FF Jaro jäi jalkoihin

SJK-junioreiden P14 (2007) –ikäluokan ryhmä aloitti Liiga Pohjoisen karsinnat kotiottelulla FF Jaroa vastaan Wallsport Areenassa. Vaikka alku oli tahmeaa, jäi pietarsaarelaisjoukkue lopulta pahemman kerran isäntien jalkoihin. Toisella puoliajalla kotijoukkue meni menojaan käännettyään sitä ennen tappioaseman taukojohdoksi.

SJK-juniorit v FF Jaro 5-2 (2-1)08 min 0-1 Robin Forslund (rp)29 min 1-1 Ilari Kangasniemi32 min 2-1 Patrik Ollila46 min 3-1 Hermanni Honkola53 min 4-1 Eetu Suopuro55 min 5-1 Eero Pöyhönen74 min 5-2 Paul Hjulfors

Jo kaksi peliä karsinnassa hävinnyt vierasjoukkue meni kuin varkain johtoon rankkarista pelin kahdeksannella minuutilla. Vaikutti jo siltä, että kotijoukkue olisi tullut Aleksi Aaltosen komealla vaparimaalilla tasoihin, jonka hän laukoi maalivahdin käsien kautta sisään. Tuomaristo kuitenkin näki tilanteessa paitsion ja näin tasoitusmaalia jouduttiin odottelemaan vielä tovi.

Vajaan puolen tunnin jälkeen sellainen sitten kuitenkin nähtiin Ilari Kangasniemen viimeisteltyä tasoituksen. Johtomaalin kotijoukkue teki vain kolmisen minuuttia myöhemmin. Saattaa olla, että osuma kirjattiin viralliseen dokumentaatioon omaksi maaliksi, mutta yhtä hyvin sen olisi voinut merkitä Patrik Ollilalle.

Toisella puoliajalla kotijoukkue otti ohjat ja Hermanni Honkola sijoitti läpiajonsa päätteeksi verkkoon. Lisää tuli kun SJK-juniorit iski kahdesti reilun kahden minuutin sisään. Ensin Eetu Suopuro teki 53. minuutilla 4-1 ja seuraavaksi Eero Pöyhönen 55. minuutilla lukemiksi 5-1.

Vierasjoukkueen onnistui kaventaa vielä ottelun lopulla Paul Hjulforsin toimesta, mutta se oli silkkaa kosmetiikkaa. FF Jaro hävisi kaikki kolme karsintaotteluaan otettuaan pataan jo aiemmin sekä Kokkolan Pallo-Veikoilta, että WFA/VIFK:lta.

Tämä matsi oli Esa Haanpään suojateille karsinnan ensimmäinen. Jo nyt on varmaa, että SJK-juniorit etenee vähintään jatkokarsintaan, koska FF Jaro siis ei pistetiliään voi kartuttaa.

Sunnuntaina 16. toukokuuta SJK-junioreilla on mahdollisuus varmistaa paikka Liiga Pohjoisen peleissä, kun WFA/VIFK tulee vieraaksi klo 14.00 Wallsportissa pelattavaan otteluun.