FC YPA niukasti nurin

SJK-juniorit – FC YPA 1-0 (0-0)

63 min 1-0 Matias Vainionpää

Aivan kuten viime talvenakin, niin myös tälläkin kertaa, SJK-juniorit sai ihan miehen vastuksen FC YPA:sta B-junioreiden tämän vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa. 

Numerot imartelivat ehkä vierailijaa, mutta mitään ei kotijoukkue saanut ilmaiseksi ja maalinteon ollessa nihkeää, oli tulos sellainen kuin oli. Pääasiassa vastustajan rangaistusalueella kuului voimasanoja riemunkiljahdusten sijaan mustanuttuisten toimesta.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueella oli pari puolittaista paikkaa, mutta pääsääntöisesti vastustajan veskarista tehtiin tähti tai keskitykset pistettiin päätyverkkoihin, vaikka pelin- ja pallonhallinta olikin jokseenkin totaalista.

Ainoan maalipaikkansa FC YPA sai ottelussa kotijoukkueen alakerran puuhastelemana, mutta puolustajien ja penkin, kuten myös veskarin riemuksi ihan itse sohlattu pallo painui onnekkaasti tolpan oikealle puolelle seinäjokelaisittain katseltuna.

Ottelun ainoa osuma nähtiin kun peliä oli pelattu hiukan reilu tunti. Vieraiden maalivahti torjui kertaalleen Lauri Polarin tiukan vedon, mutta reboundille ei hänkään mahtanut mitään ja siitä tulitti Matias Vainionpää pallon verkkoon.

Maalin jälkeen FC YPA:n pelaaja sai päähänsä tällin, mutta oikein kukaan ei tiedä, missä tilanteessa ja minkälaisen. Epäselväksi jäi, osuiko nuoren miehen päähän potku vai pallo. Hän kuitenkin tuli omin voimin kentältä vaihtoon, mutta kipu äityi ilmeisen sietämättömäksi ja nuori mies lähti piipaa-autolla mäelle. Koko SJK-junioreiden väki toivoo, ettei mitään pahempaa sattunut ja haluaa lähettää tsempit pelimiehelle.

Ambulanssitauon jälkeen kotijoukkue pystyi luomaan muutaman mainion tekopaikan, mutta kuten läpi ottelun, niin näissäkin paikoissa ote herpaantui, keskittyminen katosi ja hyvätkin paikat tuhlattiin huolimattomuudella.

Lauantain matsissa valmentaja Jyri Hietaharju peluutti laajaa materiaaliaan säästellen osaa pelaajista jo huomenna Tampereella pelattavaan Ilves -matsiin, joka on selkeästi eri tason mittari B-junioreille.

Jos jonkun haluaa joukkueesta nostaa esiin, niin topparin tontilla Joona Lindgren oli varsin vakuuttava läpi kamppailun.