FC Kiisto vei tasaisen taiston

FC Kiisto vei tasaisen taiston TP-Seinäjoki – FC Kiisto 0-1 (0-0)82 min 0-1 Tom SvarvarTP-Seinäjoki ja FC Kiisto pelasivat taas kerran erittäin tasaisen ottelun, joka haiskahti vahvasti maalittomalle tasapelille aivan ottelun loppuhetkille saakka. FC Kiisto sai paikkansa hieman onnekkaasti lopussa kulmapotkun jälkeen, mutta vaihdosta sisään tullut tanakkarakenteinen Tom Svarvar viimeisteli läheltä varmasti. Tietenkin voi aiheellisestikin kysyä, että missä lie oranssinuttujen puolustus, sillä sen verran paljon aikaa Svarvarilla oli ottaa pallo haltuun ja kääntyä.Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuutena kohtuullisen kovatempoista ja vauhdikasta, joskaan ei järin silmiä hivelevää peliä. FC Kiiston ensimmäisen puoliajan taktiikkaa oli hieman vaikea tajuta, sillä pallo pelattiin alituiseen pitkänä kärjessä pelanneen Arto Saranpään päähän. Toki Saranpää vei melko monta pääpalloa, mutta niihin palloihin ei ollut ainuttakaan kiistolaista menossa, eli ne olivat sen jälkeen helppoja poimittavia kotijoukkueen alakerralle.TP-Seinäjoki puolestaan pyrki hakemaan paikkoja laitojen kautta rakentamalla, mutta ne keskityspaikat, joita tuli, eivät onnistuneet. Ratkaisevat syötöt painuvat kerta toisensa jälkeen joko keltapaitaisille tai pahimmassa tapauksessa suoraan päätyverkkoihin.Ensimmäisen puoliajan paras ja oikeastaan ainoa maalinteko paikka tuli Henri Saranpäälle, joka pujotteli itsensä näppärästi nokikkain FC Kiiston veskarin kanssa. Laukaus suuntautui kuitenkin suoraan maalivahtia päin.Toisellakaan puoliajalla ei erityisen paljon paikoilla herkuteltu. Kokonaisuutena ottelu oli juuri niin kova ja fyysinen kuin FC Kiistoa vastaan saattoi ennakkoon odottaakin. Miestä otettiin varsin surutta puolin jos toisinkin, eikä siinä mitään. Erotuomari Pauli Hietamäen linja oli salliva ja varsin tasapuolinen, vaikka Suomen äänekkäintä vaihtopenkkiä, FC Kiiston omaa, kuunnellessa olisi joku satunnainen katsoja voinut kuvitella, että vaasalaisia sorrettiin pahimman jälkeen. Ottelun ainon varoituksen sai aiheellisesti paidasta repinyt Jaakko Korvola. Myös Mikko Ahonpään kädet tarttuivat varsin usein oranssiin nuttuun. Oli aika mielenkiintoista, että ainoa lappu tuli tuollaisesta virheestä FC Kiiston Mikael Lindbergin vedettyä kahdesti todella kovaa sukille. Ehkä se on sitä oikeaa kovaa peliä.Vierasjoukkueesta erottui ensimmäisellä puoliajalla Jonas Nygård. Laitapakkina pelannut Jani Kujanpää nousi ajoittain vahvasti, mutta hänen hyvillekään keskityksilleen ei päättäjiä löytynyt. Keskikentällä rehkinyt joukkueen tyylikäs kippari, Pekka Liukkonen, oli myös kohtuullisen hyvällä pelipäällä.Kotijoukkueen kokoonpano oli taas hieman muuttunut sitten VIFK –ottelun. Jollakin tavalla jäi sellainen tunne, että nyt parannettavaa jäi koko ryhmälle melkoisesti. Nuoriso-osasto sai myös huomata sen, että fysiikan on syytä olla kunnossa kun pelataan FC Kiiston kaltaisia joukkueita vastaan.Saattaa olla, että esimeriksi Johannes Saranpään peliin vaikutti tällä kertaa se, etää hän aloitti vasempana linkkinä, siirtyi sitten keskikentän keskelle Pekka Väänäsen jätettyä kentän ja päätti ottelun vasempana pakkina. Moni pelaaja väläytteli hetkittäin hyviä otteita, mutta vastaavasti nyt ei joukkueesta löytynyt johtajaa, joka olisi piiskannut ryhmää entistä enemmän. Ilahduttavaa oli nähdä Jarkko Mäki-Maunuksen ja Pekka Väänäsen palaavan pelikentille pitkän huilin jälkeen. Sivussa olivat edelleen Mikael Muurimäki, Jussi Kankaanpää ja Mikko Väänänen, sekä taas vaihteeksi Petri Niemi. Tero Mäntylä sai rauhassa huilailla pelattuaan jo talvikaudella lähdes 20 ottelua kun mukaan lasketaan maajoukkueen, B-nuorten, Akatemian, edustuksen ja ulkomaanleirien matsit.TP-Seinäjoki: Kinnunen Männikkö (68 min Mäki-Maunus), Kivimäki (74 min Ahola), Lehtinen, Syrjämäki, J Saranpää, P Väänänen (37 min Rauhala), Jääskeläinen (62 min Haanpää), Tervasmäki, Eteläaho (62 min Pakkala)