviainen nousi korkeimmalle Tommi Salosen kulmurin jälkeiseen kesoon puskien pallon verkkoon ja tasan tunnin kohdalla Anssi Syrjämäki joutui pysäyttämään väärin ottein vieraiden pelaajan rankkarialueella. Erotuomari Jouni Hietala osoitti pilkkua ja KuPS:sta tullut keskikenttäpelaaja, Janne Mahlakaarto tulitti pilkulta numeroiksi 4-0 vieraille.Vain kaksi minuuttia myöhemmin tuli lisää lunta porstuaan pakkasen lisäksi. Salonen pääsi avaamaan maalitilinsä ennen kuin Parviainen oli uudelleen päineen asialla. Ottelun viimeisen maalin teki kymmenen minuuttia ennen loppua Janne Mahlakaarto, joka Parviaisen tavoin onnistui kahdesti maalinteossa.Seinäjokelaiskaksikosta Toni Lehtinen pelasi ensimmäisen puoliajan hyökkääjänä ja puoliajalta kentälle vaihdettu Ville Pajula toisen puoliajan vasempana pakkina, jolle tontille valmentaja Olli Huttunen on nuorta miestä ajamassa sisään.Siistissä ottelussa Hietala vilautti keltaista korttia vain FC Hakan Jussi Jokelalle. Vaikka numerot olivatkin suuret, ei niihin kannata erityisen tarkkaan tuijottaa. Molemmat joukkueet ovat vielä omalla laillaan keskeneräisiä. TP-Seinäjoki tarvitsee edelleen vahvistuksia ja FC Haka hio edelleen kuvioitaan. Peli kävikin ainakin jonkinlaisesta lämmittelystä Lahti Cupiin viikonloppuna suuntaaville valkeakoskelaisille.TP-Seinäjoen kokoonpano:Kinnunen (76 min M Tervasmäki), Männikkö (82 min T Tervasmäki), Niemi (56 min Ahola), Lehtinen (76 min Sariola), J Saranpää, H Saranpää (33 min Jääskeläinen), Mäki-Maunus (56 min Rauhala), P Väänänen, T Tervasmäki (76 min El-Bash), Syrjämäki, Kivimäki (56 min Haanpää)