FC Kiisto liian kova cupissa

SJK-juniorit v FC Kiisto 1-3 (0-1)26 min 0-1 Lauri Karri50 min 1-1 Joonas Kuivalainen52 min 1-2 Lauri Karri90 min 1-3 William Tuisku

Viime kaudella aina Regions’ Cupin finaaliin saakka edennyt Suomen Palloliiton Vaasan Piirin Kolmosessa pelaava FC Kiisto osoittautui juuri niin kovaksi vastustajaksi kilpailun ensimmäisellä kierroksella kuin olettaa saattoi.

Vaikka SJK-juniorit antoikin ihan kelpo vastuksen vaasalaisille, lopulta oikea joukkue meni varmaankin jatkoon. FC Kiisto viimeisteli kliinisemmin kuin kotijoukkue, jolla toki oli omat paikkansa ottelussa tehdä useampikin maali.

Vain tovi sitten FC Kiisto kohtasi Suomen Cupissa FC Lahden pistäen Veikkausliigajoukkueen ihan hyvään testiin. Nyt asetelma oli ehkä vaasalaisten kannalta päinvastainen. Tuntui kuin ensimmäisellä puoliajalla olisi oletettu homman menevän itsestään.

Toisella jaksolla kotijoukkueen Joonas Kuivalaisen tasoitettua kamppailun miltei nollakulmasta vieraat havahtuivat välittömästi ja Lauri Karri iski toisen maalinsa vain pari minuuttia myöhemmin.

Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä enemmän myös FC Kiiston pelaamisessa nähtiin ajoittain pieniä paniikkipallojen suuntaisia ratkaisuja. Toisaalta, FC KJiisto pelasi kyllä kypsästi johtoasemassa ja kesken lopun painostuksen vieraat karkasivat pahantekoon. Toisen polven pelimies, William Tuisku, viimeisteli loppunumeroiksi 3-1 FC Kiistolle.

SJK-junioreiden ottelusaldo talven osalta näyttää neljää pelattua ottelua. Kaksi voittoa ja kaksi tappiota on nyt tilillä. Tappiot on kirjattu Kolmosen joukkueita vastaan. Molemmat Kolmosen joukkueet, Sundom IF ja FC Kiisto, kuuluvat kaiken lisäksi sarjan ennakkosuosikkeihin, eli siinä valossa peli on ihan kelvollisella tasolla.